Barry Shaw over het uiteindelijke doel van China met het coronavirus

In het spel van wereldoverheersing, terwijl de wereld afdaalt in chaos en instorting, kijkt de Chinese leiding toe. Ambtenaren van dit communistische regime kijken glimlachend naar de ineenstorting van het Westen.

Het China-virus is een estafette om het communistische regime te helpen wereldoverheersing te bereiken. De race begon in China door een combinatie van sociale en bestuurlijke zeden die de wereld hebben besmet met gezondheid, sociale en economische wanhoop.

Dit is een dodelijke Chinese estafettewedstrijd waarin tienduizenden sterven en het uitgangspunt was wederom China, een land dat blijkbaar niets heeft geleerd van de SARS-uitbraak.

Van de walgelijk onhygiënische markten voor levende dieren in Wuhan (plaatje hieronder) tot het meedogenloze, oneerlijke en niet meewerkende communistische regime, barstte de pest uit haar startblokken en werd op de wereld losgelaten.

We waren getuige van hoe het regime zijn eigen volk misbruikte. We zagen scènes van ambtenaren in beschermende kleding die de zieken en de vermoedelijke zieken behandelen en in wachtwagens gooiden. Ze wilden niet dat we zagen hoe zij de bewoners terugduwden in hun geïnfecteerde gebouwen om hen te laten sterven aan de pest of de honger. Op sommige plaatsen beperkten ze het virus tot afgesloten gebouwen en lieten ze mensen sterven.

Waarom zou zo’n leiderschap zich meer zorgen maken over Italianen of Spaanse patiënten, of over jou, dan over hun eigen volk? Van sociaal en gouvernementeel Chinees defect ging het stokje over naar lakse regeringen in het Westen die hun voeten sleepten en bijzonder traag waren om het gevaar te evalueren waardoor kostbare tijd werd verloren, tijd waardoor het China-virus voet aan de grond kon krijgen.

In de volgende fase explodeerde en verspreidde het zich door elk land dat blootstond aan de dreiging die grotendeels te wijten was aan een genereus en liberaal open grensbeleid. In elk land viel dit stokje in handen van de selfie-generatie wiens sociale gedrag ontaardde van een ‘het draait allemaal om ons’-filosofie naar een’ het draait allemaal om mij’-egoïsme.

In de gedachteloze generatie die zichzelf onsterfelijk vindt, heerste de onverantwoordelijkheid. Dit zijn de dragers die de oudere generatie naar het ziekenhuis en de dood brengen. Vanaf hier wordt het stokje gezien in de ineenstorting van gezondheidsstelsels die zich uitstrekken tot een breekpunt, vooral in minder ontwikkelde landen, en tot economieën, zowel persoonlijk als nationaal, terwijl autoriteiten wanhopig proberen te worstelen met een onzichtbare vijand, een onzichtbare Chinese vijand.

Nu horen we de gretige lopers, de slogan-blatende echokamer van de progressieve politiek. Degenen die de desinformatiecampagne van het communistische China volgen, beschuldigen, vervloeken en bedreigen iedereen, of welk land dan ook, die het noemen wat het is: het China-virus of het Wuhan-virus. Degenen die de waarheid vertellen, worden gestigmatiseerd als op de een of andere manier ‘racistisch’ of ‘xenofoob’. Je kunt het beter een codenaam noemen of iets anoniems, zoals corona.

De klokkenluider: Li Wenliang

Plaatje hierboven: Li Wenliang was een Chinese oogarts die reeds op 17 november het Wuhan-virus identificeerde. De 33-jarige Li, een arts in het Wuhan Central Hospital, waarschuwde zijn collega’s in december 2019 voor een mogelijke uitbraak van een ziekte die leek op ernstig acuut respiratoir syndroom, later erkend als COVID-19. Hij werd klokkenluider toen zijn waarschuwingen later openbaar werden gemaakt. Eind januari kreeg het coronavirus hem te pakken en stierf op 7 februari 2020. Li Wenliang wordt thans als een held beschouwd. [beeldbron: Asia News]

Dus laat ik voor deze mensen de manieren samenvatten waarom dit een Chinees virus is.

♦ Half november wist de Chinese regering hiervan. We zijn nu einde maart en ze hebben het virus nog steeds niet opgeëist. Integendeel.

♦ Een Chinese wetenschapper identificeerde het virus in november, maar het Chinese regime gaf zijn laboratorium opdracht de monsters te vernietigen en het nieuws te onderdrukken. Hij stierf natuurlijk.

