BDS leugens: ‘Israël maakt zich schuldig aan verspreiding van het coronavirus’

Tegen de achtergrond van het uitbreken van de Corona-epidemie publiceert het Office for Strategic Issues hoe antisemieten de coronacrisis uitbuiten om onder meer leugens tegen Israël en het jodendom te verspreiden in hun aantijgingen over de verspreiding van de Corona over de hele wereld.

In een toespraak afgelopen zondag sprak de voormalige Sovjet-dissident en de leider van het Joodse Agentschap, Natan Sharansky, zich uit tegen deze golf van antisemitische propaganda. Hij merkte op dat er ‘niets nieuws in zat’, daarbij verwijzend naar de Zwarte Dood van de 14e eeuw als een precedent voor de ellende van vandaag.

Onder meer de boycol-Israëlgroep BDS-beweging staat in de voorhoede van deze antisemitische campagne om Joden en Israël de schuld te geven voor de huidige coronacrisis. De ware aard van de BDS-beweging is dat BDS niet in de eerste plaats een pro-Palestijnse beweging is, maar een anti-Joodse beweging. Het ontzeggen van één groep en slechts één enkele volksgroep, op het recht op het land van herkomst, is onrechtvaardig.

Ronnie Kasrils – een leider van de BDS-beweging in Zuid-Afrika en een veteraan van de Communistische Partij van het land – schreef dinsdag in de nieuwsuitzending van Daily Maverick dat het coronavirusadvies in Israël enkel in het Hebreeuws was uitgebracht. Dit in navolging van soortgelijke beweringen van BDS Activisten tijdens het weekend.

Israël geeft daarentegen alleen zijn coronavirusadvies in het Hebreeuws en negeert de Arabische moedertaal van 20 procent van de Palestijnen die in de zionistische staat wonen“, stelde Kasrils.

Onzin natuurlijk. De leugens van Kasrils werden via de sociale media veelvuldig verspreid, ondanks het feit dat deze materialen, waaronder een video in het Arabisch, gemakkelijk toegankelijk zijn op de Arabisch-talige website van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid:

Zo publiceerde het Iraanse persbureau ‘PRESS TV’ begin maart een artikel waarin de schuld voor het uitbreken van het virus in Iran werd gelegd bij Israël en de VS. Een Iraniër die gelooft dat het Corona-virus een instrument is van ‘biologische oorlogsvoering’ tegen Iran en China.

In een ander geval zei een Turkse hoge functionaris, en een naast medewerker van president Erdogan, dat “het virus dient de doeleinden van het zionisme” en een Turkse blogger heeft Joden en Zionisten beschuldigd van het creëren van het virus met als doel de wereld te regeren.

Een studie die op 5 maart door CRIF, de overkoepelende organisatie van joodse gemeenschappen in Frankrijk, werd gepubliceerd, vertoonde een trend die vergelijkbaar was met de bloedsmaad die in de middeleeuwen aan joden werd toegeschreven.

De studie vermeldt onder meer een verklaring van een Franse politica genaamd Elaine Munduino die een antisemitische video op een Russisch sociaal netwerk deelde met de titel ‘Corona Lego Virus’ waarin antisemitische en samenzweringstheorie door de Joden werd ontwikkeld “met het doel om hun suprematie te vestigen”.

De Anti-Defamation League wees ook op antisemitische verklaringen in de context van het Corona-virus. Er staat onder meer in Telegram-groepen: “De wetenschap heeft eindelijk een remedie uitgevonden voor het meest vijandige virus van onze tijd – het jodendom” en ook “Als iemand besmet is met een virus dat sjekels zal uitgeven, hoest ze dan op, lik eraan en ga dan winkelen.

Op de ‘iChan’ -website, een van ’s werelds meest vooraanstaande extreemrechtse websites, staat: “Stuur de patiënten naar Israël – als je al dood bent, moet je zoveel mogelijk joden besmetten en met je meenemen.”

Een Iraakse politieke commentator met de naam Mohammed Shedek al-Hashmi zei in een televisie-interview dat het Corona-virus een Amerikaans complot was. Om zijn bewering te ondersteunen, gaf de commentator voorbeelden van vermeende geschiedenis waarin Joden dodelijke arangementen voor hun behoeften propageerden.

Een Jordaanse geleerde met de naam Ahmed al-Shururima vertelde Yarmuk, een Jordaanse televisiezender die is aangesloten bij de Moslimbroederschap, dat Joden gevaarlijker zijn dan het Corona-virus, AIDS, cholera en welke ziekte dan ook in de wereld. Hij zei ook dat om deze ziekten te redden, de Al Aqsa-moskee en de Jihad aangehaald moeten worden.

Video: Antisemitic Conspiracies Spread Amid Coronavirus Outbreak
by Honest Reporting


Bronnen:

♦ naar een artikelBDS lies: “Israel is guilty of corona expansion”” van 22 maart 2020 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Alan Futerman “The true nature of the BDS movement” van 15 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Ben Cohen “South African BDS Advocate’s Claim That Israel Won’t Provide Coronavirus Advice to Arab Citizens Is Rebuffed” van 18 maart 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Emanuel Miller “How is Israel Dealing With Coronavirus?” van 16 maart 2020 op de site van Honest Reporting

2 gedachtes over “BDS leugens: ‘Israël maakt zich schuldig aan verspreiding van het coronavirus’

 1. In de wereld van vandaag, waarin iedereen bangt om zijn gezondheid, is vandaag écht niemand bezig (behalve het groepje fanatici) om voor de zoveelste keer de zelfde verhalen te moeten aanhoren over de zielige palestijnen.

  Same old, same old:
  Joden & Israel zijn slecht & duivels.
  Palestijnen zijn goed engelen & zielige arme slachtoffers.

  Ja we weten het nu wel…….move on!

  Deze haatgroepen hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat de wereld van gisteren niet die van vandaag is en dat de prioriteiten van morgen niet die van gisteren zullen zijn.

  Economie redden, mensen hun job laten behouden & sociale drama’s oplossen zijn de uitdagingen van morgen.

  ‘De palestijnen’ komen écht niet in het lijstje voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.