Stand With Us: Concepten en misvattingen over Israël, het Zionisme en de Joden +video

Joodse educatieve organisaties stellen hun inhoud online beschikbaar, helpen mensen om meer te leren over het jodendom en steunen Israël tijdens de coronavirusepidemie vanuit hun eigen huis.

Pro-Israel-organisatie StandWithUs heeft StandWithUsConnect gelanceerd, een nieuw webportaal met seminars en hoogwaardige interactieve inhoud die is ontworpen om mensen over Israël te onderwijzen en antisemitisme te bestrijden. Live webinars behandelen een scala aan onderwerpen, van Israëlische archeologie en Israëlische belangenbehartiging tot online yogalessen met een Israëlisch tintje.

Het programma start op woensdag 18 maart met een seminar getiteld ‘Misvattingen over Israël, zionisme en joden’, gepresenteerd door StandWithUs’s directeur van internationale studentenprogramma’s Charlotte Korchak. De organisatie neemt ook haar persoonlijke programma online.

Normaal gesproken live op schoolcampussen en bij gemeenschapsevenementen door docenten van StandWithUs, kunnen mensen in plaats daarvan profiteren van, of interactieve live-sessies boeken die op maat zijn gemaakt voor lokale groepen en doelgroepen. En voor degenen die virtueel op pad willen gaan terwijl ze thuis zijn, zal de toerismedirecteur van StandWithUs, Yoni Zierler, live rondleidingen presenteren op prominente Israëlische bezienswaardigheden.

Michael Dickson, uitvoerend directeur van StandWithUs Israël zei: “Bij StandWithUs waren we early adopters van sociale media en zijn we altijd trots geweest op creativiteit. De omstandigheden vragen ons nu om nog fantasierijker te zijn in de manier waarop we mensen met Israël in contact brengen. Onze live briefings, panels en Q & A’s met StandWithUs-docenten en prominente experts over Israël en het bestrijden van antisemitisme, evenals onze leuke, interactieve sessies zijn bedoeld voor jongeren, studenten en volwassenen die meer willen leren en willen deelnemen aan iets zinvols van thuis uit.”

StandWithUs stelt ook een selectie van de gearchiveerde educatieve videobronnen en tv-interviews gratis beschikbaar op aanvraag. De inhoud is toegankelijk op www.standwithusconnect.com.

Video: Zit je in quarantaine? Maak je geen zorgen – StandWithUs is er om je te informeren over Israël. Neem deel aan ons eerste StandWithUsConnect-webinar met Charlotte Korchak, StandWithUs-directeur van internationale studentenprogramma’s rechtstreeks vanuit Israël. In deze presentatie bespreken we kernconcepten en misvattingen met betrekking tot Israël, het zionisme en het Joodse volk, en bieden we de tools die nodig zijn om deze onderwerpen uit te leggen aan minder geïnformeerden. Bovendien zullen we ook de kernclaims tegen het bestaansrecht van Israël aanpakken, de nodige kennis en vaardigheden verschaffen om die argumenten aan te vechten, en uiteindelijk laten zien hoe deze uitingen van antizionisme in feite antisemitisme zijn:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Jewish organizations launch online portals to minimize coronavirus impact; Israel advocacy and educational groups have taken their programs online, offering a range of seminars and study programs for those in lockdown” van 17 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.