♦ Ondanks de kennis van het virus, lieten de Chinese autoriteiten hun burgers toe om miljoenen naar bestemmingen over de hele wereld te vliegen, waardoor ze het virus wereldwijd meedroegen en verspreidden.

♦ In december arresteerde de Chinese politie mensen die waarschuwden voor het uitbreken van het virus voor het verspreiden van ‘geruchten’.

♦ In die maand organiseerde Wuhan een massaal banket dat werd bijgewoond door 40.000 bezoekers in een poging het Guinness Book of Records te breken voor de meest bezochte maaltijd.

♦ In plaats van te sluiten, gaf Wuhan begin januari 200.000 gratis kaartjes uit aan mensen om festivalactiviteiten bij te wonen tijdens het maannieuwjaar.

♦ Om het nieuwe maanjaar te vieren, maakten de Chinezen naar schatting veertig miljard reizen, zowel in China als in het buitenland. Als de regering waarschuwingen had gegeven, zouden vele miljoenen niet hebben gereisd. Maar de regering zweeg.

♦ In januari loog de Chinese regering tegen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) door hen te vertellen dat het virus niet van mens op mens kon worden overgedragen.

♦ In die maand vertelde Wang Guangfa, een officiële ademhalingsdeskundige, aan de Chinese centrale televisie dat de Wuhan-longontsteking ‘onder controle’ was en meestal ‘een milde aandoening’ was, volgens een rapport van de New York Times. Nog geen twee weken later werd Guangfa ziek tijdens het bezoek aan Wuhan met het nieuwe virus.

In het NYT-artikel zei Xu Zhiyuan, een journalist en criticus van het Chinese regime:

Ik dacht dat het SARS-virus van 2003 China zou dwingen zijn bestuursmodel te heroverwegen. Ik was naïef. Het systeem is succesvol omdat het de mensen met integriteit, de instellingen met geloofwaardigheid en een samenleving die in staat is om haar eigen verhalen te vertellen vernietigde. Wat overblijft is arrogante kracht, een hoop rommelige informatie en boze fragiele, geïsoleerde en boze individuen.

Toen de Trump-regering aanbood om wetenschappers naar China te sturen om de viruscrisis te onderzoeken en op te lossen, weigerde China hun aanbod. Vervolgens begonnen ze op 2 februari, in plaats van het virus eigen te maken, hun tegen-desinformatiecampagne met de belachelijke bewering dat het Amerikaanse leger de epidemie naar Wuhan had gebracht.

Het sms-bericht van Lijian Zhao eindigde, ‘de VS zijn ons een verklaring verschuldigd.’ Het is de Chinese communistische regering die de wereld een verontschuldiging verschuldigd is. Maar ze verontschuldigen zich niet. Het zit niet in hun aard. Chinese door de staat gecontroleerde media dreigden dat China de noodzakelijke medische voorraden aan de VS zou onthouden als de pandemie Amerika trof.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Barry Shaw “Series on China, Article IV: The ultimate aim of the China virus” van 26 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelLi Wenliang: Coronavirus kills Chinese whistleblower doctor” van 9 februari 2020 op de site van BBC

7 gedachtes over “Barry Shaw over het uiteindelijke doel van China met het coronavirus

 1. China springt in het gat dat Westerlingen voor zichzelf gegraven hebben.

  Europa had precies hetzelfde gedaan. Zulke lieverdjes zijn het niet.

  Dat Europa zware tijden tegemoet gaat is een feit, maar ook zonder het gele gevaar heeft Europa de obsessieve wil zichzelf steeds in het eigen vlees te snijden……op kosten van eigen bevolking.

  Zie de speech van Ursula v.d. Leyen. Hoogst verontwaadigd dat landen in eerste instantie voor zichzelf hebben gekozen i.p.v. het EU project.

  Geschiedenis leert ons dat na een recessie er altijd een flinke opleving zal komen. Zullen er slachtoffers vallen? Absoluut, maar ook weer kansen.

  Like

 2. Uit een lang vervlogen verleden schitterde (je uitspraak) ‘het gele gevaar’ opeens als een fel neonlicht, inderdaad ook bij ons thuis is die uitdrukking nog gevallen.
  Pa en ma (en wij) luisteren naar de radio, kan je je voorstellen ben bijna vergeten hoe het toen nog was 😦

  Geliked door 1 persoon

 3. En Trucker, als je meer wilt weten wat mijn vader met ‘het gele gevaar’ bedoelde moet je zeker het stripboek van Marc Sleen uit 1955 lezen, verhaal van Nero in de Groene Chinees. Daar staat het allemaal in. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja zo is dat. Als er iets ergs gebeurd of iemand wordt aangedaan, moet je als je de dader wilt vatten altijd eerst kijken naar wie of wat er beter van wordt of is geworden.

