Antisemitische flyers gevonden in Montana: ‘Joden, keer terug naar Israël!’

De politie van Butte doet onderzoek nadat er dinsdagmorgen vroeg in de ochtend tientallen antisemitische folders op auto’s waren achtergelaten. De politie zegt dat ze meerdere oproepen hebben ontvangen van flyers op voertuigen van Elizabeth Warren Avenue naar East Middle School.

De folders bevatten naar verluidt antisemitische berichten en de politie zei dat ze er bijna 100 in beslag konden nemen. Sheriff George Skuletich zei dat zijn kantoor het incident onderzoekt. Onderzoekers konden een video verkrijgen van een man die de flyers dropte.

Skuletich zei dat de video laat zien hoe de man de folders achterlaat op meerdere auto’s terwijl hij rond 02.00 uur dinsdag een zwarte rugzak draagt. Hij voegde eraan toe dat er op dit moment geen andere beschrijving van de man is.

De politie werkt aan het motief van de man, maar is van mening dat het een willekeurige daad is en niet gericht. “Het lijkt geen gericht incident te zijn. Het lijkt meer een persoon te zijn die zijn geloof willekeurig probeert te verspreiden. We hebben op dit moment geen meldingen ontvangen van bedreigingen voor de synagoge of iets anders”, zei Skuletich.

Soortgelijke folders doken eerder op in Helena. Het Human Rights Network volgt sinds 1989 incidenten van blanke suprematie. Ambtenaren van de organisatie zeggen dat ze tijdens en na de verkiezingen van 2016 een verviervoudiging hebben gezien. Een deel van die piek wordt toegeschreven aan het feit dat het publiek zich meer bewust wordt van aanvallen en deze meldt.

“Mensen beginnen ons er meteen over te bellen. Vroeger kregen mensen ze en wisten ze niet wat ze ermee moesten doen, dus gooiden ze ze weg en voelden ze zich er ziek van. Maar ze wisten niet precies wat ze moesten doen,” zei Cherilyn DeVries, van de actie Love Lives Here en het Montana Human Rights Network.


Bronnen:

♦ naar een artikelAntisemitic Flyers Found in Montana” van 8 april 2020 op de site van StopAntisemitism.org

♦ naar een artikel van Aaron Bolton “Anti-Semitic Flyers Continue To Appear In Montana” van 1 oktober 2019 op de site van Montana Public Radio

2 gedachtes over “Antisemitische flyers gevonden in Montana: ‘Joden, keer terug naar Israël!’

  1. Ik begin al bijna medelijden te krijgen met al die pathetische types en hun Jodenhaat mantra’s.

    Hun probleem?

    Domheid doet geen pîjn……alleen is het wél besmettelijk.

    Like

Reacties zijn gesloten.