Alarmerend Brits rapport: coronacrisis kan 18 maanden aanslepen; miljoenen mensen zullen sterven

Plaatje hierboven: Israëli’s trekken zich weinig aan van al de opgelegde maatregelen om coronavirus te bestrijden en vegen alle regels aan hun laars. Op maandag 16 maart 2020 genoten ze met volle teugen op het strand in Tel Aviv, Israël [beeldbron: AP/Oded Balilty]

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben informatie ontvangen van een coronavirusrapport van Imperial College London dat op 16 maart is gepubliceerd.

Tientallen experts hadden beleidsmakers geïnformeerd dat modellen aantoonden dat miljoenen zouden sterven en dat gezondheidsstelsels overweldigd zouden worden, aldus het rapport. Een strijd tegen het virus zou 18 maanden kunnen duren, zei het.

Deze schokkende studie van 16 maart 2020 van het Imperial College (PDF-File) heeft de Amerikaanse en Britse regeringen wakker geschud en maakte dat zowel de Amerikaanse president Donald Trump als de Britse premier Boris Johnson van koers zijn veranderd en het testen en de maatregelen hebben opgevoerd.

Het rapport adviseerde dat, om de ramp te verzachten, er onmiddellijk nieuwe maatregelen moeten worden genomen die maanden in beslag nemen voordat ze worden versoepeld. Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn, aldus het rapport.

In Israël werd de virusdreiging veel eerder serieus genomen, maar het aantal gevallen is niettemin toegenomen tot meer dan 700. Israël heeft meer gevallen per hoofd van de bevolking dan het VK of de VS. Met een zeer beperkte capaciteit in ziekenhuizen, maakt Israël zich terecht zorgen over wat de modellen die aan het Imperial College en door andere experts zijn geproduceerd, blijkt.

Deze modellen zijn niet alleen van invloed op Israël, maar op het hele Midden-Oosten. Jordanië sluit wegen af ​​met het leger. De Golfstaten stoppen vluchten. De regio Koerdistan van Irak is onder uitgaansverbod. De taal van de coronaviruscrisis, zoals ‘de curve afvlakken‘, zorgen voor beademingsapparaten en intensive care-afdelingen en sociale afstand, zijn allemaal te vinden in de studie van 16 maart.

We kunnen concluderen dat Israël dit model invoert, in de hoop de piek van sterfgevallen of overstromingen van ziekenhuizen die zouden kunnen optreden als het virus zich te snel zou verspreiden, te verzachten. Terwijl het VK werd bespot omdat het over ‘immuniteit voor kuddes’ sprak, wordt de term in feite in het rapport aangetroffen.

De snelle verspreiding van COVID-19 verbijstert iedereen
Italië (2), Spanje (3), Duitsland (4) en Frankrijk (7) zitten in de spits. België (13) en Nederland (11) volgen in het spoor van het VK (10)

Het rapport vertelt ons in wezen dat regeringen niet echt proberen een oorlog tegen deze onzichtbare vijand te winnen. In plaats daarvan proberen ze het in bedwang te houden en een uitputtingsoorlog te voeren om delen van onze samenleving te triageren, zodat er geen massale sociale rebellie ontstaat wanneer ziekenhuizen instorten.

Dit betekent dat het publiek niet wordt verteld hoe lang ze waarschijnlijk zullen worden opgesloten of hoe lang de crisis zal voortduren. Optimistische projecties over het leven dat weer normaal wordt en de economie weer op de rails, lijken in het licht van dit model onrealistisch.

Als luchthavens een jaar lang gesloten zijn en reizen voor dezelfde periode beperkt is, zal ons leven steeds meer lijken op de 18e eeuw in termen van wat we elke dag doen. De studie en de nasleep ervan roepen belangrijke vragen op over bekende onbekende en onbekende bekende. Deze tautologieën zijn beroemd gemaakt door de voormalige Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld en zijn nodig om dit virus aan te pakken.

Waarom zijn er in Zuid-Korea zo weinig doden gevallen? Waarom lijkt het virus volgens China te stoppen met verspreiden op de plek waar het begon? Zijn de inschattingen correct, vooral bij ouderen met andere ziekten? Wat gebeurt er als u een groot deel van uw medisch personeel in quarantaine moet plaatsen wanneer u ze het meest nodig heeft?

Het ergste van alles is het bekende onbekende van testen. We weten dat mensen het virus hebben, maar we kunnen ze niet allemaal snel genoeg testen om de verspreiding te stoppen of de hotspots te identificeren. We blijven zitten met een reeks complexe vragen.

Egypte heeft naar verluidt slechts 285 gevallen van het virus en acht doden. Zou zo’n groot land zonder veel testen gewoon een groot aantal gevallen kunnen missen? Iran, dat informatie over de verspreiding van het virus in februari onderdrukte, beweert dat het 19.644 gevallen en 1.433 doden heeft. Als landen liegen over het aantal sterfgevallen, of als ze helemaal niet testen, wat weten we dan?

