Israëlische wetenschappers beginnen tegen 1 juni met testen van vaccin op mensen

Volgens The Jerusalem Post bevindt een Israëlisch vaccin voor het coronavirus zich momenteel in de ‘laatste stadia’ van ontwikkeling. Dr. Chen Katz, hoofd van de groep wetenschappers van The Galilee Research Institute (MIGAL) die het vaccin ontwikkelt, vertelde de Post op 1 april dat het instituut binnen een paar dagen de eiwitten voor het vaccin zal verkrijgen die de ‘actieve component van het vaccin’ vormen.

Onderzoekers zijn al begonnen met het testen van het vaccin op muizen en zouden op 1 juni kunnen beginnen met het testen van mensen. “De kwaliteit van dit soort vaccin moet dichter bij de voedselregelgeving liggen dan bij de farmaceutische regelgeving of ergens daar tussenin”, zei Katz, erop wijzend dat dit komt doordat het een oraal vaccin is. “We hopen dat we het volledige zuiveringsproces niet hoeven te doorlopen zoals in de farmaceutische industrie, omdat dat ons zou kunnen vertragen.”

In februari werd gemeld dat het MIGAL-vaccin binnen 8-10 weken klaar zou kunnen zijn en dan binnen 90 dagen goedkeuring zou kunnen vragen; Katz vertelde de Post dat het vaccin een lichte terugval had ondergaan “omdat het langer duurde dan verwacht om het genetische construct te ontvangen dat ze uit China hadden besteld omdat de luchtwegen gesloten waren”.

Op 31 maart meldde Reuters dat het Israel Institute for Biological Research (IIBR) was begonnen met het testen van een prototype van zijn COVID-19-vaccin op knaagdieren. The Post meldde ook op 1 april dat Magen David Adom (MDA), de Israëlische hulpdienst, is begonnen met de ontwikkeling van een passief vaccin – dat bestaat uit antilichamen tegen het virus van herstelde patiënten – om het virus te behandelen.

De eerste patiënt van Israël die herstelde van het virus, doneerde op 1 april bloed aan MDA om te worden gebruikt voor het passieve vaccin; De MDA verwacht na Pesach meer bloeddonaties van herstelde COVID-19-patiënten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman en Aaron Reich “Israeli scientists say vaccine to be tested on humans by June 1; MIGAL and IIBR are both testing potential COVID-19 vaccinations on mammals” van 1 april 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Aaron Bandler “Israeli Coronavirus Vaccine in ‘Final Stages’ of Development, Report Says” van 1 april 2020 op de site van The Jewish Journal

Een gedachte over “Israëlische wetenschappers beginnen tegen 1 juni met testen van vaccin op mensen

Reacties zijn gesloten.