IDF opent het vuur op de Gaza-boot die de maritieme grens van Israël overschreed

Soldaten van de Israëlische marine (Zeekorps van Israël) vuurden rubberen kogels af op een boot die de maritieme grens van Israël ten noorden van Gaza binnenviel, waarbij naar verluidt twee ‘vissers’ gewond raakten. Gisteren herdachten de Palestijnen de 72ste verjaardag van het bloedbad in het dorp Deir Yassin.

De IDF bevestigde dat troepen het vuur openden op een schip voor de noordkust van Gaza, maar bevestigde geen verwondingen. Gisteren schoten IDF-troepen naar verluidt ook een Gazaan neer met rubberen kogels, nadat ze een beperkt visgebied waren binnengevaren.

Gazaboten zijn beperkt tot 15 zeemijl (ca. 29 km) uit de kust als onderdeel van een wettelijke blokkade die bedoeld is om te voorkomen dat terroristen Israël binnenvallen en Joden te vermoorden. Egypte handhaaft eenzelfde zeeblokkade als Israël om exact dezelfde redenen: terreur beperken.

Tevens – en in het bijzonder – om te voorkomen dat wapens en munitie worden binnengesmokkeld om het dozijn+meer terreurgroepen te bewapenen waaronder de regerende terreurgroep Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ).

Gaza heeft 13 gevallen van coronavirus gemeld. De terreurgroep Hamas heeft scholen, moskeeën, trouwzalen gesloten en grote bijeenkomsten verboden, maar is nog niet overgegaan tot een algemene lockdown voor de ca. 2 miljoen inwoners van Gaza omdat het nog niet nodig was.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF opens fire on Gaza boat invading Israel’s maritime border” van 9 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)