Hamas dreigt weer Joden te vermoorden als het zonder ventilatoren raakt om corona te behandelen

De chef van de terreurgroep Hamas, Yahya Sinwar, dreigde Israëlische burgers af te slachten als er niet genoeg ventilatoren zouden zijn voor de coronaviruspatiënten in Gaza.

Als we ventilatoren nodig hebben, zeg ik tegen Bennett, zullen we zes miljoen Israëli’s niet laten ademen“, zei hij in een interview met een Hamas-televisiezender.

Yahya Sinwar deed zijn uitspraken vanachter de coulissen:

De terreurleider benadrukte de inspanningen van Hamas om de virusuitbraak in Gaza in te dammen en zei: “Toen we besloten om verplichte quarantainevoorzieningen op te zetten voor mensen die naar Gaza terugkeren, wisten we dat het een moeilijke beslissing zou zijn die veel kritiek op ons zou veroorzaken.

Dit is onze eerste verdedigingslinie. We kunnen de epidemie in Gaza niet toestaan“,  zei Sinwar, volgens kanaal 12. Hij beschuldigde Israël van het niet toelaten van medicijnen in Gaza en zei dat hij de lichamen van Israëlische soldaten niet zou terugsturen totdat er medische voorraden binnenkwamen.

Op deze vrijdagmorgen zijn er in de Arabische semi-autonome gebieden in Gaza en in Judea & Samaria tot nog toe slechts 171 personen besmet (dankzij Israël!) en in Ramallah is één vrouw van 60+ overleden aan corona. Israël daarentegen telt 7.030 besmette personen waarvan er 37 zijn overleden en 338 inmiddels weer hersteld zijn.

Sinwar, een moslimterrorist die werd vrijgelaten tijdens de vrijlating van Shalit-terroristen, verwees ook naar een mogelijke deal voor de vrijlating van terroristen met Israël. De chef van de terreurgroep voegde eraan toe

We zijn bereid om gedeeltelijke concessies te doen aan de kwestie van onze gevangenen in ruil voor de Israëlische vrijlating van oudere gevangenen [lees: veroordeelde moslimterroristen] als een humanitair gebaar in het licht van de corona-crisis. We volgen de gezondheidssituatie van onze terroristen in Israëlische gevangenissen en zullen harde acties ondernemen [lees: willekeurig Joden vermoorden] als de Israëli’s niet voor hun gezondheid zorgen.

De overgrote meerderheid van ventilatoren op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook wordt al gebruikt door patiënten met aandoeningen die geen verband houden met het zeer besmettelijke coronavirus, waarschuwde een functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie op donderdag.

Tachtig tot 90 procent van de 256 volwassen ventilatoren op de Westelijke Jordaanoever en de 87 in de Gazastrook zijn momenteel niet beschikbaar, vertelde Gerald Rockenschaub, het hoofd van de missie van de WHO bij de Palestijnen, aan The Times of Israel. “Ze worden gebruikt door mensen die hartaanvallen, beroertes en andere incidenten hebben ondergaan die kritieke zorg vereisen,” zei hij.

De wereldwijde vraag naar ventilatoren is de afgelopen maand enorm gestegen, omdat patiënten met ernstige gevallen van COVID-19 over de hele wereld hebben geëist dat ze in leven blijven. In Italië hebben sommige ziekenhuizen niet iedereen die een beademingsapparaat nodig heeft er een kunnen bieden; het land heeft tot nu toe meer dan 110.000 gevallen van het virus behandeld.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas terror group leader threatens to massacre Israelis if there are not enough ventilators for Gaza patients” van 2 april 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelHamas chief threatens Israel over ventilators for coronavirus patients” en een artikel van Adam Rasgon “80-90% of ventilators in West Bank and Gaza already in use, WHO official says” 2 april 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Hamas dreigt weer Joden te vermoorden als het zonder ventilatoren raakt om corona te behandelen

  1. Hmm… Nee dus…
    Als je zelf als Hamas een failed gouverment bent dan moet je niet gaan dreigen.

    Ook geen terroristen meer vrijlaten.

    Het moet een keer afgelopen zijn met die idioten.

    Like

Reacties zijn gesloten.