Twee Israëlische Arabieren beschuldigd van spionage voor Hamas

De gecombineerde veiligheidstroepen van Israël hebben onlangs een Hamas-spionagenetwerk binnen Israël ontmaskerd en kapotgemaakt, zo onthulde de Shin Bet (Israel’s Security Agency) op maandag.

Uit het onderzoek bleek dat de Hamas-medewerker in de Gazastrook Israëlische burgers met familie in de Gazastrook heeft gerekruteerd met het oog op het verzamelen van militaire inlichtingen in Israël om deze te gebruiken voor terrorisme tegen Israëlische doelen.

De door Hamas geleide spionnenring profiteerde van het feit dat de door hem gerekruteerde Israëlische burgers de Gazastrook konden binnenkomen om hun familie te bezoeken. De Shin Bet arresteerde begin januari de Israëlische burgers Rami Amudi en Rajab Dacha.

Amudi, 30 en oorspronkelijk inwoner van Khan Yunis in Gaza, die sinds november 2019 in Tel Aviv woont, de zoon van een joodse Israëlische moeder en een Arabische vader uit Gaza en groeide op in de Gazastrook met het gezin van zijn vader.

Ongeveer twee jaar geleden werd de relatie tussen hem en zijn Israëlische moeder vernieuwd en de afgelopen maanden werkte Amudi samen met zijn moeder om Israëlische documentatie te ontvangen en verhuisde hij om bij haar in Israël te wonen.

Rami Amudi en Rajab Dacha

Dacha, 34 en oorspronkelijk inwoner van Gaza, wiens moeder een Israëliër is die in Lod woont, heeft zijn hele leven in Gaza gewoond. In 2017 werkte hij aan het verkrijgen van een Israëlisch paspoort met het burgerschap van zijn moeder en verhuisde hij naar Israël, met achterlating van zijn vrouw en vijf kinderen in Gaza, die hij om de paar maanden bezocht.

Uit de ondervragingen van de Shin Bet bleek dat de twee op soortgelijke wijze door Hamas-personeel werden gerekruteerd in de Gazastrook. De twee werden door Hamas gevraagd om Israëlische mobiele telefoons en simkaarten te kopen om een ​​geheime communicatielijn met de terreurorganisatie te onderhouden.

Uit het onderzoek van Dacha bleek dat hij door Hamas opgedragen missies had uitgevoerd en verschillende beveiligingsfaciliteiten in het centrale gebied had gefotografeerd, waaronder militaire bases, politie-inrichtingen en Iron Dome-inzetlocaties. Verder werd hem gevraagd locaties te leveren voor raketaanvallen die tijdens een recente ronde van aanvallen op Israël zijn gebruikt.

De Shin Bet legde ook de Hamas-handler bloot die de ring leidde – een 32-jarige uit Beit Lahiya. Amudi en Dacha zijn maandag aangeklaagd bij de Central District Court en werden beschuldigd van ernstige veiligheidsovertredingen.

Hamas in de Gazastrook blijft de Erez-kruising tussen de Strip en Israël cynisch exploiteren ten gunste van het terrorisme in Israël bevorderen“, aldus de Shin Bet. Israël heeft eerder verschillende gevallen aan het licht gebracht waarin Hamas de humanitaire vergunningen van Israël heeft gebruikt om terrorisme te bevorderen.

De Shin Bet “beschouwt de uitbuitende Israëlische burgers die toegang hebben tot de Gazastrook en Israël ten strengste om terroristische activiteiten te bevorderen” en zal blijven “samenwerken met haar Israëlische politiepartners om vijandige spionage-activiteiten van terroristische organisaties in De Gazastrook“, stond er.

Hamas heeft de afgelopen jaren gewerkt om jonge kwetsbare Israëlische Arabieren te rekruteren. De Israëlische veiligheidstroepen arresteerden een jonge vrouw die was gerekruteerd door de terreurorganisatie. Ze had al honderdduizenden dollars naar Gaza omgeleid om de terreur tegen Israël te financieren. Kijk hieronder hoe Israël een einde maakt aan de praktijk.

Video: Terreurnetwerk van Hamas opgerold in Israël


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Hamas Terror Ring Busted in Israel” van 17 maart 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “Exposed: Hamas Spy Ring Operating in Israel” van 27 januari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Two Israeli-Arabs Charged With Spying for Hamas” van 27 januari 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Twee Israëlische Arabieren beschuldigd van spionage voor Hamas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.