Hamas dreigt met nieuwe golf van terreur en geweld als niet aan haar eisen wordt voldaan

Plaatje hierboven: de Al Qassam Brigadisten van Hamas dragen al vele jaren speciale mondmaskers om zichzelf te beschermen tegen allerhande kwalen. Maar het beschermt hen niet tegen het virus van het antisemitisme. Naar verluidt is zowat 99,99% van de bevolking van Gaza met dit virus geïnfecteerd en er bestaat geen vaccin tegen.

Channel 13 meldde dat Hamas-functionarissen de Libanese krant al-Akhbar zaterdag vertelden dat er de afgelopen dagen gesprekken waren gevoerd met Egyptische en Qatarese onderhandelaars om de moeilijke economische situatie in Gaza in het licht van de coronaviruscrisis te volgen.

Ze beweerden dat als de economische situatie zou verslechteren, “de [situatie] met Israël op het punt zal komen dat terroristische organisaties in Gaza de helft van het Israëlische publiek in [bommen] schuilplaatsen zullen dwingen“. Dit, zeggen ze, “zal het aantal met de COVID-19 besmette Israëli’s verdubbelen – en Israël zal de controle over het virus verliezen.

Bovendien waarschuwden Hamas-functionarissen dat de rust in Gaza zou kunnen [eindigen] als de verzending van Qatari-geld vertraging oploopt of als aanvullende hulp voor de behandeling van het virus Gaza niet bereikt. Ze beweerden ook dat Qatar aan Hamas had meegedeeld dat er geen wijzigingen waren aangebracht in zijn belofte van financiële hulp en dat Israël geïnteresseerd was in voortdurende rust aan de grens.

Qatar van zijn kant beslist nog steeds hoe aanvullende monetaire hulp naar Gaza kan worden verzonden in het licht van het stopzetten van internationale vluchten. Een van de voorgestelde methoden is de mogelijkheid dat geld per post wordt overgemaakt zonder dat de Qatari-gezant, Mohammed al-Amadi of zijn plaatsvervanger een voet in Gaza moet zetten, en dat functionarissen van de Wederopbouwcommissie van Qatar in Gaza het pakket zouden ontvangen en verspreiden.

Bovendien zeiden de bronnen dat Hamas eiste dat de bemiddelaars Israël onder druk zouden zetten om de noodzakelijke medische apparatuur te leveren om het virus te bestrijden wanneer het Gaza bereikt. Op zaterdagavond kondigde de Palestijnse Autoriteit aan dat twee inwoners van Gaza die onlangs uit Pakistan zijn teruggekeerd, positief getest waren voor het coronavirus, de eerste gevallen die op het grondgebied werden vastgesteld, meldde The Associated Press.

Tot dusver zijn bij zowat 60 Gazanen verdachte symptomen geïdentificeerd. Allen werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst in een speciale faciliteit in Rafah, maar geen enkele testte positief op het virus. Hoofd van Hamas in Gaza, Yahya Sinwar, inspecteerde de quarantainemaatregelen in de stad.

In Gaza worden echter geen preventieve maatregelen genomen zoals in de rest van de wereld. Terwijl er een speciale fabriek voor de productie van alcohol is opgericht met de bewering dat lokale bewoners een overschot aan desinfecterende middelen zullen hebben wanneer het virus arriveert.

Alle instellingen voor hoger onderwijs en moskeeën zijn gesloten, winkels, markten en banken blijven open voor zaken doen, met duizenden klanten die dagelijks goederen blijven kopen in tegenstelling tot Israël, waar alle restaurants, onderwijsinstellingen, theaters, winkels en winkelcentra opdracht hebben gekregen tijdelijk te sluiten om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Israëlisch leger werkt samen met de Palestijnen om COVID-19 te bestrijden:


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas threatens new attacks if demands aren’t met” van 21 maart 2020 en een artikelTwo cases of coronavirus diagnosed in Gaza” van 22 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas dreigt met nieuwe golf van terreur en geweld als niet aan haar eisen wordt voldaan

  1. Same old same old……….ze blijven hun haat spuwen.
    Bij Gazanen staat gezondheid & levens redden niet in het vocabulair.

    Like

Reacties zijn gesloten.