BDS-oprichter: door Israël uitgevonden virusvaccin is OK voor boycotters; boycot van TEVA opgeschort

De oprichter van de beweging Boycot, Desinvestering en Sancties tegen Israël zei dat als Israël een vaccin voor het coronavirus uitvindt, degenen die normalisatie met Israël afwijzen door het te boycotten, het vaccin nog steeds kunnen krijgen.

Omar Barghouti maakte de commentaren op een live Facebook-Arabische webinar op zondag met de titel “BDS en antinormalisatie: de belangrijkste strategieën om de deal van de eeuw te bestrijden, zelfs in de tijd van COVID-19.

Barghouti zei dat Israël de coronaviruscrisis niet mag gebruiken om de betrekkingen met de Palestijnse Autoriteit en met andere Arabische staten te onderhouden. Hij zei ook volgens de Jerusalem Post: “Als je medische apparatuur uit Israël gebruikt, is dat geen probleem. Samenwerken met Israël tegen het virus – om te beginnen beschouwen we het niet als normalisatie.

Hetzelfde geldt voor andere medische doorbraken, zei hij. “Als Israël bijvoorbeeld een geneesmiddel voor kanker of een ander virus vindt, is het geen probleem om met Israël samen te werken om miljoenen levens te redden“, zei hij.

Hij wees erop, zo meldde de Jerusalem Post, dat “tot nu toe we niet in een situatie verkeren waarin we Israël dringend nodig hebben en niemand anders kan ons redden dan Israël. Als dat gebeurt, is het redden van levens belangrijker dan wat dan ook.

De beschrijving van het webinar in de Facebook-post beschuldigde Israël ervan de Palestijnse arbeiders in het land uit te buiten door hen geen bescherming tegen het virus te bieden, en beschuldigde Israël ervan “de plundering van het land en arrestaties, onderdrukking en moord te intensiveren, terwijl de normalisatie doorgaat met de Arabisch officieel systeem.

Boycot Teva
De BDS beweging voert al vele jaren een economische boycot tegen Israël. Eén van de doelwitten is de farmaceutische reus Teva die al ontelbare verschillende medicijnen heeft geproduceerd die over de hele wereld worden gebruikt. BDS heeft daarvoor zelfs een aparte Facebookpagina opgezet ‘Boycott Teva‘.

Een paar jaar geleden hebben ook de Verenigde Naties Teva op een zwarte lijst gezet van te boycotten Israëlische producten die geproduceerd worden in bedrijven voorbij de Groene Lijn, aka de ‘pre-1967 lijn’, zoals de wapenstilstandslijn van april 1949 door Barack Obama werd gedoopt.

BDS ziet thans af van een boycot van Teva als het een medicijn zou produceren dat het coronavirus COVID-19 kan genezen. In feite was dat een overbodige uitspraak. Palestijnen gebruiken allemaal en van in den beginne Israëlische famaceutische producten die levensreddend zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lahav Harkov “BDS founder: If Israel develops coronavirus vaccine you can take it” van 6 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Marcy Oster “BDS founder: Israel-invented virus vaccine would be OK for boycotters to use” van 7 april 2020 en een artikel van Stuart Winer “Coca-Cola, Teva on UN blacklist of settlement-friendly firms” van 17 september 2017 van The Times of Israel

2 gedachtes over “BDS-oprichter: door Israël uitgevonden virusvaccin is OK voor boycotters; boycot van TEVA opgeschort

 1. Roger Waters (in zijn vrije tijd muzikant) maar het meest bekend doordat hij een loepzuivere antisemiet is, tevens één van de boegbeelden van de perfide BDS beweging zal vast zijn nazi filosofie volgen en een Joods virus weigeren…
  Als de nood het hoogst worden de principes wel eens vergeten en wat opvalt is dat die bij de meest “hardnekkige” (lees luidruchtigste) die het eerst sneuvelen.
  Vergelijkbaar met het Hollywood en ander grut die “indien Donald Trump president wordt verlaat ik het land”, netto optelsom was nul, zal met deze soorten niks anders zijn.

  Like

 2. Omar Hypocriet Bargouti & zijn BDS kornuiten zouden absoluut geboycot moeten worden indien er inderdaad zo een geneesmiddel op de markt zou komen.

  ‘Normalisatie’ op maat gesneden om dit rapalje te redden gaat niet werken en deze “principiële” agitatoren Israelische gezondheidszorg aan te bieden al helemaal niet.

  “Liever dood dan Israelisch brood” is hun mantra. Laten zij zich daar dan ook aan houden a.u.b.

  Gelukkig zijn de bekende BDSS’rs bekend en is het dus geen probleem dit bedorven kaf van het koren te scheiden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.