Onrust neemt toe in Israël terwijl het coronavirus verder om zich heen slaat

De Israëlische gezondheidsautoriteiten zeggen dat ze sinds maandagavond 449 nieuwe gevallen van COVID-19 hebben bevestigd, wat het totaal op 1.656 brengt. Eenendertig mensen verkeren in zorgwekkende toestand, een stijging met 29 sinds gisteravond. De autoriteiten zeggen dat 3.743 mensen de afgelopen 24 uur werden getest.

Thans 1.656 geïnfecteerden in Israël is het aantal dat Italië kende op 1 maart (nu 63.927), Spanje op 10 maart (nu 39.673), Nederland op 17 maart (nu 4.749) en België op 19 maart (nu 4.269). Het spreekt dan ook voor zich dat de onrust in Israël serieus begint toe te nemen.

Voorlopig valt er slechts één dode te betreuren met name Aryeh Even, een 88-jarige Holocaust overlevende. Maar meerdere overlijdens zijn weldra onvermijdelijk. Het goede nieuws is dat negenenveertig mensen zijn hersteld van het virus. Tot dusver hebben meer dan 135.000 Israëli’s hun tijd in quarantaine doorgebracht. Het ministerie van Volksgezondheid zei dat er thans 71.029 geïsoleerd leven.

Op maandag bracht premier Benjamin Netanyahu zeven uur tijd door in vergaderingen met relevante topambtenaren om een ​​nieuwe reeks beperkingen te bespreken die van invloed zouden kunnen zijn op de bewegingsvrijheid van het Israëlische publiek. Zijn kantoor zei dat de dialoog van de ene op de andere dag zou worden voortgezet en dat details van de nieuwe maatregelen ergens op dinsdag zouden worden vrijgegeven.

Onder de mogelijke maatregelen zouden mensen hun huis slechts binnen een paar meter mogen verlaten. Vrijetijdsactiviteiten zijn alleen toegestaan ​​op loopafstand en sportevenementen in het algemeen zijn onderworpen aan beperkingen. De bestaande richtlijnen zouden niet veranderen met betrekking tot reizen van en naar het werk, en de mogelijkheid om voedsel, medicijnen of andere essentiële producten te kopen zouden niet worden beperkt, zelfs niet nadat het besluit is goedgekeurd, legde het kabinet van de premier uit.Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “1,656 Israelis infected with coronavirus, 31 in serious condition” van 24 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel1656 coronavirus patients, 31 in serious condition; Number of coroanvirus patients rises 449 in a single day, with 31 in serious condition” van 24 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Coronavirus Takes Heavy Toll on Prominent Jewish Leaders in US, Israel, Europe” van 22 maart 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Dr. Frank Musmar “The Effect of Coronavirus on the Global Economy” van 20 maart 2020 op de site van The Begin–Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center)

♦ naar een artikelThe CoronavirUS is Not Us Versus Them” van 23 maart 2020 op de site van First One True

Een gedachte over “Onrust neemt toe in Israël terwijl het coronavirus verder om zich heen slaat

  1. Er word meer getest en dus ook meer ondekt.

    Bovendien trekt een deel van de Ultra Orthodoxen zich niets aan van de maatregelen, waardoor we daar nog een enorme toename kunnen verwachten.

    Als niet iedereen meewerkt, dan is het dweilen met de kraan open.

    Zo doe je het volgens een échte expert.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.