Wuhan-pandemie: ‘Wij zullen nooit meer opnieuw dezelfde zijn’

Wie had ooit kunnen denken dat er ook maar iets of iemand zou kunnen zijn die de Pandemie van de Jodenhaat van de voorpagina’s kon wegslaan? Welnu, de Chinese regering is daarin geslaagd.

De meeste Engelstalige tv-uitzendingen focussen zich de hele dag, elke dag, misschien met uitzondering van enkele bijzonder kwaadaardige media in Iran of Gaza, allemaal alleen maar op het Wuhan-virus – de escalerende besmettings- en sterftecijfers; het ontbreken van geschikte apparatuur; de gevolgen voor onze economieën; tips om veilig te blijven en ga zo maar door, alsof er niets anders nog belangrijk is. En voor het ogenblik is er niks anders dan dat de wereld bruusk tot stilstand is gekomen.

We zullen nooit meer hetzelfde zijn. Nu, talloze miljoenen, iedereen die niet ziek wordt of niet sterft, ervaart hoe het is om opgesloten te zitten, niet uit te kunnen gaan, of heel vaak uit te gaan, of alleen, of met gemak. Misschien als deze belegering voorbij is, zullen gezonde mensen het zich herinneren en met een nieuwe vriendelijkheid uitreiken naar degenen die permanent zijn achtergelaten.

We zullen nooit meer precies hetzelfde zijn – en toch: families die nu samen opgesloten zitten, hebben waarschijnlijk nog nooit eerder zo lang en met zo weinig uitstel zo veel contact gehad, niet in de branding stormen, niet langs het strand lopen, geen pretparkritten. Niets. Nada. Jonge kinderen herinneren zich dit misschien ooit als een oorlog waarin hun ouders (als ze geen arts of verpleegster zijn) thuis konden blijven; als een herinnering die ze in de verre toekomst kunnen koesteren.

We hebben een tijdreis gemaakt, althans gedeeltelijk, terug naar vorige eeuwen, toen je thuis of in de buurt werkte en niet ver buiten je eigen dorp kwam. Als het niet om elektriciteit, sanitair, internet, livestreaming en televisie ging (wat een geluk hebben we!), zouden we misschien nog verder terugreizen in de tijd, terwijl slechts een handjevol mensen een lange en altijd gevaarlijke oceaanreis durfden te wagen.

Mensen zeggen dat echtscheidingen door zo’n krappe opsluiting zullen escaleren – misschien, maar het geboortecijfer kan ook escaleren. We zullen zien.

We zullen nooit meer hetzelfde zijn, maar nu zou iedereen het beter kunnen waarderen dat kinderdagboekschrijver Anne Frank en zeven anderen (!) zich twee jaar lang samen verborgen in een ruimte van 450 vierkante meter in wat bekend stond als de geheime begrplaats, aka het Achterhuis. Anne werd op haar vijftiende door de nazi’s vermoord. Alleen haar vader, Otto, overleefde het – en vervolgens ging hij haar dagboek universeel maken en de-judaïseren.

Halverwege de jaren zeventig liep wijlen Meyer Levin met me het strand op en af ​​in Netanya, en smeekte me om precies te begrijpen waarom Otto, samen met Lillian Hellman en ‘de linkse Broadway- en Hollywood-joden’, deelnamen aan dit obscene zucht naar commercieel succes. Ik geloofde hem, maar Levin werd jarenlang als een gek beschouwd. Pas halverwege de jaren negentig legde Cynthia Ozick, op de pagina’s van The New Yorker, dit drama-in-een-drama bloot.

Overal om me heen zijn mensen doodsbang om ten prooi te vallen aan het Wuhan-virus. Sommige zijn behoorlijk hysterisch. Een vrouw, die alleen maar verkouden was maar geen koorts had, niet hoestte en geen moeite had met ademhalen, maar tegen al haar collega’s vertelde dat haar arts haar had gediagnosticeerd als ‘licht positief’ voor het virus – en dat deed hij telefonisch. Oh, waar is Dr. Freud als iemand hem nodig heeft?

