Amerikaans-Joodse actrice Rosanna Arquette verontschuldigt zich voor Israël coronavirus tweet

De Amerikaans Joodse actrice Rosanna Arquette verontschuldigde zich voor haar tweet van 17 maart, waarin ze beweerde dat Israël al een jaar op de hoogte was van de uitbraak van het coronavirus en ‘levens in gevaar bracht voor winst’.

Arquette staat bekend om haar rollen in onder meer de films ‘Pulp Fiction’ (1994), ‘Desperately Seeking Susan’ (1985) en ‘The Whole Nine Yards’ (2000).

De eerste tweet, die inmiddels is verwijderd, luidde: “Dus Israël werkt al een jaar aan een coronavirusvaccin? (dus wisten ze het) Vaccins hebben veel tijd nodig om te weten of ze veilig zijn en KUSHNER OSCAR is de belangrijkste investeerder in het nieuwe vaccin dat hier zou komen. Levens in gevaar voor winst.

‘KUSHNER OSCAR’ is een verwijzing naar Jared Kushner, een senior adviseur van president Donald Trump en zijn schoonzoon. Josh Kushner, de broer van Jared, was mede-oprichter van Oscar, een bedrijf in de gezondheidszorg dat helpt bij het lokaliseren van coronavirus-testcentra.

Na kritiek op de tweet te hebben ontvangen, verontschuldigde Arquette – die joods is – zich. “Het spijt me dat ik mijn Joodse familie en vrienden en Israël heb beledigd met mijn negatieve achteloze woorden“, twitterde ze. “Wat kan ik zeggen, behalve het spijt me. We zijn nu allemaal erg bang en er is zoveel giftige, misleidende en verwarrende informatie. Het spijt me.

Associate Dean en directeur van Global Social Action Agenda in het Simon Wiesenthal Center Rabbi Abraham Cooper prees de verontschuldiging van Arquette in een verklaring. “Waardeer [de] oprechte verontschuldiging“, zei hij. “We hebben genoeg problemen met echte vijanden die Israël en het Joodse volk demoniseren.

Pro-Israël activist Arsen Ostrovsky accepteerde daarentegen de verontschuldigingen niet. “Negatieve zorgeloze woorden? Het was meer dan dat“; twitterde hij in een antwoord op de verontschuldigingstweet van Arquette. “Het was pure jodenhaat van de ergste soort. En om #CoronaVirus-tragedie als deze te misbruiken, werd het alleen maar erger. Sorry, maar er is niets ‘misleidend’ of ‘verwarrend’ aan je #Antisemitisme!Bronnen:

♦ naar een artikel van Aaro Bandler “Rosanna Arquette Apologizes for Israel Coronavirus Tweet” van 18 maart 2020 op de site van The Jewish Journal

2 gedachtes over “Amerikaans-Joodse actrice Rosanna Arquette verontschuldigt zich voor Israël coronavirus tweet

  1. ‘berouw komt na de zonden’ luid een gezegde maar sommige uitspraken zijn zo vernietigend dat verontschuldigingen niet meer op zijn plaats zijn.
    Tragisch als het dan nog blijkt dat het mensen van joodse afkomst zijn die het gif spreiden.
    Dit is net zo schadelijk als de talloze Joden die hun eigen premier verwijten een “nazi” te zijn, gaat het ooit ophouden, vrees van niet.

    Like

Reacties zijn gesloten.