Israël is wereldleider in de bescherming van zijn burgers tegen het coronavirus

Op de website van de Deep Knowledge Group scoorde Israël wereldwijd als eerste in het bevorderen van gezondheid en veiligheid tijdens de Covid-19-crisis. Op deze woensdagochtend 1 april telt Israel 5.591 besmette personen waarvan er inmiddels 226 weer zijn hersteld. Helaas zijn er ook 21 doden te betreuren.

De Deep Knowledge-groep plaatste Israël op de eerste plaats tussen landen over de hele wereld als het gaat om het bevorderen van de veiligheid tijdens de coronaviruspandemie, kondigde de media-adviseur van premier Benjamin Netanyahu dinsdag aan. De Deep Knowledge Group is “een investeringsfonds gericht op AI en DeepTech, dat kennis boven winst stelt“, zegt de website.

Hieronder de Top-10 landen waar het het meest veilig is om te verblijven tijdens deze coronacrisis:

Opmerkelijk: ‘Palestina’ staat in deze lijst op de 36ste plaats als meest veilig voor zijn burgers (dankzij de Israëli’s uiteraard). Daarmee scoren de Palestijnse gebieden aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld Zwitserland, Canada, Ierland, Polen, Libanon en Turkije.

Netanyahu kondigde maandagavond strenge nieuwe beperkingen aan in een poging de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tot op heden zijn 20 Israëli’s bezweken aan de ziekte.

Tijdens de aankondiging richtte premier Netanyahu zich tot de Israëli’s die in quarantaine leven en vertelde hen dat hij in contact was geweest met een andere persoon die besmet bleek te zijn met COVID-19, met name zijn assistente Rivka Paluch.

De enige andere persoon in de kamer was de cameraman, die zes meter verderop stond, zei hij. Hij voegde eraan toe dat hij vóór de uitzending zijn eigen haar en make-up had gedaan, en grapte dat hij er zo ‘raar’ uitzag. Testresultaten toonden aan dat de 70-jarige Netanyahu niet besmet is met het virus.

Israël is sinds het begin van de pandemie een wereldleider in het nemen van maatregelen om zijn burgers te beschermen. Honderden Israëli’s zijn uit het buitenland naar huis teruggekeerd toen de coronaviruspandemie de bevolking over de hele wereld bleef bedreigen.

Aliyah (immigratie naar Israël) ging de afgelopen weken zelfs door met 961 immigranten die sinds het begin van de maand in Israël aankwamen, ondanks de wereldwijde coronaviruscrisis en de sluiting van grenzen en luchten in veel landen.

Onder: Coronavirus Health Safety Countries Ranking, 31 maart 2020. (Deep Knowledge Group)


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Ranks 1st Worldwide in Safety Amid Global Pandemic” van 31 maart 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelIsrael Ranked 1st in the Covid-19 Health Safety Countries Ranking on the Deep Knowledge Group Website” van 31 maart 2020 op de site van Prime Minister’s Office

♦ naar een artikel van Jacob Magid “Netanyahu tests negative for virus, but will remain in quarantine” van 30 maart 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.