  De corona crisis in China eindigde begin maart op het moment dat deze ziekte in West-Europa doorbrak. Sinds wij in de ellende zitten is China begonnen aan de wederopbouw. Ervan uitgaande dat we pas in juni de zaken weer onder controle zullen hebben, zullen de Chinezen ongeveer twee à drrie maanden voorsprong hebben op ons.

  Dat gaat een paar jaar duren vooraleer we dat hebben ingehaald. Als we al ooit de schade die werd aangericht kunnen dempen of herstellen. Ondertussen regent het faillisementen, de werkloosheid neemt spectaculair toe, duizenden gezinnen in financiële kommer enz.

  Hoewel China nog steeds ontkent dat COVID-19 van hen is of door hen werd veroorzaakt (“Amerikaanse soldaten zouden het hebben binnengebracht”) is het nagenoeg 99% zeker wel van hen afkomstig en meer bepaald gegist uit die stinkende vieze wilde dierenmarkt in Wuhan.

  Over die ‘slapende reus’ China of het ‘gele gevaar’ zoals mijn vader het al in de jaren ’50 noemde, is altijd enorm veel geschreven en gezegd. Maar dat de ‘economische reus’ enorme opgang thans kan én zal maken op de puinen van het Westen, dat voorspellen zowat alle economen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heb het in het prille begin reeds gepend in China zijn er meer doden als waar dan ook gemeld, het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de Chinese overheid ineens juiste cijfers bekendmaakt.
  Verder is het zo dat China aardig op weg was/is om te doen zoals Japan en dat is dominant op de markt worden met (uiteindelijk) goede producten.
  Ik herinner me nog heel goed het begin van de Japanse “brol” (zo werden de auto’s toen genoemd), wel heb in de jaren zeventig ne nieuwe Toyota gekocht en nooit een betere gehad.
  Nu is (made in) Japan eerder tot kwaliteitsproduct verworden als Europees.
  China werd al altijd de ‘slapende reus’ geheten weet niet of dit in de economische context was maar dat ze een potentiëel hebben is een zekerheid.
  Dat het een economisch (mondiaal) kerkhof gaat worden mogen we terecht voor gaan vrezen en inderdaad China met hun aantallen gaan dit “gat” perfect kunnen opvullen.
  Samenzweringen… daar pen ik geen letter meer over klem mijn kaken op elkaar want ik heb ontdekt dat het gezegde mensdom en dierenrijk niet voor niks gehanteerd wordt.

  Like

 6. Het begrip ‘werelddominantie’ is normaal ook geen dialectiek die ik gebruik. Feit is wel dat de economie in West-Europa en de VS momenteel zo goed als plat ligt. Alles zal afhangen hoe snel we weer kunnen opstarten.

  Anders stevenen we regelrecht af naar een economische meltdown door de maandenlange sluiting van fabrieken en industrie. We zullen herstellen van COVID-19 maar de échte ellende moet nog beginnen.

  Intussen heropent China de ene fabriek na de andere. Dit weekeinde wordt de luchthaven van Wuhan weer ingebruik genomen, treinen rijden weer en de supermarkten en winkels gaan weer open.

  China maakt kans om in het gat te springen dat de westerlingen voor zichzelf gegraven hebben in hun poging om menselevens te redden. Ik ben ervan overtuigd dat er meer mensen zullen sterven door de economische put dan door corona.

  China maakt aldus een goede kans om miljarden weg te grissen van het Westen door opnieuw te produceren. Europa kan zijn klanten kwijtraken aan China en gaat zware tijden tegemoet. De ene zijn dood is de ander zijn brood.

  Is dat werelddominantie? Natuurlijk niet maar het ruikt er wel naar.

  Like

 7. Samenzwerings theorie gebaseerd op eigen mening……Barry Shaw onwaardig.

  Zo was ik vorige week in een Marrokaanse winkel die alle regels netjes in acht hadden genomen maar waar de medewerkers mij vertelden dat dit corona virus ‘de schuld van Amerika was.

  Dit soort onzin hoort thuis in dezelfde categorie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.