Petitie opgestart om Hydroxychloroquine te gebruiken als een preventief middel voor Covid-19

De populariteit van anti-malaria-medicijn hydroxychloroquine explodeerde online nadat een klein onderzoek onder leiding van de beroemde Franse professor Didier Raoult aantoonde dat het medicijn 100% effectief was bij coronaviruspatiënten. Sindsdien zijn veel andere artsen naar voren gekomen om succesverhalen te delen over hoe het medicijn het leven van hun patiënten heeft gered.

Zo ondermeer Dr. Vladimir Zelenko, een bestuurs-gecertificeerde huisarts in New York, die ca. 700 coronaviruspatiënten met 100 procent succes heeft behandeld met behulp van een cocktail van medicijnen: hydroxychloroquine, in combinatie met azithromycine (Z-Pak), een antibioticum om secundaire infecties te behandelen en zinksulfaat.

Donderdag bleek uit een wereldwijd onderzoek onder 6.227 artsen in 30 landen dat hydroxychloroquine de ‘meest effectieve therapie’ is voor de behandeling van coronavirus. Ook tonen de resultaten van de eerste gerandomiseerde klinische studie van 62 patiënten aan dat hydroxychloroquine coronaviruspatiënten helpt verbeteren.

Hydroxychloroquine tabletten worden verkocht onder verschillende merknamen: Plaquénil (200mg), Hydroxychloroquine Sulfate (200mg), HCQS-200 of 400, MEG QCS-200 enz:

Geen van deze verhindert echter dat de reguliere media de effectiviteit van het medicijn bagatelliseren. De media gingen zelfs zover dat ze de Amerikaanse president Trump bespotten en aanvielen nadat hij hydroxychloroquine had aangeprezen als een ‘game-changer’ op sociale media. “Trump geeft mensen valse hoop op genezing van coronavirus. Het is allemaal slangenolie [snake oil]”, las een kop van de Washington Post. “Trump verspreidt valse hoop op een virusbehandeling – en dat is niet de enige schade”, voegde de redactieraad van de Washington Post toe.

Nu vecht een groep Amerikanen terug. Vrijdag werd er een nieuwe petitie van whitehouse.gov ingediend waarin president Donald Trump werd opgeroepen “om Amerikaanse individuen toe te staan ​​Hydroxychloroquine te gebruiken als een preventief middel voor Covid-19, het land te openen en weer aan het werk te gaan.” De petitie is opgesteld door B.G. op 3 april 2020 en luidt:

Sta Amerikaanse individuen toe Hydroxychloroquine te gebruiken als een preventief middel voor Covid-19, open het land en ga weer aan het werk.” Gemaakt door B.G. Op 03 april 2020
Momenteel gebruiken duizenden mensen over de hele wereld Hydroxychloroquine als een preventief middel tegen Covid-19, waaronder India, Spanje en vele andere landen. Amerikaanse gezondheidswerkers nemen het ook als een preventief middel. Elke niet-gecontra-indiceerde Amerikaanse persoon moet zelf kunnen beslissen of hij dit wil proberen of niet, op vrijwillige basis. De president moet de gegevensbeschermingsautoriteit gebruiken om van Amerikaanse geneesmiddelenfabrikanten te eisen dat zij alle hydroxychloroquine mogelijk maken. Er moeten faciliteiten met een hoog volume worden opgezet, met artsen ter plaatse om voor te schrijven, na eenvoudig onderzoek naar contra-indicaties en de eerste dosis die moet worden gegeven. De zwaarst getroffen gebieden krijgen de eerste uitrol, maar schalen zo snel mogelijk om elke Amerikaanse persoon deze kans te geven. Maak een database zodat behandelde personen weer aan het werk kunnen.


Bronnen:

♦ naar een artikelA new WhiteHouse.gov petition asks President Trump to allow US individuals to use Hydroxychloroquine as a preventative for Covid-19, open the country, and go back to work” van 4 april 2020 op de site van Tech Startups (ST)

♦ naar een artikelAntimalarial Drugs, Chloroquine and Hydroxychloroquine, May Ward Off COVID-19 – Here’s How to Use the Limited Global Supply” van 2 april 2020 op de site van SciTechDaily

Een gedachte over “Petitie opgestart om Hydroxychloroquine te gebruiken als een preventief middel voor Covid-19

  1. In Nederlandse ziekenhuizen wordt nu al chloroquine gebruikt in ziekenhuizen. Media negeren echter het feit dat zinksulfaat een essentieel onderdeel is van Zelenko’s therapie.

    Like

Reacties zijn gesloten.