Al Fatah eist de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen

Plaatje hierboven: Een Palestijnse coronapatient met mondmasker speelt op een mes als op een viool met de sleutel als strijkstok, het symbool van de ‘terugkeer. Op de achtergrond de Al Aqsa moskee en de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem. De bijgevoegde tekst luidt: “Een liefdessymfonie voor Jeruzalem”; officieel twitteraccount van Al Fatah, 12 oktober 2015 [beeldbron: PMW]

In navolging van de Palestijnse Autoriteit een week geleden, roept de Al Fatah-beweging, voorgezeten door Mahmoud Abbas, en het Comité voor Veiligheidsgevangenen, de internationale gemeenschap op om druk uit te oefenen op Israël om alle veiligheidsgevangenen in de Israëlische gevangenissen vrij te laten.

In Israëlische gevangenissen zitten alles samen zowat 6000 Palestijnse terroristen en massamoordenaars opgesloten.

‘Veiligheidsgevangenen’ is een term die wordt gebruikt voor terroristen en hun handlangers, maar ook voor anderen die de veiligheid van Israël en zijn burgers actief in gevaar brengen. Fatah sloot zich aan bij de oproep van het Comité voor Veiligheidsgevangenen.

Al Fatah dringt er bij de internationale gemeenschap op aan om Israël te dwingen alle veiligheidsgevangenen en gevangenen vrij te laten, vooral degenen met chronische ziekten en ouderen die een hoog risico lopen als ze besmet zijn met het coronavirus.

In een verklaring die op zaterdag is afgelegd, beschuldigde de Fatah-beweging en de Gevangenencommissie Israël ervan dat het de veiligheidsgevangenen aan het coronavirus heeft overgelaten vanwege het ontbreken van elementaire gevangenisvoorwaarden en de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor hun welzijn.

Het beweerde ook dat Israël 140 soorten kantineproducten had verwijderd, veel van deze hygiëne- en schoonmaakbenodigdheden, dat gevangenen niet mochten worden behandeld in gevangenisklinieken, medische behandeling en toediening van medicijnen voorkwamen en het leven van bijna 700 gevangenen in gevaar bracht.

Cartoon van Al Fatah: Israël controleert de wereld

Plaatje hierboven: Een boos kijkende baby draagt ​​een luier met een kleine Joodse davidster erop, die Israël symboliseert. De baby voedt zich met een fles in de vorm van de aarde en ligt op een kussen met de Amerikaanse vlag, wat de Amerikaanse steun voor Israël vertegenwoordigt. De cartoon geeft de boodschap dat Israël een bedreiging vormt voor de wereld [beeldbron: PMW]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halaevi “Palestinian Authority demands release of all security prisoners due to alleged fear of coronavirus” van 22 maart 2020 en een artikel van Mordechai Sones “PA demands security prisoner release ‘because of coronavirus’” van 16 maart 2020 op de site van Arutz Sheva