Coronavirus-fabricages over de hele wereld

Plaatje hierboven: “En jij Palu, agente van de C.I.A.?” – “Ah wat, niemand die mij ziet staan …” een cartoon van Damien Glez [beeldbron: Glez]

Verschillende complottheorieën over coronavirus zijn in China naar voren gekomen. Een woordvoerder van de Chinese regering zei op 12 maart 2020, zonder enig bewijs te noemen, dat “het Amerikaanse leger mogelijk de epidemie naar Wuhan heeft gebracht tijdens de Militaire Wereldspelen van 2019, die van 18–27 oktober 2019 in Wuhan werden gehouden, Hubei, China.

Sommige Chinezen hebben beweerd dat de VS het virus hebben gemaakt om de Chinese economie te vernietigen. (Sommige Amerikanen hebben op hun beurt gesuggereerd dat het virus een dekmantel is voor een Chinese poging om de Amerikaanse economie te vernietigen.) Terwijl deze theorieën zich verspreiden, blijven Amerikaanse bedrijven doneren aan de strijd van China tegen de pandemie, meer nog dan alle andere internationale multinationals.

Iran beeldt het virus af als een samenzwering georkestreerd door de VS en Israël. Deze beschuldiging is een consistent thema voor het regime, dat altijd probeert het anti-Amerikanisme en het antizionisme centraal te stellen in zijn ideologie wanneer het het Iraanse volk moet afleiden van de mislukkingen van het leiderschap.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo antwoordde dat dergelijke beschuldigingen Iraniërs, Amerikanen en de rest van de wereld in gevaar brengen. Hij tweette dat ‘feiten ertoe doen’ en noemde er een aantal:

♦ FEIT: In februari bleef de belangrijkste terreurluchtvaartmaatschappij van Iran, Mahan Air, minstens 55 keer vliegen tussen Teheran en China en verspreidde daarmee het Wuhan-virus. De eerste gevallen van COVID19 van ten minste vijf landen waren een direct gevolg van het negeren van het Iraanse regime voor de gezondheid van iedereen.

♦ FEIT: het Iraanse regime negeerde herhaalde waarschuwingen van zijn eigen gezondheidsfunctionarissen en ontkende de eerste dood van het Wuhan-virus gedurende ten minste negen dagen. Het regime blijft tegen het Iraanse volk en de wereld liegen over het aantal gevallen en sterfgevallen.

♦ FEIT: Bedenk, terwijl Iran om meer geld vraagt: sinds 2012 stuurde het regime $ 16 miljard + naar zijn terroristische proxies (huurlegers) in het Midden-Oosten. Ambtenaren stalen 1B + euro’s die bestemd waren voor medische benodigdheden en blijven doorgaan met het oppotten van maskers, handschoenen en uitrusting die dringend nodig zijn op de zwarte markt.

♦ FEIT: de VS hebben meer dan $ 100 miljoen aan medische hulp aangeboden aan andere landen, waaronder Iran, en onze wetenschappers werken 24/7 aan de ontwikkeling van een vaccin. Khamenei heeft Amerikaanse aanbiedingen afgewezen en besteedt 24/7 aan het verzinnen van complottheorieën. Hoe helpt dat het Iraanse volk?

Racistische extremistische groeperingen, waaronder neonazi’s en andere blanke supremacisten, geven joden en joodse leiders de schuld van zowel het coronavirus als de wereldwijde reactie daarop, waaronder de sluiting van vrijwel essentiële overheidsfuncties in plaatsen als New York, New Jersey en Californië.

Van het idee dat joden het coronavirus hebben gemaakt om vaccins te verkopen, om geïnfecteerde volgers aan te moedigen om de ziekte te verspreiden onder de joodse gemeenschap en wetshandhaving, zoals het coronavirus heeft verspreid, hebben we gezien hoe blanke supremacisten, neonazi’s en anderen dit hebben gebruikt om hun complottheorieën te stimuleren, desinformatie te verspreiden en geweld op te wekken op hun online platforms,” zei Michael Masters, hoofd van Secure Communities Network, een overkoepelende groep die de beveiliging coördineert voor joodse organisaties en synagogen in het hele land.

Er zijn twee versies van de mythe dat coronavirus (SARS-CoV-2) een biowapen is. Men beweert dat coronavirus opzettelijk door mensen is ontwikkeld in een onderzoekslaboratorium van niveau 4 (d.w.z. het hoogste niveau van bioveiligheid) in Wuhan; de andere beweert dat het virus in dat laboratorium werd bestudeerd (nadat het van dieren was geïsoleerd) en vervolgens ‘ontsnapte’ vanwege een slecht veiligheidsprotocol.

Soortgelijke geruchten zijn ongebreideld online en beschuldigen Israël en de VS van het bewapenen van het virus en speculeren dat Israël, de VS en China al een geneesmiddel of een tegengif hebben.

Hieronder: tweet van Joanne Wright (Republikeinse Partij) die opkwam voor het Amerikaanse parlement huis om het 34e congresdistrict van Californië te vertegenwoordigen. Ze verloor bij de voorverkiezingen op 3 maart 2020:

Samenzweringstheorieën over door mensen gemaakte virussen zijn niet nieuw. We zagen dit bij HIV, het gerucht dat de VS het hebben gemaakt, en introduceerden het in Afrika. Maar het zijn echt gevaarlijke dingen om verspreid te worden“, zegt Gerald Keusch, hoogleraar geneeskunde en internationale gezondheid en adjunct-directeur van de National Emerging Infectious Diseases Laboratories van de Universiteit van Boston.

Dr. Tom Inglesby, directeur van het Johns Hopkins Center for Health Security, weerlegt de suggestie van kwaadwillig ontwerp: op dit moment is er geen genetisch bewijs van iets anders dan een natuurlijk voorkomend virus. Het is waar dat er in Wuhan een groot laboratorium is dat coronavirussen bestudeert en een grote verzameling coronavirussen heeft. Maar uit de analyses die zijn uitgevoerd, is er geen bewijs dat dit virus is ontwikkeld of anders is dan iets dat in de natuur is gevonden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Edy Cohen en Dr. Frank Musmar “Coronavirus Fabrications Around the World” van 2 april 2020 op de site van The Begin–Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center)

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “An unwanted symptom of the coronavirus crisis in France: Anti-Semitic conspiracy theories” van 2 april 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Coronavirus-fabricages over de hele wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.