Giulio Meotti: Elke coronapatiënt in de wereld is een slachtoffer van China

“Kan de Chinese regering verantwoordelijk worden gehouden voor’ criminele nalatigheid ‘met betrekking tot Covid-19?”, vraagt ​​de econoom Branko Milanovic. Dit is de vraag die veel columnisten en waarnemers zich stellen.

Ik sprak hierover met Steven W. Mosher, een Amerikaanse expert op het gebied van China en hoofd van het Population Research Institute, het belangrijkste politieke en culturele probleem in de huidige wereldwijde crisis.

Giulio Meotti: Wat krijgt het Westen niet van het Chinese regime?

Steven W. Mosher: Zelfs na het einde van de huidige pandemie – die, eerder dan we denken, zal eindigen – zal China niet meer op dezelfde manier worden bekeken. De relatie met het Westen in het algemeen en de VS in het bijzonder zal fundamenteel anders zijn. Het zal niet langer worden gezien als louter een economische concurrent, of zelfs maar een strategische rivaal. Het zal worden gezien als een vijandige macht die elke keer moet worden geconfronteerd.

China zal zijn hegemoniale ambities niet opgeven en terugkeren naar zijn vorige status als niet-expansieve regionale macht. Maar het zal niet langer geholpen worden in zijn zoektocht naar wereldwijde overheersing door enig ander land dan zijn handvol dictatoriale bondgenoten wier dictators op de een of andere manier zijn vruchten afgeworpen. Het Chinese Belt and Road Initiative zal niet worden gezien als de grote weg naar rijkdom, maar als bedrieglijke diplomatie voor schulden en niet te vergeten een enkele reis naar de hel van Coronavirus.

Meotti: Waarom is deze epidemie, zoals u zei, ‘Made in China’?

Mosher: Met elke dag die voorbijgaat, leren we meer over het kwaadaardige en incompetente regime dat deze horror op de wereld heeft losgelaten. Of het Wuhan-virus nu wel of niet uit een van zijn biolabs lekte of niet, Peking verborg de uitbraak opzettelijk wel twee maanden lang. Hoewel het uiteindelijk door het stijgende dodental werd gedwongen toe te geven dat het een probleem had, is het in de twee maanden daarna vrijwel overal anders van geworden.

Waarom werd de wereld niet op tijd gewaarschuwd? Geschat wordt dat 95% van de infecties in China en bijna 100% over de hele wereld had kunnen worden gestopt met tijdige medische tussenkomst.

Ik ben een frequente bezoeker van Italië en ben in de loop der jaren naar alle delen van het land gereisd, van Turijn en Venetië in het noorden tot Bari in het zuiden. Het doet me pijn te vernemen dat in Noord-Italië honderden bejaarde Italianen ICU-bedden en ventilatoren worden ontzegd en sterven. Ze sterven door de incompetentie en het kwaad van de Chinese Communistische Partij (CCP).

Italië sloot zich aan bij hetzelfde Belt and Road-project, het enige G-7-land dat dat deed, met de belofte dat het tot welvaart zou leiden. Op dit moment lijkt de Nieuwe Zijderoute in China echter een snelle weg naar de dood te zijn.

Het probleem is niet dat er honderdduizenden Chinese burgers in Italië wonen, de illegale immigranten niet meegerekend. Het probleem is dat hun regering toestond dat het Chinese coronavirus epidemische vormen aannam in China en dat het vervolgens over de hele wereld werd verspreid. De CCP had waarschijnlijk niet beter kunnen slagen in het ‘zaaien’ van een wereldwijde pandemie als ze dat had geprobeerd.

Laten we één ding erg duidelijk stellen: iedereen die ziek wordt van het Chinese coronavirus, iedereen die sterft aan het Chinese coronavirus, iedereen die geen medische zorg krijgt omdat de ziekenhuizen Chinese coronaviruspatiënten behandelen, iedereen die een baan verliest of weken verliest van hun leven vanwege een quarantaine – elk van die individuen is het slachtoffer van de Chinese Communistische Partij. Dat omdat de CCP – en alléén de CCP – verantwoordelijk is voor deze dodelijke uitbraak.

Meotti: Een regime dat vrouwen heeft geaborteerd, miljoenen gevangen houdt, organen van gevangenen afpakt, religies vervolgt … Waar is het schandaal in het Westen?

Mosher: Het Chinese coronavirus heeft ook de aandacht gevestigd op de buitenmaatse invloed van de Volksrepubliek China (PRC) in de Verenigde Staten.

Elk Fortune 500-bedrijf dat in China heeft geïnvesteerd, is een gijzelaar geworden van het regime in Peking en zijn lobbyisten pleiten tegen het ondernemen van actie tegen de veelsoortige schendingen van de mensenrechten in China. Wall Street is uitgegroeid tot de financiële dienstverlener van het regime in Beijing en biedt de financiering en de harde valuta die het nodig heeft voor de militaire opbouw en het meedogenloze expansiedrang in de Zuid-Chinese Zee en elders.

