Huiselijk geweld in Palestijnse gebieden neemt zorgwekkend toe als gevolg van corona quarantaine

Plaatje hierboven: The Dark Side of Palestine – Palestijnse onafhankelijkheid heeft een prijs, die de vrouwen mogen betalen met lijf en leden in het Islamitisch Kalifaat Palestina (in opbouw) …

In een tijd waarin het coronavirus gemeenschappen in alle uithoeken van de wereld verwoest, lijkt het erop dat COVID-19 veel meer problemen oplevert dan op het eerste gezicht lijkt. In tal van landen zijn er meldingen geweest van een dramatische toename van klachten over huiselijk geweld, nu steeds meer gezinnen zich thuis voelen en er weinig of geen uitlaatklep is voor hun zorgen en angsten.

Een recent rapport van november 2019 van de Palestijnse NGO Juzoor stelde dat 55 procent van de vrouwen in Oost-Jeruzalem huiselijk geweld heeft meegemaakt. Het rapport, getiteld Empowering Women in Marginalized East Jerusalem Communities, schetste dat 50 procent van deze vrouwen voor het eerst worden blootgesteld aan huiselijk geweld op de leeftijd van 15 jaar of jonger.

Een ander rapport uit september 2018 komt tot eenzelfde bevindingen:

Maar dat was enkele maanden vóór de uitbraak van het coronavirus. Sindsdien is de situatie van de vrouwen in de Palestijnse semi-autonome gebieden er zichtbaar op achteruit gegaan, nu ook de mannen verplicht worden om thuis te blijven ingevolge de quarantaine maatregelen mbt. het coronavirus en hun frustraties uiten op hun vrouwelijke partners en kinderen.

Ook in de Palestijnse Autoriteit wordt geweld tegen vrouwen gelegitimeerd en beschermt Palestijnse vrouwen niet tegen huiselijk geweld. Integendeel. Mahmoud Al-Habbash, adviseur van PA-president Mahmoud Abbas inzake religieuze kwesties, zei hierover begin deze maand op Internationale Vrouwendag (8 maart 2020): “Wij zijn alleen toegewijd aan het Verdrag inzake de uitbanning van discriminatie van vrouwen wanneer het ‘in overeenstemming is met de islamitische wet’.

Op de openbare Palestijnse omroep PA-TV in een eductaief programma legde hij eerder precies uit wanneer, hoe en waarom mannen, vaders en broers hun vrouwen mogen afranselen. Al-Habbash zei dat het in feite zelfs goed is voor de vrouwen: “Zolang Allah een bepaald type slaand geweld toelaat, is het voor het goede. Het is goed voor de samenleving en goed voor de vrouw en de man.” Hij legde uit dat mannen de vrouwen enkel mogen afranselen wanneer ze ‘ongehoorzaam’ zijn:

De enige situatie, die zeer beperkt en zeer zeldzaam is, waarbij een man wordt toegestaan ​​te slaan op een manier die niet schadelijk is, niet verwondt, het gezicht vermijdt, en geen erge pijn veroorzaakt, is de situatie van ongehoorzaamheid. Alleen een situatie van ongehoorzaamheid van de vrouw. De ongehoorzame vrouw, de vrouw die buiten de schreef loopt, de vrouw die de banden van het huwelijk vernietigt en de banden van thuis en familie bedreigt. Afgezien hiervan is elke vorm van slaan, verwonden en vloeken van de vrouw een verboden daad.

Video: Abbas’ adviseur: Een man mag zijn vrouw slaan als ze ongehoorzaam is

Hoewel Al-Habbash de gewoonte verdedigt en zegt dat het eerder ‘zeldzaam’ is, zijn de categorieën vrouwen die mogelijk worden geslagen die hij zelf beschrijft zo algemeen dat hij de deur opent voor voortdurend misbruik: “De ongehoorzame vrouw, de vrouw die buiten de schreef loopt, de vrouw die de banden van het huwelijk vernietigt, en de banden van thuis en familie.”

Al-Habbash citeert de Koran dat hij haar niet meteen moet slaan, maar eerst twee eerdere disciplinaire maatregelen moet uitproberen: eerst “waarschuw hen, weiger (vervolgens) om hun bedden te delen” (dwz de echtgenoten) en pas dan als de vrouw nog steeds ongehoorzaam is, wordt het de mannen toegestaan ​​om hen te slaan.


Bronnen:

♦ naar een artikelDomestic violence ‘epidemic’ in the wake of COVID-19; Reports of a dramatic increase in domestic violence following lockdowns in numerous countries worldwide” van 28 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “International Women’s Day – The PA doesn’t protect Palestinian women against violence; Top PA official: We are only committed to the Convention on the Elimination of Discrimination Against Women when it is “consistent with Islamic law’” van 8 maart 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “It’s OK for husbands, fathers and brothers – to beat disobedient women, says Abbas’ advisoreen artikelAbbas’ advisor: A man is permitted to beat his wife when she is disobedient” van 30 december 2018 op de site van Palestininan Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Huiselijk geweld in Palestijnse gebieden neemt zorgwekkend toe als gevolg van corona quarantaine

  1. Zolang deze vrouwen gruwelijk in de steek worden gelaten door “hulpvaardige & humanitaire” vrouwenbewegingen & NGO’s, kunnen hun mannen erop los slaan zonder enige consequentie.

    Zolang moeders & broers er geen probleem mee hebben om een dochter/zuster te vermoorden voor ‘vermeende’ affaires of foute partners moeten we hier niet verbaasd over zijn.

    De waarde van de vrouw in de Arabische/Moslim gemeente is 0.

    In “palestina” is het dus niet anders.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.