Sorry Israëlhaters, maar Gaza heeft geen tekort aan basisgoederen en genoeg in voorraad

Plaatje hierboven: Gaza, 22 maart 2020. Palestijnse arbeiders zetten op de hoofdmarkt van Gaza Stad sproei-ontsmettingsmiddelen in als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus, nadat bij 2 Gazanen het virus werd vastgesteld [beeldbron: Adel Hana/AP]

De woordvoerder van het ministerie van economie van Gaza, Abdel-Fattah Abu Moussa, verzekerde de Gazanen dat er op de markten van Gaza voldoende voorraden basisgoederen zijn.

Hij benadrukte dat er geen reden is om in paniek te raken, aangezien er in alle gouvernementen van de Gazastrook voldoende goederen beschikbaar zijn en dat het ministerie alle levensmiddelen in de gouvernementen heeft geïnventariseerd en de beschikbaarheid van voorraad heeft bevestigd.

In een interview met Felesteen zei Abu Moussa:

De goederen stromen nog steeds op hun gebruikelijke manier via de grenspost van Kerem Shalom. De bakkerijen blijven draaien en er is brandstof beschikbaar. We hebben al eerder crises aangepakt, zoals de drie Israëlische oorlogen op Gaza, waarin we geen voedselcrisis hebben meegemaakt.

Kortom, deze Hamas-woordvoerder verzekert de Gazanen dat Israël een betrouwbare partner is geweest om in hun behoeften te voorzien, zelfs in oorlogstijd, en dat geldt zeker nu. Iemand zou de ‘pro-Palestijnse activisten’ moeten vertellen dat ze kunnen vieren dat ze zich nergens zorgen over maken.

Oh, dat klopt, ze zouden gaarg willen dat er een crisis in Gaza komt om hun haat voor Israël te rechtvaardigen.

Hamas op Felesteen: “Geen crisis in Gaza, geen tekorten”


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Sorry, Israel haters – Gaza has no shortages of basic goods and plenty in stock” van 22 maart 2020 op de site van Elder of Ziyon