Amazon stopt met verkoop van Hitlers ‘Mein Kampf’ en andere nazi-boeken

Amazon heeft de verkoop van de meeste edities van Hitler’s ‘Mein Kampf’ en andere nazi-propagandaboeken verboden na decennialange pleidooien van holocaust-onderwijsorganisaties en joodse groepen.

Boekverkopers werden de afgelopen dagen geïnformeerd dat ze niet langer een aantal door nazi-auteurs geschreven boeken op de website zouden mogen verkopen, waaronder ‘Mein Kampf’, meldde The Guardian maandag op zijn website, onder verwijzing naar e-mails van Amazon aan verkopers.

In een e-mail van The Guardian kregen verkopers van tweedehands exemplaren van Hitlers nazi-manifest te horen dat ‘ze dit boek niet meer kunnen aanbieden’ omdat het de gedragscode van de Amazon-website schendt. Ondanks de campagnes die Amazon al minstens twee decennia stopzet met het verkopen van kopieën van ‘Mein Kampf’, had Amazon de vrijheid van meningsuiting aangehaald bij de voortzetting van de verkoop.

Vorige maand riep het Auschwitz Museum eigenaar Jeff Bezos uit voor het maken van winst op ‘vicieuze antisemitische nazi-propaganda’. Tientallen goedkope Kindle eBook-edities van ‘Mein Kampf’ zijn ook verwijderd uit de vermeldingen van Amazon, net als Hitlers Amazon-auteurspagina, volgens de Guardian.

Amazon gaf geen commentaar op The Guardian over de redenen voor de beleidswijziging, maar een recente interventie om de boeken van de in Londen gevestigde Holocaust Educational Trust te verwijderen, kreeg de steun van vooraanstaande Britse politici, meldde de krant.

“Als boekverkoper bieden we klanten toegang tot verschillende standpunten, waaronder titels die een belangrijke educatieve rol spelen bij het begrijpen en voorkomen van antisemitisme”, vertelde een woordvoerder van Amazon aan The Guardian. “Alle retailers nemen beslissingen over de selectie die ze aanbieden en we nemen de beslissingen niet lichtvaardig.”

Hitler’s ‘Mein Kampf’ razend populair in het Midden-Oosten


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Amazon bans sale of Hitler’s ‘Mein Kampf’ and other Nazi books” van 17 maart 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelHead of Spielberg’s Holocaust foundation tells Amazon to drop ‘Hunters’” van 16 maart 2020 en een artikelAmazon bans sale of Hitler’s ‘Mein Kampf’ and other Nazi books” van 18 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Amazon stopt met verkoop van Hitlers ‘Mein Kampf’ en andere nazi-boeken

  1. Al die ‘vrije mening’ propagandisten zouden ook hun eigen moeder & baby verkopen als ze er financieel beter van zouden worden.

    Dat deze bagger jarenlang überhaupt op hun site te vinden was zegt genoeg.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.