Topman van terreurgroep Hezbollah geliquideerd in Libanon

Een belangrijke terroristenleider van Hezbollah, Muhammad Ali Younis, een naaste medewerker van aartsterrorist Qassem Soleimani, werd afgelopen nacht uit zijn auto getrokken, neergestoken, doodgeschoten en geëlimineerd in de buurt van Nabatieh, in het zuiden van Libanon.

De terrorist had de leiding over operaties om Israëlische spionnen en degenen die ervan verdacht werden samen te werken met Israël en buitenlandse inlichtingendiensten op te sporen. Sommige bronnen beweren dat Ali Younis zelf ook zou ‘gecollaboreerd’ hebben met Israël.

Fars News meldt dat Younis de leiding had over het ‘ontmaskeren van collaborateurs’ (met de VS en of Israël). Hij was ook een naaste medewerker van wijlen Qassem Soleimani, hoofd van de Quds Force van het Iraanse Revolutionaire Garde Corps (IRGC), die op 3 januari 2020 werd geliquideerd in een Amerikaanse drone-aanval.

In die aanval op generaal Soleimani werd ook Mohammed Redha al-Jabri gedood. Hij was de chef van het protocol van de door Iran gesteunde sjiitische Popular Mobilization Forces (PMU) van Irak, ook de Iraakse Revolutionare Garde genoemd. Daarnaast werden ook de plaatsvervangend chef van de PMU, Abu Mahdi al-Muhandis,  en tevens Naem Qasm, uitgeschakeld, de vice-commandant en plaatsvervangend leider van Hezbollah geleid door Hassan Nasrallah.

De Libanese veiligheidstroepen sluiten het motief van criminaliteit bij de dood van Ali Mohammad Younis niet uit. Zoals bekend is Hezbolla diep betrokken in de drugs- en wapenhandel om hun wapenarsenaal uit te breiden en hun internationale terreuraanslagen te financieren.

Zijn stoffelijke resten werden naast zijn auto gevonden, doorboord met schotwonden en steekwonden. De door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah bevestigde de dood van de jihadi.

De aankondiging van Hezbollah beschuldigt Israël of enige andere buitenlandse regering niet van verantwoordelijkheid voor de moord. Volgens Libanese veiligheidsbronnen werd een verdachte uren na de eliminatie gearresteerd. Veiligheidstroepen sluiten niet uit dat de moord mogelijk politiek gemotiveerd is en geen verband houdt met zijn rol in Hezbollah.


Bronnen:

♦ naar een artikelSenior Hezbollah terrorist pulled from car, stabbed, shot and eliminated in Lebanon” van 5 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Jack Khoury “Hezbollah Official Who Tracked Israeli Collaborators Found Murdered, Group Says” van 5 april 2020 op de site van Haaretz

♦ naar een artikelHezbollah Leader in Charge of Exposing Collaborators Killed for being Collaborator” van 5 april 2020 op de site van Breaking Israel News (BIN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.