Corona doet wat 75 jaar onderhandelen met Arabieren niet heeft gekunnen: de wapens laten zwijgen

Plaatje hierboven: De Al Qassam Brigadisten van Hamas – hier met zelfmoordbommengordels – zijn tijdelijk ‘werkloos’ door corona. Hamas is momenteel banger van een pittig ‘griepje’ dan van het oppermachtige IDF [beeldbron: AP/Charles Dharapak]

De Verenigde Naties begroetten op donderdag gewapende groepen die gehoor gaven aan hun oproep tot een staakt-het-vuren tijdens de coronaviruscrisis, aangezien de leden van de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering ontwerpresoluties hebben opgesteld ter ondersteuning van de maatregel.

Gewapende groepen in de semi-autonome Arabische gebieden in Israël’s provincies Gaza, Judea & Samaria, in Kameroen, de Filippijnen, Jemen en Syrië hebben de afgelopen dagen actie ondernomen om het geweld te verminderen, aangezien de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, maandag een oproep tot wapenstilstand heeft gedaan.

Speciaal VN-gezant Nickolay Mladenov zei donderdag dat de Israëlisch-Palestijnse samenwerking bij inspanningen tegen het virus ‘uitstekend’ was, en zei dat hij manieren besprak om vredesbesprekingen met de VS, Rusland en de Europese Unie nieuw leven in te blazen.

De afgelopen week hebben Israël en de Palestijnse Autoriteit een afsluitingsmaatregel op de Westelijke Jordaanoever gecoördineerd, zodat de overgrote meerderheid van de Palestijnse arbeiders het grondgebied niet kan oversteken.

In buitengewone mate stond Israël Palestijnse arbeiders toe om een ​​tot twee maanden of langer in het land te blijven om te voorkomen dat ze heen en weer zouden kruisen.

De directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zei donderdag dat hij zich zorgen maakt over de verspreiding van het virus onder de Palestijnen. Op deze vrijdagmiddag om 13u05 bleek dat er reeds 91 Palestijnen besmet zijn met het virus en er is ook een eerste dode vastgesteld. Een 60-jarige vrouw overleed gisteren in het hospitaal van Ramallah.

Ook in de Gazastrook is het coronavirus opgedoken. Het ‘gezondheidsministerie’ van Hamas meldde dat er zeven nieuwe gevallen van besmetting werden geregistreerd wat het totaal op 9 besmettingen brengt in de Strook. Daarnaast werden 1568 mensen in Gaza vastgehouden in meer dan 20 quarantainevoorzieningen, terwijl 1205 mensen thuis werden geïsoleerd.

Overigens nemen de Palestijnen een loopje met de veiligheidsmaatregelen om corona in te perken. Hieronder is te zien hoe leden van de Al Aqsa Brigades (de gewapende sectie van Al Fatah geleid door Mahmoud Abbas) uitbundig en en mass de vrijlating vierden van een lid van de terreurgroep die begin deze week vrijkwam uit een Israëlische gevangenis. Een grote menigte verzamelde zich in het kamp van Jenin om zijn terugkeer te vieren:

“We zijn epidemiologisch geïntegreerde organen. Wat daar gebeurt, zal hier uiteindelijk gebeuren”, vertelde Moshe Bar Siman-Tov aan het coronaviruscomité van de Knesset. Israël heeft de binnenkomst van duizenden maskers, tests en andere medische benodigdheden voor de belegerde Palestijnse bevolking gecoördineerd.

Conclusie: De corona-pandemie veroorzaakt door COVID-19 doet wat 75 jaar onderhandelingen met de Arabieren niet heeft gekunnen: de wapens laten zwijgen.

In dat opzicht verdient COVID-19 de Nobelprijs voor de Vrede anno 2020. Ze hoeven geen nieuwe prijs te maken. Neem gewoon de prijs af van aartsterrorist Yasser Arafat (1994), of van Jimmy Carter (2002) en zijn makker Barack Obama (2009) of neem die van de Verenigde Naties (2001) of van de Europese Unie (2012), de grootste bedriegers van onze tijd.

Plaatje hierboven: Een Palestijnse politieman bemant een controlepost om arbeiders te ontvangen en te registreren die een controlepost van het Israëlische leger verlaten en op weg naar huis aan het einde van een dag werken in Israël, als onderdeel van een strikte voorzorgsmaatregel om een ​​uitbraak van het coronavirus in te dammen, nabij het aangrenzende dorp Nilin op de Westelijke Jordaanoever, ten westen van Ramallah op woensdag 25 maart 2020 [beeldbron: AP/Nasser Nasser]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Philippe Rater “UN sees guns go silent as world faces off against common enemy” van 27 maart 2020 en een artikel van Adam Rasgon “First Palestinian dies after becoming infected with coronavirus” van 25 maart 2020 en een artikelSeven new cases of coronavirus emerge in Gaza Strip, bringing total to nine” van 26 maart 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “PA receives thousands of coronavirus test kits – COGAT arranges entry of more than 3,000 coronavirus test kits and 50,000 protective masks for PA medical teams” van 26 maart 2020 en een artikel van Jay Shapiro “Coronavirus and prisons: Should prisoners be released?” van 27 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Corona doet wat 75 jaar onderhandelen met Arabieren niet heeft gekunnen: de wapens laten zwijgen

 1. Ja, ik lees het nu ook, net als jij. De laatste raket dateert alweer van vrijdagavond 8 maart, drie weken geleden.

  https://brabosh.com/2020/03/08/pqpct-snx/

  Maar als jij in jouw glazen bol kan zien wanneer de volgende raket gaat vallen, mag je mij altijd verwittigen.

  Morgen breng ik dat nieuws online, zoals ik altijd doe, en wellicht de enige ben in heel België die die daar nog over bericht … als ze al vliegen. En dat kan ik van hieruit in Antwerpen niet goed zien. 😉

  Like

 2. Vrijdag middag klonk het luchtalarm in Zuid Israël.
  Een vanuit Gaza gelanceerde raketten kwam in een open veld terecht.
  De wapens zwijgen nog steeds niet in tegenstelling tot wat de titel van het artikel suggereert.

  Like

 3. Gueterres riep op om de wapens neer te leggen. De man loopt altijd 20 mijlen achter de feiten aan.

  Hij & v.d. Leyen hebben via corona het failliet van hun organisaties bewezen.

  Wie ook technisch werkeloos zijn geworden door dit ‘pittige griepje’ zijn de afgevaardigden in de verschillende UN organisaties …..geen beschuldigingen, veroordelingen en/of 13 anti Israel resoluties.

  Je zou bijna medelijden met ze krijgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.