IDF bestookt militaire posten van Hamas in reactie op raketbeschietingen op Zuid-Israël

Na drie weken van relatieve rust aan de grens met Gaza werden voor het eerst tijdens de huidige coronaviruscrisis raketten afgevuurd door terroristen in Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël.

Op vrijdagavond kort na 21u locale tijd, loeiden in Sderot, Ibim en Or HaNer de Rode Alarm-sirenes die waarschuwen voor inkomende raketten. Volgens de eerste rapporten explodeerde minstens één raket in een open gebied bij Sderot.

Een raket is net vanuit Gaza afgevuurd op Israëlische burgers in het zuiden van Israël. Duizenden Israëlische mannen, vrouwen en kinderen zitten momenteel in schuilkelders“, twitterde de IDF-woordvoerder.

De internationale woordvoerder van IDF, luitenant-kolonel Jonathan Conricus, schreef: “Anderhalf uur geleden werd er tijdens Gaza-diner een raket afgevuurd vanuit Gaza op Israëlische burgers. Nog geen bericht in internationale media. Maar ik wed dat er binnenkort rapporten binnenkomen.

Een reactie van Israël liet niet lang op zich wachten. Israëlische straaljagers en tanks bombardeerden Hamas-terreurdoelen in Gaza. De IDF bevestigde dat het drie Hamas-terreurposten en ondergrondse infrastructuur in Gaza heeft geraakt, als reactie op het eerdere raketgeschut.

Eerder vanavond werd vanuit Gaza een raket afgevuurd op Israëlische burgers. We hebben zojuist gereageerd door Hamas-terreurdoelen in Gaza te raken. Terwijl de wereld tegen COVID19 vecht, moeten we ook terreur bestrijden. En we zullen ze beide verslaan,” twitterde de IDF-woordvoerder.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jacob Magid “Gazans fire rocket into Israel, breaking lull in violence amid virus outbreak” van 27 maart 2020 op d esite van The Times of Israel

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets and tanks bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket attack” van 27 maart 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas military posts and infrastructure in retaliation for rocket fire on southern Israel” van 27 maart 2020 op de site van Arutz Sheva