Israëlische straaljagers bombarderen Iraanse terreurdoelwitten in Syrië

Israëlische straaljagers bombardeerden wapendepots van de Iraanse terreurgroep Revolutionaire Garde (IRGC) in Syrië. Syrische media berichtten dinsdagavond over een aanval die naar verluidt is uitgevoerd door Israëlische vliegtuigen op Syrisch grondgebied.

Volgens het Syrische persbureau SANA vuurden straaljagers van de Israëlische luchtmacht vanuit het Libanese luchtruim raketten af ​​op een gebied nabij de stad Homs in het westen van Syrië. Het rapport zei dat de luchtverdedigingssystemen van Syrië geactiveerd waren tegen ‘vijandige doelen’ boven de hemel van Homs.

Begin maart beweerde het officiële persbureau van Syrië dat Israël zowel in Homs als in Quneitra stakingen had uitgevoerd. Israël gaf geen commentaar op die rapporten. In februari richtte een aan Israël toegeschreven luchtaanval zich op verschillende locaties op de luchthaven van Damascus, waaronder gebouwen die waren ontworpen om munitie op te slaan en lucht-grondraketten.

Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens, dat in Groot-Brittannië is gevestigd en afhankelijk is van activisten op de grond in Syrië, zei bij de luchtaanval zeven strijders werden gedood.

Israël heeft erkend de afgelopen jaren honderden luchtaanvallen in Syrië te hebben uitgevoerd, waarvan de meeste gericht waren op wapenleveranties die vanuit Iran naar zijn sjiitische volmacht Hezbollah zouden worden geleid.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Syrian media claims Israeli aircraft attacked near city of Homs from Lebanese territory” van 31 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Iranian terror targets in Syria” van 31 maart 2020 op de site van Behind The News (BTN)