Palestijnse Autoriteit beschuldigt Israël om coronavirus te verspreiden onder Palestijnen

We zijn terug in de donkere middeleeuwen. Toen beschuldigden ze de joden van het verspreiden van de pest door de waterputten te vergiftigen. Nu zeggen de Palestijnse antisemieten dat Joden de pest directer verspreiden: met het coronavirus.

De premier van de Palestijnse Autoriteit, Mohammed Shtayyeh, beschuldigde op zondag IDF-soldaten van het opzettelijk verspreiden van het nieuwe coronavirus onder de Palestijnse bevolking op de Westelijke Jordaanoever.

De aangebrande politicus, die eerder Israël ervan beschuldigde van het “oorlog voeren tegen het Palestijnse verhaal en probeerde de geschiedenis van het Heilige Land te judaïseren“, voegde eraan toe: “Dit is racisme en haat tegen mensen die verlangen naar de dood van de ander. We zullen dit opnemen in de lijst van misdaden,” aldus premier Shtayyeh.

Dit is een verachtelijke antisemitische verklaring. Wat betekent dat de gewone mensen aan de linkerzijde die Israël haten maar doen alsof ze tegen antisemitisme zijn, zullen zwijgen – of zullen zeggen dat hij de waarheid vertelt.

Tijdens zijn toespraak riep Shtayyeh Israël op om de ca. 6.000 Palestijnse gevangenen, in het bijzonder de zieken, vrouwen en kinderen, vrij te laten. De premier sprak uiteraard niet over het feit dat tot op heden de Palestijnse Autoriteit  ca. 7% van haar budget uitgeeft aan het verlonen van gevangen terroristen en of hun families.

Volgens officiële Palestijnse rapporten bedroegen de werkelijke uitgaven van de Palestijnse Autoriteit aan salarissen voor opgesloten terroristen in 2019 ruim 517,4 miljoen sjekel ($ 148 miljoen). Dit is in vergelijking met 502 miljoen sjekels in 2018. De totale werkelijke uitgaven van het PA-ministerie voor gevangenen en vrijgelaten gevangenen bedroegen 619 miljoen sjekels in 2019, vergeleken met 736,7 miljoen sjekels in 2018. In januari 2020 betaalde de PA 77,1 miljoen sjekels, vergeleken met 42,4 miljoen sjekel in januari 2019 en 76 miljoen sjekel in december 2019.

Na het uitbreken van het coronavirus vroeg de PA aan Israël om de ingehouden middelen (650 miljoen sjekel, volgens Palestijnse bronnen) te verstrekken. Dit verzoek werd afgewezen, maar in plaats daarvan heeft Israël op 22 maart 120 miljoen sjekels achterstallige betalingen aan de PA overgemaakt, waarvan de status was betwist. Het is duidelijk dat als de PA niet over de financiële middelen beschikt om de epidemie te bestrijden, ze kunnen stoppen met het betalen van salarissen aan terroristen.

Premier Mohammed Shtayyeh voegde in zijn toespraak er verder aan toe dat Israël verantwoordelijk zou moeten zijn om tot 90.000 Palestijnse arbeiders te betalen om hun gedwongen afwezigheid van werk. Hij mag dat zelf betalen van de verloningen en salarissen die hij tot op vandaag uitbetaalt aan zijn gevangen terroristen.

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft onthuld dat er thans 109 gevallen zijn die besmet werden met het coronavirus in Judea & Samarai, aka de Westelijke Jordaanoever, en in de Gazastrook. Voor alle duidelijkheid: er is tot op heden slechts één dodelijk slachtoffer geweest, een vrouw van in de zestig uit de Westelijke Jordaanoever, waarvan niet bekend is dat ze een buitenlands reisverslag had noch in contact is gekomen met coronaviruspatiënten.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian PM accuses IDF of spreading virus” van 29 maart 2020 op de site van i24NEWS

♦ naar een artikel van Brig.-Gen. (res.) Yossi Kuperwasser “If the PA Lacks Funds to Combat the Coronavirus, It Should Stop Paying Salaries to Terrorists” van 27 maart 2020 op de site van Behind The News in Israel