Aantal zieken en doden door coronavirus blijft zorgwekkend toenemen in Israël

Plaatje hierboven: Bnei Brak, Israël 3 april 2020. Een ultraorthodoxe joodse man draagt ​​een mondmasker terwijl hij door een straat in Bnei Brak loopt, een ultraorthodoxe joodse stad die zwaar getroffen is door de coronavirusziekte [beeldbron: Reuters/Ammar Awad]

Het aantal coronavirusinfecties in Israël is op zondagochtend gestegen tot 8.018, met 46 dodelijke slachtoffers, 127 mensen in ernstige toestand, waaronder 106 patiënten op beademingsapparatuur, en de overgrote meerderheid van de gevallen in lichte toestand. 173 mensen blijven in matige conditie en nog eens 7.195 mensen zijn in lichte conditie. 477 mensen zijn volledig hersteld.

De laatste dodelijke slachtoffers zijn een 84-jarige vrouw uit het verpleeghuis Mishan in Beersjeba en een 63-jarige man met onderliggende gezondheidsproblemen. Ziekenhuizen in Israël behandelen 739 patiënten, 4897 mensen bestrijden thuis het coronavirus. 693 mensen bevinden zich momenteel in speciaal aangewezen hotels en 1.166 wachten op een beslissing of ze zullen worden behandeld.

IDF 98th Paratroopers Division en soldaten van het Homefront Command delen voedsel uit aan inwoners van Bnei Barak. De sterk geïnfecteerde ultraorthodoxe stad heeft meer met coronavirus besmette personen per hoofd van de bevolking dan welke andere stad in Israël dan ook en werd onlangs uitgeroepen tot coronahoofdstad van Israël.

Zowat 75.000 van de 210.000 ultra-orthodoxe inwoners zou besmet zijn. Rondom de stad zijn wegversperringen opgezet en daar zijn politieagenten ingezet om de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid te handhaven.

Plaatje hierboven: Een Israëlische politieagent verwijdert een ultraorthodoxe jongere uit een synagoge voordat deze door de politie wordt gesloten omdat ze een gedeeltelijke afsluiting van het coronavirus in Mea Shearim, Jeruzalem afdwingen [beeldbron: Reuters]


Bronnen:

♦ naar een artikel8,018 Israelis infected with coronavirus, 46 fatalities, 127 patients in serious condition” van 5 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Aantal zieken en doden door coronavirus blijft zorgwekkend toenemen in Israël

  1. Eindelijk worden de juiste maatregelen genomen om de samenkomsten in Bnei Barak, Meah Shearim (Jerusalem) e.a. plaatsen waar kleine groepen recalcitrante ultra orthodoxen de boel blijven dwarsbomen………….gedwongen lockdown!

    Het besmetting/ziekte cijfer was anders een flink stuk lager geweest.

    Like

Reacties zijn gesloten.