We weten genoeg om de grenzen te sluiten, en dat is wat landen doen. Is dat een doodvonnis voor miljoenen in het hele Midden-Oosten? Het kan zijn. Maar aangezien veel van degenen die naar verluidt sterven aan andere ziekten lijden, is er reden om aan te nemen dat in plaatsen zoals Jemen het virus zich openlijk zou kunnen verspreiden en dat de meeste doden ten onrechte zouden worden geïdentificeerd.

Ironisch genoeg vormt het virus in sommige opzichten een grotere bedreiging voor geavanceerde landen dan landen met zwakke of niet-bestaande medische systemen. Dit komt omdat rijkere landen kwetsbaarder zijn voor instorting wanneer het leven verandert en mensen een bepaald niveau van behandeling eisen. Armere landen waar miljoenen worden onderworpen aan mislukte staatsstructuren, moesten het hoofd bieden aan bestaande gezondheidscrises zoals malaria of hongersnood.

Israël staat aan de top van een soort ontwikkeld OESO-land dat niettemin bepaalde kwaliteiten gemeen heeft met de Golf of de VS. De Israëlische regering maakte zich met name zorgen over de virusdreiging omdat ze meent dat ze zich al in een kwetsbare positie bevindt, niet alleen in het Midden-Oosten waar er veiligheidsdreigingen zijn, maar ook omdat ze de delicate sociale balans die een reeds gespannen democratie schraagt, niet doorbreekt.

Israël kan het dodental dat Italië lijdt niet verdragen. Israël kan waarschijnlijk ook niet de methoden gebruiken die China heeft gebruikt. Echter, de strijd tegen het virus kanaliseren in een nationale veiligheidskwestie, in een land dat instellingen zoals het leger over het algemeen ondersteunt, is de gekozen methode.

De vraag is nu voor de meeste landen of de modellen die zijn geproduceerd naar voorbeeld van China en Zuid-Korea correct waren. Veranderingen in sommige inputs en veronderstellingen kunnen dramatische gevolgen hebben. Publiek in democratieën eisen bijvoorbeeld resultaten en de studie van het Imperial College laat zien dat het maanden zal duren voordat de resultaten verschijnen. Overheden reageren ook niet traag als een afvlakkingscurve. Hun neiging is om snel oplossingen te vinden. Daarom wordt Israël gewaarschuwd voor een totale afsluiting.

De auteurs van het rapport merkten echter op dat vier interventies: sociale distantiëring, isolatie van zaken, quarantaine van huishoudens en schoolsluitingen de grootste impact zouden hebben “zonder een volledige afsluiting die voorkomt dat mensen gaan werken“. De olifant in de kamer aan het einde is de studie nooit gekeken naar de economische impact.

Het merkte wel op dat nadat de aanvankelijke onderdrukking van het virus was vastgesteld, de interventies in september zouden worden verlicht en de infecties opnieuw zouden toenemen. Wereldleiders vertellen het publiek niet dat ze hiermee worden geconfronteerd. Ze zijn misschien bezorgd dat paniek kan leiden tot burgeroorlog en massaprotest.

In Israël hebben de autoriteiten sowieso bijeenkomsten verboden, dus er kunnen geen protesten zijn. Het einddoel van de studie en het overheidsbeleid is nu om te voorkomen dat het systeem wordt overweldigd. De vraag is welk systeem als eerste zal kraken, de medische, economische of overheid.

Videoverslag hieronder van Sky News van vrijdag 20 maart 2020 in het hospitaal Bergamo in het Italiaanse Lombardije. De situatie is daar klaarblijkelijk helemaal uit de hand gelopen. Mensen die allemaal lijden aan een zware longontsteking (chronische pneumonie) veroorzaakt door het coronavirus COVID-19 happen letterlijk naar adem tot ze er na enkele dagen of zelfs uren aan bezwijken. Diegenen die overleven zullen nog weken of maanden moeten herstellen.


Bronnen:

♦ naar een artikelEU heeft te laat ingegrepen bij aanpak corona-virus” van 21 maart 2020 op de site van The Balkans Chronicles via E..J. Bron

♦ naar een artikel van Seth J. Frantzman “Shocking coronavirus study says people could be locked down for 18 months” van 20 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelBehind the Virus Report That Jarred the U.S. and the U.K. to Action” van 17 maart 2020 op de site van The New York Times

Een gedachte over “Alarmerend Brits rapport: coronacrisis kan 18 maanden aanslepen; miljoenen mensen zullen sterven

  1. “Hoe WO3 word bevochten weet ik niet, maar in WO4 zal het met stokken & stenen gebeuren”.

    Wij zitten nu in WO3.

    Albert Einstein had alwéér gelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.