Antisemitismecentrum in Berlijn negeert het aan Israël gerelateerde antisemitisme van links en van islam

De prominente Amerikaanse historicus, Dr. Jeffrey Herf, bekritiseerde scherp het centrum voor antisemitismebestrijding in Berlijn, aka Zentrum für Antisemitismusforschung – TU Berlin (ZfA) omdat het de radicale linkse, communistische en islamitische jodenhaat niet had aangepakt.

Herf, een van ’s werelds toonaangevende experts op het gebied van antisemitisme, schreef donderdag in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ):

Het Centrum voor Antisemitismeonderzoek in Berlijn is de afgelopen decennia opmerkelijk omdat het buiten zijn wetenschappelijke consensus stond omwille van zijn terughoudendheid om zowel de communistische / radicaal-linkse als de islamistische vormen van antisemitisme aan te pakken.

Hij voegde eraan toe dat:

Geleerden van het Centrum voor Antisemitisme-Onderzoek hebben, ondanks het feit dat ze zich op korte afstand van de belangrijkste archieven van de voormalige DDR [Duitse Democratische Republiek] bevonden, geen archivistisch gebaseerde geschiedenis van de Oost-Duitse diplomatieke en militaire aanval hebben geschreven omtrent de Joodse staat. Ik deed dat wel. Geen enkele hoeveelheid theoretische gymnastiek kan de simpele waarheid vermijden dat degenen in het Sovjetblok, inclusief de DDR, die geweld en leugens gebruikten om de staat Israël aan te vallen en te belasteren in de hoop op vernietiging, daarmee een hoofdstuk schreven in de langere geschiedenis van antisemitisme.

In 2016 publiceerde Cambridge University het monumentale werk van de vooraanstaande historicus Herf: Undeclared Wars with Israel: East Germany and the West German Far Left, 1967–1989. Het veelgeprezen boek werd in september 2019 door Wallstein Publisher in het Duits gepubliceerd als Unerklärte Kriege gegen Israël (plaatje hierboven).

‘Three Faces of Antisemitism: A Response to Stephanie Schüler-Springorum’, was de titel van het FAZ-artikel van Herf. Schüler-Springorum is de directeur van het controversiële antisemitismecentrum. Herf doceert Duitse geschiedenis aan de Universiteit van Maryland.

De door het schandaal geplaagde ZfA heeft in de loop van de jaren veel kritiek gekregen op het in dienst hebben van een onderzoeker die werkte voor een organisatie die een door het Iraanse regime gesponsorde bijeenkomst promootte die opriep tot de vernietiging van de Joodse staat.

The Jerusalem Post meldde in 2018 dat het centrum, dat deel uitmaakt van de Technische Universiteit van Berlijn, Luis Hernandez Aguilar inhuurde, die eerder op de lijst stond als onderzoeksfunctionaris van de Islamic Human Rights Commission, een belangrijke organisator van het door het Iraanse regime gesponsorde al -Quds Day maart.

Volgens een rapport in die tijd in The Jewish Chronicle (JC) in Londen waren er Hezbollah-vlaggen te zien tijdens de mars in Londen, waar een spreker zei dat Israël ‘van de kaart moest worden geveegd’. De oprichter van de Islamitische Republiek Iran, Ayatollah Khomeini, creëerde al-Quds-dag in 1979 als wereldwijde bijeenkomst om de vernietiging van Israël aan te sporen.

Het centrum ZfA verdedigde het inhuren van Aguilar. De jaarlijkse al-Quds-dagbijeenkomst in Berlijn trekt een mix van neonazi’s, radicale islamisten, BDS-activisten, seculiere Palestijnen van de door de VS en de EU aangewezen terroristische entiteit het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en Hezbollah-leden. BDS is een afkorting van de boycot-, desinvesterings- en sanctiecampagne tegen Israël.

Herf schreef:

Gedurende een periode van veertig jaar tijdens de Koude Oorlog legden de communisten en vervolgens radicaal links in Europa en de Verenigde Staten de volledige schuld voor het conflict bij Israël, maar hadden ze bijna niets te zeggen over de terroristische campagnes die werden gevoerd door de PLO en PFLP, of de weigering om vrede te sluiten door Irak en Syrië. Die stilte was niet in het minst omdat ze deden wat ze konden om die inspanningen te ondersteunen.

Herf haalde academici en een groep van het maatschappelijk middenveld aan die zich richten op het aanpakken van de blinde vlekken van het centrum van Berlijn en hij zei:

De Antonio-Amadeu Stiftung in Berlijn onder leiding van Anetta Kahane, bekend om zijn burgeractivisme tegen racisme tegen immigranten en gekleurde mensen, nam in Duitsland het voortouw door de aandacht te vestigen op het antisemitisme van het voormalige DDR-regime. In Duitsland hebben geleerden en schrijvers zoals Stephan Grigat, Matthias Küntzel, Bassam Tibi en Samuel Schirmbach waardevolle bijdragen geleverd om de oorsprong en gevolgen van deze ideeën te begrijpen. Israëlische geleerden, met name Meir Litvak, hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Tel Aviv, hebben belangrijk werk gepubliceerd over het antisemitisme van de Islamitische Republiek Iran. Deze auteurs en anderen verdienen zorgvuldige aandacht bij het Centrum voor Antisemitismeonderzoek en bij de Duitse universiteiten.

Herf zei dat:

Zoals lezers van het tijdschrift Antisemitism Studies snel zullen zien, is de beurs over antisemitisme vandaag de dag gericht op alle drie de gezichten van antisemitisme … We onderzoeken en bestrijden BDS-voorstanders die academische vrijheid aanvallen; onwaarheden over Israël herhalen als een agressor en Racistische staat en met geen woord reppen over de antisemitische haat tegen degenen die gewapende agressie en terreur tegen Israël plegen. We beschrijven en interpreteren ook de leiders van Hamas of de regering van Iran, die vermeende religieuze redenen geven voor moorddadige, zelfs genocidale doelen Gericht op de Joodse staat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “US expert: Berlin antisemitism center ignores Israel-related antisemitism” van 1 april 2020 en een artikelBerlin cancels auto show for Iran rally to destroy Israel” van 24 februari 2020 en een artikelGerman center for antisemitism research hires alleged ‘antisemite’” van 17 oktober 2018 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Antisemitismecentrum in Berlijn negeert het aan Israël gerelateerde antisemitisme van links en van islam

 1. Duitsers wassen zich graag schoon (figuurlijk dan) en denken door het rechts extremisme aan te klagen (wat er ook absoluut is) dat dit gaat lukken en hun duistere verleden hen vergeven zal worden door de huidige ‘criminele’ Israeli’s & Joden aan te vallen.

  Feit is dat de 10x grotere Linkse & Islam Joden & Israel haat een vaste plaats heeft verworven in de Duitse ‘beschaafde’ samenleving.

  Wanneer hebben we ook al weer eerder gezien dat het land van Göthe, Shiller & Beethoven vol beschavelingen met kunst & cultuur hoog in het vaandel, zich als dolgedraaide hyena’s in Joodse lichamen vastbeten en hun bloed vol overgave dronken.

  Ja die Nazional Sozialisten….allemaal Sociale Linkse Gutmenschen.

  Als iemand ook maar één seconde denkt dat deze Covid 19 pandemie de dingen gaat veranderen ‘der hat sich geschnitten’ zoals men dat in het Duits zegt of “leeft in een droomwereld” in ABN.

  Wanneer deze Corona virus door de deur is weggevlogen komt de oude Jodenhaatvirus weer door het raam binnengevlogen.

  Dit is een wet van Meden & Perzen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.