CIA directeur noemt coronacrisis het Tsjernobyl van de Chinese dictator Xi Jinping

De Verenigde Staten zijn de ‘bijkomende schade’ (collateral damage) van de leugens van Chinese communistische functionarissen over de omvang van de nieuwe uitbraak van coronavirus in hun land, vertelde een voormalig chef van de Central Intelligence Agency (CIA) aan Breitbart News.

Xi Jinping’s Tsjernobyl
Tijdens de laatste editie van de satellietradioshow Breitbart News op zaterdag, noemde Daniel Hoffman, een voormalig chef van het station bij de CIA, aan gastheer Matt Boyle, het dodelijke en zeer besmettelijke coronavirus dat vanuit China de wereld binnenstroomt, dictator Xi Jinping’s ‘Tsjernobyl’.

Hoffman verklaarde:

Ik heb de coronavirus-pandemie China’s Xi Jinping’s Tsjernobyl genoemd omdat je dezelfde problemen hebt: opdringerige bureaucraten die de waarheid niet vertellen, een ondoorzichtige bureaucratie die traag reageerde. Dit, weet u, George Orwell ’s 1984, probeert de feiten vorm te geven zodat ze passen bij de Chinese propaganda.

Tsjernobyl verwijst naar de nucleaire ramp in Rusland in de jaren tachtig die wordt toegeschreven aan nalatigheid door Sovjetfunctionarissen die weigerden de verspreiding van gevaarlijke stralingsniveaus in Europa te erkennen als gevolg van het instorten van een atoomcentrale in Oekraïne.

“De Chinezen liegen. Ze hebben vanaf het begin gelogen over de ernst van deze gezondheidscrisis en ze deden het omdat ze bang waren voor hun eigen mensen. Nu zijn wij daarin collaterale damage (randschade)”, vertelde Hoffman, die een gecombineerde 30 jaar vooraanstaande overheidsdienst heeft bij de CIA en andere federale entiteiten, zaterdag tegen Breitbart News, in navolging van Amerikaanse functionarissen en de Amerikaanse inlichtingengemeenschap.

Hoffman merkte verder op dat er een rol is weggelegd voor de Amerikaanse inlichtingengemeenschap om de sluier op te lichten over wat er in China plaatsvindt met het coronavirus. “We hebben onze inlichtingengemeenschap nodig om een ​​volwaardige pers te organiseren om te bepalen hoe erg het is in China”, zei hij. “Hoe snel verspreidt het zich. Wat ze eraan doen. Dit heeft gevolgen voor de eigen stabiliteit van China.”

Anonieme leden van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap zijn het er over eens dat Peking de ernst van de virale uitbraak in China heeft verborgen, meldde Bloomberg deze week. Verschillende Amerikaanse functionarissen – waaronder vice-president Mike Pence, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en leden van de Coronavirus Task Force in het Witte Huis – hebben de legitimiteit van het officiële dodental en infectiepercentage van het Chinese coronavirus in twijfel getrokken.

Peking heeft heftig ontkend dat de feiten over coronavirusgevallen in China zijn verdraaid en noemde de uitbraak “de VS en het nieuwe Tsjernobyl in Europa”, hoewel de pandemie binnen haar grenzen begon. Uit verschillende nieuwsberichten blijkt echter dat Peking de ernst van de uitbraak tijdens de vroege stadia van de epidemie in China verborg, door klokkenluiders en critici te muilkorven en gevangen te zetten in een beweging die volgens Amerikaanse functionarissen de ziekte wereldwijd vaste voet aan de grond heeft gekregen.


Bronnen:

♦ naar een artikelEx CIA: U.S. ‘Collateral Damage’ of Chinese Lies About Severity of ‘Xi’s Chernobyl,’ Coronavirus” van 4 april 2020 op de site van Breitbart

♦ naar een artikelUS intelligence report said to conclude China virus numbers are fake” van 1 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Chris Mills Rodrigo “Twitter comes under fire over Chinese disinformation on coronavirus” van 25 maart 2020 op de site van The Hill