Amerikaans inlichtingenrapport concludeert dat de Chinese virusaantallen nep zijn

Een Amerikaans inlichtingenrapport dat vorige week bij het Witte Huis werd ingediend, beweert dat Chinese functionarissen de omvang van de coronavirusuitbraak in het land verborgen hielden, waarbij zowel sterfgevallen als casuscijfers werden onderschat, volgens een rapport dat woensdag door Bloomberg is gepubliceerd.

Bloomberg zei dat twee van de functionarissen, die niet wilden worden geïdentificeerd, zeiden dat het rapport concludeert dat de Chinese cijfers nep zijn en dat het reële sterftecijfer wordt verlaagd. De Amerikaanse vice-president Mike Pence bekritiseerde de rol van Peking in de crisis tijdens een interview met CNN op woensdag.

De realiteit is dat we beter af hadden kunnen zijn als China er vroeger mee naar buiten was gekomen,” zei Pence. “Wat nu duidelijk lijkt, is dat lang voordat de wereld in december hoorde dat China hiermee te maken had, en misschien wel een maand eerder, dat de uitbraak in China echt was.”

In een Newsweek-rapport eerder deze week stond dat de sterfgevallen in China in feite tienduizenden zouden kunnen zijn, in tegenstelling tot de ongeveer 3.000 gerapporteerde sterfgevallen tot nu toe.

Newsweek merkte op dat er in de Chinese media foto’s circuleren van duizenden urnen die aankomen in Wuhan, waar de uitbraak zich eind vorig jaar voor het eerst voordeed, en zei dat geliefden de opdracht hadden gekregen om as op te halen bij uitvaartcentra in de stad:

Ondertussen meldde de Chinese National Health Commission woensdag 36 nieuwe COVID-19-gevallen, een dag nadat ze had aangekondigd dat asymptomatische gevallen nu in de officiële telling zullen worden opgenomen. De commissie zei dat op één na alle nieuwe gevallen uit het buitenland werden geïmporteerd, terwijl er in de afgelopen 24 uur nog zeven doden door de ziekte waren gemeld.

De commissie zei niet of een van de nieuwe gevallen asymptomatisch was, maar meldde dinsdag dat van de in totaal 1.541 asymptomatische gevallen die nu worden geïsoleerd en op symptomen worden gecontroleerd, 205 afkomstig zijn uit het buitenland. De stap om het aantal asymptomatische gevallen bekend te maken, komt na onderzoek van de gerapporteerde cijfers in China, die voorheen alleen mensen omvatten die symptomen vertoonden.

Hoewel het percentage mensen dat het virus heeft opgelopen maar asymptomatisch blijft, momenteel onbekend is, zeggen wetenschappers dat deze ‘dragers’ COVID-19 nog steeds kunnen doorgeven aan anderen die uiteindelijk ziek worden. Aangezien de binnenlandse uitbraak in China grotendeels is afgenomen, vroegen sommigen zich af of het niet tellen van asymptomatische gevallen in het land zou leiden tot een heropflakkering van infecties.

China, waar het virus in december voor het eerst werd ontdekt, heeft in totaal 81.554 gevallen van COVID-19 en 3.312 sterfgevallen als gevolg van de ziekte geregistreerd.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS intelligence report said to conclude China virus numbers are fake” van 1 april 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Denny Baert “Grote stapels urnes en lange wachtrijen bij crematoria roepen vragen op bij dodental dat China rapporteert” van 28 maart 2020 op de site van VRT NWS

Een gedachte over “Amerikaans inlichtingenrapport concludeert dat de Chinese virusaantallen nep zijn

  1. Men hoeft toch echt niet tot de CIA te behoren om te weten dat de cijfers die China geeft over de aantallen doden niet de juiste zijn.
    Heb ik al van dag één geschreven en ben dan maar een gewone boerenlul.
    Vertienvoudigen zal al wat beter klinken, ook in Rusland is het zo, daar zal het cijfer ook beduidend hoger zijn als wat ze daar bekend maken.

    Like

Reacties zijn gesloten.