Britse regering woedend over China’s virus leugens en wraakt een ‘verwachte post-pandemie’

De Britse regering is naar verluidt woedend over de coronavirus-desinformatiecampagne van de Chinese Communistische Partij (CCP), die ertoe heeft geleid dat de relatie tussen de twee machten opnieuw moet worden geëvalueerd nadat de pandemie is verdwenen.

Leden van de regering van Boris Johnson hebben bekendgemaakt dat ‘woede tot in de top’ is doorgedrongen van Downing Street 10 – de officiële residentie van de premier – over de verkeerde behandeling van de coronaviruscrisis door de Chinese Communistische Partij.

De woede is voor een groot deel het gevolg van een desinformatiecampagne die door het regime is gestart en waarin een Amerikaanse militaire delegatie in Wuhan wordt beschuldigd van het starten van de wereldwijde pandemie. “Er is een walgelijke desinformatiecampagne gaande en die is onaanvaardbaar. Ze [het Chinese regime] weten dat ze het bij het verkeerde eind hebben en in plaats van het te bezitten, verspreiden ze leugens“, vertelde een bron uit Downing Street aan de Daily Mail.

Wetenschappelijke adviseurs hebben de premier Johnson meegedeeld dat het waarschijnlijk is dat China ook liegt over het aantal coronavirusgevallen in het land en de cijfers ‘met een factor van 15 tot 40 keer‘ bagatelliseert. Hoewel elke herevaluatie van de relatie met China is uitgesteld tot nadat de pandemie is bedaard, zei een hoge functionaris tegen de krant: “Daarna komt het terug bij de diplomatieke tekentafel. Rethink is een understatement.

Er moet een afrekening komen als dit voorbij is“, zei een ander.

Centraal in de herevaluatie staat de status van Boris Johnson’s beslissing om de Chinese technologiegigant Huawei toegang te geven tot de 5G-infrastructuur van Groot-Brittannië. De Huawei-deal zette een smet op de ‘speciale relatie’ met de Verenigde Staten, die al lang met Australië heeft gewaarschuwd dat de Chinezen achterdeur toegang zouden krijgen tot de netwerken van Groot-Brittannië en haar bondgenoten.

“We kunnen niet wachten en toestaan ​​dat het verlangen van de Chinese staat naar geheimhouding de wereldeconomie ruïneert en dan terugkomt alsof er niets is gebeurd. We staan ​​bedrijven als Huawei niet alleen toe in onze economie, maar om een ​​cruciaal onderdeel te zijn van onze infrastructuur”, aldus een senior kabinetslid.”Dit moet dringend worden herzien, evenals elke strategisch belangrijke infrastructuur die afhankelijk is van Chinese toeleveringsketens“, voegde de bron toe.

Voormalig leider van de Conservatieve Partij, Sir Iain Duncan Smith, die de deal met Huawei heeft vergeleken met zakendoen met de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, schreef: “Te lang hebben landen slaafs kow-towed jegens China in de wanhopige hoop op het wbinnenhalen van handelsakkoorden.” “Zodra we deze vreselijke pandemie hebben overwonnen, is het absoluut noodzakelijk dat we die relatie helemaal heroverwegen en op een veel evenwichtiger en eerlijkere basis leggen“, drong Sir Iain aan.

Er komen steeds meer oproepen binnen de Britse regering om druk uit te oefenen op het Chinese regime om zijn gruwelijke staat van dienst op het gebied van dierenrechten te hervormen, wat volgens velen heeft geleid tot het uitbreken van het coronavirus in een ‘versmarkt’ in Wuhan.

We hebben altijd geweten dat hun wildmarkten een recept zijn voor een pandemie. China moet deze onmiddellijk sluiten. Als ze dat niet doen, zullen ze terecht een paria-staat worden“,  zei een hoge minister. Nummer 10 is ook van mening dat het communistische regime de crisis gebruikt om te profiteren en om invloed uit te oefenen op landen door middel van wat het ‘roofzuchtige hulpaanbiedingen’ noemt, zoals het doneren van medische apparatuur – die in sommige gevallen toch defect blijkt te zijn.

Peking maskeert de grootste noodsituatie op gezondheidsgebied in een eeuw en de kosten van dit bedrog zijn wereldwijd“, zegt conservatief parlementslid Tom Tugendhat. Nigel Farage, leider van de Brexit-partij, heeft ook opgemerkt dat “China optreedt als de liefdadige peetvader, geld, medische apparatuur uitdeelt en probeert deze crisis te gebruiken om wereldmacht te krijgen.

Wanneer Duitsland weigerde om medische maskers naar Italië te exporteren, raad eens wie er binnenkwam – de mensen die het veroorzaakten – ondanks de wanhopige toestand waarin ze zich bevonden“, vertelde Farage aan Sky News. “En ik zou niet willen dat de idioten in Brussel vervangen zouden worden door Chinese communisten dat de wereld nog meer domineert dan vandaag de dag“, waarschuwde hij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kurt Zindulka “British Govt Furious Over China’s Virus Lies, ‘Reckoning’ Expected Post-Pandemic” van 29 maart 2020 en een artikel van Robert Kraychik “Gordon Chang: Make China Pay for Coronavirus Pandemic” van 27 maart 2020 op de site van Breitbart