Bloedsprookje: PA beschuldigt Israël van ‘Corona Holocaust’ in gevangenissen

Plaatje hierboven: Een antisemitische cartoon in Al-Hayat Al-Jadida van 23 maart 2020 die veelvuldig wordt verspreidt via de sociale media. Een Israëlische soldaat in een corona outfit leidt een gevangene op. Volgens de PA zouden Israëlisch soldaten met opzet het virus in de gevangenissen verspreiden [beeldbron: PMW]

Terwijl Israël maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat het virus alle Israëlische gevangenissen bereikt, verspreidt de Palestijnse Autoriteit andermaal een vervelende bloed-kwakkel.

De Palestijnse Autoriteit (PA) beweert ten onrechte dat Israël gevangenen het risico loopt door het Coronavirus te worden besmet. Daarom heeft de PA geëist dat Israël alle Palestijnse terroristen vrijlaat. Israël heeft zelfs maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus alle Israëlische gevangenissen bereikt en tot op heden zijn daar geen coronavirusinfecties bekend.

Een opinie in de officiële PA negeerde de feiten en ging zelfs zover dat Israël ervan werd beschuldigd de gevangenen in gevaar te brengen zodat ze ‘op de rand van een holocaust‘ staan, met het argument dat de gevangenissen niet de nodige maatregelen hebben genomen om te stoppen Het virus verspreidt zich binnen de gevangenissen:

De verspreiding van het coronavirus in Israël] heeft de Palestijnse gevangenen in de detentiekampen van de bezetting doen protesteren en de voedselporties teruggeven, omdat de bezettingsautoriteiten niet de nodige maatregelen hebben genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en het werd nog erger toen ze de gevangenen ontsmettings- en schoonmaakmiddelen achterhielden – alsof we aan de vooravond staan ​​van een holocaust tegen de Palestijnse gevangenen, maar niet door ovens, maar door een onzichtbaar virus dat nog steeds niet te genezen is!  [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 25 maart 2020]

De schrijver, die regelmatig columnist is voor de krant, demoniseerde Israël verder:

Het koloniale en koloniale bezettingssysteem in het tijdperk van de [Israëlische premier] Benjamin Netanyahu Bewijst voor de miljoenste keer dat het het gevaarlijkste ‘menselijke virus’ is dat de mens kent.

Een andere cartoon beeldde ook een Palestijn uit die zowel tegen Israël als tegen het Coronavirus vocht, en stelde ze voor als gelijke bedreigingen: De cartoon toont een Palestijn die met één hand de ‘Israëlische nederzetting’ probeert tegen te houden – afgebeeld door een moleculair gevormde bol bedekt met kleine privéhuizen en handen die pistolen op hem richten, waaronder een die recht in zijn borst steekt – en een Coronavirus-molecuul met de andere hand. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 28 maart 2020]

Er circuleerden geruchten in de PA dat vier gevangenen ziek werden door het virus, maar de PA verwierp zélf de geruchten:

Directeur van de [PLO] Commissie van Gevangenen en Vrijgelaten Gevangenenzaken Qadri Abu Bakr, [PA] minister van Volksgezondheid Mai Al-Kaila, en vertegenwoordigers van het Internationale Comité van het Rode Kruis bevestigden dat er geen coronaviruspatiënten zijn onder de leden van de beweging voor gevangenen in de gevangenissen van de bezetting. De hoge functionarissen benadrukten tijdens een vergadering die gisteren [19 maart 2020] werd gehouden … dat de nieuwsberichten die gisteren zijn verspreid over vier gevangenen die ziek zijn met het coronavirus in de Megiddo-gevangenis niet waar zijn, en dat deze gevangenen in de vleugel 4 werden in quarantaine geplaatst als preventieve stap voor onderzoeksdoeleinden. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 20 maart 2020]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “PA Libel: Israel causing Corona “holocaust” in prisons – op-ed in official PA daily” van 31 maart 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelBlood Libel: PA Accuses Israel of ‘Corona Holocaust’ in Prisons” van 31 maart 2020 op de site van United With Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.