Een andere vrouw lijkt een beetje gek geworden. Lachend en fier vertelde ze me dat ze midden in de nacht lange wandelingen maakte, en ze verwonderde zich over de diepe stilte in de donkere en verlaten straten. Ze is vatbaar voor vallen en weigert een wandelstok of rollator te gebruiken. Ik was verbijsterd maar zweeg.

Iedereen maakt zich ook zorgen over de economie die in vrije val gaat. Zullen eigenaren van kleine bedrijven hun personeel moeten ontslaan? Hoeveel? En hoelang? Hoe snel en hoe naadloos zal de zojuist aangenomen wet van twee biljoen dollar van de Amerikaanse regering ons werkelijk te hulp schieten?

Plaatje hierboven: Hoeveel waarde heeft 1 biljoen dollar? (1000 miljard dollar).  In 2009 introduceerde Zimbabwe een biljet van Z $ 100 biljoen. Veel nullen betekenden echter niet veel waarde. Door hyperinflatie was het biljet slechts ongeveer US $ 30 (€ 27) waard [beeldbron: The Calculator Site]

Als dit allemaal voorbij is, moet de wereld de Chinese regering volledig verantwoordelijk houden – economisch, juridisch, sociaal, crimineel en moreel. Het feit dat het land ons niet tijdig hebben gewaarschuwd, heeft tot grote dood en verwoesting geleid.

Dit moet een wake-up call zijn in termen van Amerikaanse bedrijven die al onze productie aan China hebben uitbesteed met het oog op hogere winsten als gevolg van goedkopere arbeidskrachten. Maar kijk nu hoeveel risico we lopen. De Chinese regering kan medicijnen, medische benodigdheden en technologieën achterhouden als het Westen dreigementen te hard en te luid uitspreekt.

Ik ken een succesvolle modeontwerper, die al jaren beklaagt over het feit dat ze twee keer per jaar naar China moest reizen omwille van haar kledinglijn. Ze had zich afgevraagd waarom Amerikaanse fabrikanten weigerden de tekens op de muur te lezen, plant na plant wilden sluiten, textielfabriek na textielfabriek, louter omwille van meer en meer winst voor hun aandeelhouders zonder enig gevoel van gevaar of verantwoordelijkheid aan Amerikaanse arbeiders. En geloof me, deze vrouw is een super, uber kapitalist; Ze is zich echter ook terdege bewust van de onbedoelde gevolgen van hebzucht.

Hoewel diplomatie met China op dit moment essentieel is, moeten we misschien onze relatie met een dergelijk land heroverwegen en herzien.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Steve Apfel “China Article V: We will never be quite the same again. Oh, where is Dr. Freud when one needs him?” van 27 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Wuhan-pandemie: ‘Wij zullen nooit meer opnieuw dezelfde zijn’

 1. We zullen nooit meer hetzelfde zijn.

  Joden & Israelhaat: UIT.
  Wuhan/Corona pandemie: IN.

  Welnu………, THINK AGAIN!

  Zodra de nieuwe pandemie onder controle zal zijn (kwestie van tijd) neemt de oude bekende weer zijn plaats in!

  Joden & Israelhaat pandemie is de zuurstof voor velen. Denk aan al die arme VN afgevaardigden die nu duimen zitten te draaien omdat er geen ‘speciale zittingen meer zijn waarin hun belangrijke anti Israel resoluties worden goedgekeurd.

  Denk aan de EU die zelfs niet eensgezind deze crisis kan meesteren, maar wel altijd snel & eensgezind hun ‘negatieve mening over Israel kunnen ventileren.

  Denk aan al die ‘pro palestijnse’ NGO’s waar vandaag niemand een boodschap aan heeft.

  De énigen die zich nog vermaken zijn de obscure Jodenhaters achter hun computer in hun kamertjes vol hakenkruisen.

  Maar wees gerust, niets zal meer hetzelfde zijn…….. behalve de Jodenhaat.

  Dat virus is niet te verslaan.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.