Israëlische ondernemer introduceert ViriMASK, een mondmasker dat écht beschermt tegen corona

Chirurgisch masker
Iedereen draagt ​​een papieren masker onder de illusie dat het hen beschermt. Dat is niet zo. De klassieke chrirugische maskers beschermen niet tegen corona.

Zelfs maskers van hoge kwaliteit, bekend als N95, ontworpen om een ​​goede pasvorm in het gezicht en efficiënte filtratie te bereiken, die 95% van de kleine deeltjes kunnen blokkeren, kunnen kleine virusdeeltjes niet volledig blokkeren en kunnen het virus niet doden.

De geblokkeerde virale deeltjes blijven op het oppervlak van het masker en vormen een risico wanneer de maskers worden weggegooid. Evenmin bedekken de maskers de ogen, wat een mogelijk toegangspunt voor coronavirus zou kunnen zijn.

Huisvlijt
Heel wat vrijwilligers zijn momenteel mondmaskers aan het naaien of waren daar de afgelopen dagen druk mee in de weer. Dit initiatief is zeker lovenswaardig maar dit soort mondmaskers zal je niet beschermen tegen het coronavirus.

De maskers hebben wel een beetje nut want ze zorgen dat bij het hoesten en niezen minder speekselpartikels met eventueel virussen worden verspreid naar andere personen toe. Veel mensen hebben door zo’n mondkapje ook minder snel de neiging om het de mond aan te raken met de vingers. Het beschermt je echter niet tegen personen die besmet zijn.

ViriMASK
De Israëlische dokter Noam Gavriely, voormalig vice-decaan van de Medische School van Technion en een seriële ondernemer, wiens Hemaclear-startup, gevestigd in Tirat Carmel, orthopedische chirurgie aan armen en benen mogelijk maakt heeft onlangs ViriMASK uit gevonden en geïntroduceerd.

ViriMASK, kan een gamechanger zijn in het verminderen van de impact van COVID-19. De binnenste laag is gemaakt van een zacht siliconenachtig materiaal en zit erg comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Hemaclear coördineert met zijn Chinese producent om dagelijks 1.000 ViriMASK’s te produceren, wat uiteindelijk oploopt tot 100.000 per dag. De filters voor het masker kunnen daarentegen worden geproduceerd in Israël, Europa en Noord-Amerika.

ViriMASK is gepatenteerd en zou rond half april klaar moeten zijn voor het testen van de werkzaamheid. Het kost ongeveer $ 50, inclusief twee filters en enveloppen. Extra filter-envelop-pakketten kosten elk ongeveer $ 2.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shlomo Maital “Gamechanger face mask: Israeli speed and creativity” van 1 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelZelfgemaakte mondmaskers beschermen niet tegen het coronavirus” van 26 maart 2020 op de site van Knokke-Heist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.