Iraanse leider weigert hulp van VS: ‘Ze willen ons infecteren met COVID-19 nepmedicijnen’

Ayatollah Ali Khamenei, de Opperste Geestelijke Leider van Iran, heeft vanochtend alle Amerikaanse medische hulp aan zijn land afgewezen. Zijn reden? De VS sturen ze misschien meer van het Covid-19-virus onder het mom van medicijnen.

De Amerikaanse regering heeft een paar keer verklaard dat ze bereid zijn om #Iran te helpen met medicijnen om de #CoronaOutbreak te bestrijden. Dat is vreemd. Ten eerste krijg je, op basis van de woorden van je eigen ambtenaren, tekorten in de VS. Dus gebruik wat je hebt voor je eigen patiënten, ” twitterde Khamenei.

[Ten tweede] wordt je ervan beschuldigd #Coronavirus te hebben gemaakt. Ik weet niet of het waar is. Maar als er zo’n aanklacht is, kan een wijze man je dan vertrouwen? Je zou medicijnen kunnen geven die het virus verspreiden of het veroorzaken De ervaring leert dat je niet te vertrouwen bent en dat je zulke dingen doet,” vervolgde hij.

In Iran waren op zondagmiddag 22 maart 21.638 personen besmet met het virus en 1.685 doden en Iran staat daarmee op de 6de plek in de lijst van meest getroffen landen. In zoverre dat de cijfers correct zijn, want er wordt aardig wat geknoeid en weggemoffeld.

Om de een of andere reden vindt niemand het vreemd dat Khamenei absurde samenzweringstheorieën verspreidt dat de VS de wereld besmet met Covid-19.

Volgens zijn logica was het zeker heel dom voor de VS om ooit een overeenkomst met Iran te sluiten over kernwapens – omdat de ervaring leert dat ze zich niet houden aan overeenkomsten en wijze mensen Iran nooit kunnen vertrouwen omdat er (meer dan) geruchten waren dat ze streven  naar de ontwikkeling van kernwapens en de aanmaak ervan trachten te verbergen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Iran’s Supreme Leader says the US might try to infect Iranians with COVID-19-laced fake medicines” van 22 maart 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ een artikel op deze blog “Iraanse epidemische cultuur van leugens en desinformatie verdoezelt coronacrisis +video” van 19 maart 2020

♦ naar een artikel van Benjamin Brown “Absolutely Fake News:’ Iranian Top Cleric Denies Allowing Use of Israel Vaccine for Coronavirus” van 17 maart 2020 op de site van The Jewish Press/TPS

♦ naar een artikel van Baria Al Amuddin “Iran’s epidemic of lies and disinformation” van 8 maart 2020 op de site van Arab News