De penetratie van Amerikaanse hogescholen en universiteiten om hoogleraren te implanteren, geeft het ook invloed op een hoger niveau. Deze professoren werken voor de belangen van China, niet die van Amerika. Dergelijke academici pleiten niet alleen voor pro-Chinese beleidsstandpunten, ze stelen soms ook onderzoek en technologie.

De FBI heeft onlangs ‘studenten’ gearresteerd die feitelijk inlichtingenagenten waren en andere ‘onderzoekers’ die feitelijk officieren waren van het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Meotti: Waarom is het huidige China een bedreiging voor onze beschaving, vrijheid van meningsuiting, WHO enz.?

De Chinese Coronavirus-pandemie heeft de aandacht van de wereld gericht op de gevaren van een opkomend China, een manier die niets anders heeft. Het heeft ook duidelijk gemaakt hoe de Chinese communisten de internationale orde hebben gecorrumpeerd, te beginnen met de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het is ongelofelijk dat de WHO China heeft geholpen de epidemie een paar weken te verbergen. WHO-onderzoekers werden tot 15 februari uit China geweerd, meer dan twee maanden nadat de eerste gevallen waren ontdekt. Zelfs vandaag krijgt de WHO geen toegang tot het soort gegevens dat een volledig begrip van de verspreiding van het virus in China mogelijk zou maken. Zonder deze informatie vechten we in het donker tegen een grotendeels onbekende vijand.

♦ We hadden weken geleden bepaalde basisfeiten over het coronavirus moeten weten. We hadden moeten weten dat het tijdens de incubatieperiode besmettelijk was. We hadden moeten weten dat de incubatietijd twee of drie weken was, of zelfs langer. We hadden moeten weten dat het door aerosols kan worden overgedragen. We hadden moeten weten hoe lang het op oppervlakken kon overleven. We hadden moeten weten welke antivirale middelen effectief waren bij de behandeling van de ziekte.

In plaats daarvan werd ons vrijwel niets verteld. En wat ons werd verteld, bleek vaak niet waar te zijn. Zo zijn de aantallen geïnfecteerden en doden in China zeker veel hoger dan de officiële aantallen. Het Chinese bestuursmodel zou een einde maken aan alle dingen die ons dierbaar zijn, van mensenrechten en volkssoevereiniteit tot vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering. Geen van deze dingen is toegestaan ​​in China. Ze zouden ook niet lang worden getolereerd in een door China gedomineerde wereld.

Het is echter onwaarschijnlijk dat de post-coronaviruswereld een door China gedomineerde wereld zal zijn. Het kwaad en de incompetentie van de Chinese Communistische Partij is nu op een onvergetelijke manier op het wereldtoneel aan het licht gebracht.

Amerikanen zullen nooit vergeten dat het regime in Peking, midden in een door China veroorzaakte virale epidemie, dreigde essentiële medicijnen en medische hulpmiddelen op recept achterwege te laten om ‘Amerika in een coronaviruszee te laten verdrinken’. Amerika en de wereld zullen nu verder gaan dan de ‘China-droom’, zelfs als de leiders van de Communistische Partij daar blijven vasthouden.

De wereld zal haar afhankelijkheid van China voor onder meer voorgeschreven medicijnen en medische hulpmiddelen opnieuw beoordelen. Het Belt and Road Initiative zal tot stilstand komen als China wanhopig probeert een financiële ineenstorting te voorkomen. De Amerikaanse tarieven voor goederen van Chinese makelij gaan weer omhoog als China in gebreke blijft – zoals nu moet – in fase I van de handelsovereenkomst die het met president Trump heeft ondertekend. Chinese investeringen in plaatsen zoals Noord-Italië, waar de VRC een groot deel van de textielindustrie controleert, zullen opnieuw worden beoordeeld.

De wereld trekt zich terug uit China. Nu de wereldorde zichzelf herstelt nadat de huidige pandemie is weggeëbd, zal ze een andere vorm krijgen. China zal niet langer worden beschouwd als een verantwoordelijk lid van die orde, omdat het heeft bewezen dat het dat niet is. In plaats daarvan zal het aan de buitenkant zijn en naar binnen kijken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “China, Article III: Every corona patient is a victim of China”; Can the Chinese government be held responsible for ‘criminal negligence’?” van 25 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogChina’s doofpot operatie: hoe censuur en propaganda de waarheid omtrent corona verdoezelen” van 19 maart 2020 en een artikelChinese corona doofpotaffaire: Eerst 3 weken alle info trachten toedekken ipv van virus te bestrijden” van 20 maart 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.