Erdogan’s natte droom van een islamitisch rijk onder Turkse leiding; alleen Israël sputtert tegen

Tijdens mijn onderzoek m.b.t. tot mijn reis naar Israël stuitte ik o.a. op dit plaatje. Daarop is een rood gekleurd Israël te zien, omringd door groen gekleurde islamitische landen, van waaruit van alle kanten gevechtsvliegtuigen op Israël afvliegen en tanks aanstormen.

Het plaatje is afkomstig van de website van SADAT, een soort privéleger naar het voorbeeld van de Russische Wagner-groep of het Amerikaanse Blackwater. Het werd in 2012 opgericht door Adnan Tanrıverdi, een gepensioneerde Turkse generaal, die tot het begin van dit jaar ook militair adviseur van de Turkse president Recep Tayyp Erdoğan was. Op zijn website stelt SADAT zichzelf voor:

“SADAT A.S. is de eerste en enige onderneming in Turkije die internationaal adviesdiensten en militaire scholing op het gebied van de internationale defensie en binnenlandse veiligheid aanbiedt. SADAT A.S. werd onder het presidentschap van voormalig brigadegeneraal Adnan Tanrıverdi door 23 officieren en onderofficieren opgericht, die gestopt waren bij verschillende eenheden van de Turkse strijdkrachten.”

Tegen de achtergrond van tanks, gevechtsvliegtuigen, oorlogsschepen en exploderende granaten beschrijft SADAT wat de klanten kunnen verwachten: militaire training, strategische analyse van de vijand en ook de wapens om die te verslaan:

“SADAT A.S. fungeert als bemiddelaar bij de levering van wapens, uitrustingen, voertuigen, reserveonderdelen, springstof enz., die mogelijkerwijs de strijdkrachten van de landen, waarin het ingezet wordt, nodig zijn.”

Tanrıverdi respectievelijk bij SADAT droomt men van een islamitische confederatie, die het potentieel zou hebben een supermacht te zijn… Deze macht kan ontstaan, wanneer de islamitische landen deze door samenwerking en gezamenlijk handelen zelf voortbrengen.”

De confederatie moet 61 overwegend islamitische landen in Afrika en Azië omvatten. In een grondwetsontwerp staat dat “de soevereiniteit bij de sharia ligt” en Istanboel de hoofdstad van de confederatie moet zijn. Op alle scholen moet Arabisch geleerd worden.

Turks president Recip Erdogan verovert de moslimwereld

De gedefinieerde hoofdvijand is eerst Israël, dat bij een gewapend conflict superieur zou zijn aan het Turkse leger. Al in 2017 had een aan de “sultan” Erdoğan gelieerde krant de uit 57 leden bestaande “Organisatie voor Islamitische Samenwerking” (OIS/OIC) ertoe opgeroepen een gemeenschappelijk leger van de islam te vormen en de staat Israël te belegeren en aan te vallen.

In de (militaire) vergelijking islamitische landen tegenover Israël zijn dit de cijfers:

Defensiebudget:
Islamitische landen $ 174.728.420
Israël $ 15.600.000

Bevolking:
Islamitische landen 1.674.526.931
Israël 8.049.314

Soldaten:
Islamitische landen 5.206.100
Israël 160.000

Goliath tegen David!

Dat zijn indrukwekkende cijfers. Maar ik weet zeker dat ook een derde (Arabische) oorlog tegen Israël en een derde Intifada Israël niet aan het wankelen zouden brengen. Daarvoor is Israël organisatorisch, technologisch, wetenschappelijk – ofwel intellectueel – en mentaal huizenhoog superieur aan zijn vijanden.

Zolang de moslims elkaar onderling bevechten – soennieten tegen sjiieten, radicale islamieten tegen seculieren, Iran tegen Saoedi-Arabië, vrienden van Turkije tegen vijanden van Turkije zoals in Libië, enz. zal ook het gemeenschappelijke vijandbeeld Israël niet voldoende zijn om het islamitische wereldrijk waarover Erdoğan en zijn adviseurs fantaseren op te richten.

De geesteszieke man van de Bosporus zal echter niet toegeven en zijn natte dromen van een kalifaat onder zijn leiding te volgen. De volgende poging om Europa met islamitische strijders te overspoelen is immers al begonnen en de brutale chantagepogingen tegen de NAVO en de EU tonen eens temeer de weerzinwekkende tronie van deze despoot.

In Duitsland willen de Groenen, Die Linke en delen van de CDU hem laten wegkomen met dit spelletje en hem helpen met zijn plannen van de verdere islamisering van Duitsland en grote delen van Europa. Dan zijn de Grieken te prijzen, die niet van plan zijn aan deze spelletjes van Erdoğan mee te doen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Altmod “Erdogans feuchte Träume” van 5 maart 2020 op de site van Conservo in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron