Iraanse epidemische cultuur van leugens en desinformatie verdoezelt coronacrisis +video

De coronavirusepidemie heeft de aandacht gevestigd op alle ergste aspecten van de Islamitische Republiek. De eerste reactie van het regime was om alle bewijzen van een grote uitbraak energetisch te verdoezelen, uit angst dat het een sombere verkiezingsopkomst verder zou onderdrukken.

Zelfs toen de crisis voor iedereen zichtbaar werd, bespotten staatsmedia de verdiensten van quarantaine, en kregen medische hulpverleners een berisping omdat ze maskers droegen. Dergelijke buitensporige geheimhouding hielp ongetwijfeld de verspreiding van de ziekte.

Beveiligingspersoneel vestigde zich in ziekenhuizen, intimideerde het personeel en waarschuwde hen de infectie niet te bespreken. Medische professionals melden druk om het aantal gevallen opzettelijk verkeerd voor te stellen, terwijl het hoofd van Qom’s Medical Science University op tv erkende dat het ministerie van Volksgezondheid de publicatie van gegevens over de uitbraak had verboden.

Door er een nationale veiligheidskwestie van te maken, leggen ze meer druk en stress op artsen en medische teams en creëren ze een omgeving van chaos en angst“, zei een patholoog in Teheran.

De Iraanse geestelijke en religieuze autoriteit Ayatollah Naser Makarem Shirazi heeft geweigerd de aankoop van een hypothetisch vaccin voor het nieuwe Coronavirus (COVID-19) goed te keuren als het uit Israël kwam.

Te midden van het nieuws dat Israëlische onderzoekers snel vorderingen maken met de ontwikkeling van een vaccin, meldde de Iraanse krant Hamdeli vorige week dat Shirazi zo’n deal had toegestaan ​​’als er geen vervanging is’. Het kantoor van de ayatollah beweert thans dat het interview ‘nooit heeft plaatsgevonden’ en als ‘absoluut nepnieuws’ moet worden beschouwd.

De 93-jarige Shirazi herhaalde zijn en het Iraanse beleid om geen zaken te doen met ‘de zionisten’, met een potentieel Corona-vaccin als uitzondering. De mogelijke vrijgave van een Coronavirus-vaccin door Israëlische wetenschappers heeft moeilijke vragen gesteld voor regeringen en groepen die opriepen tot de boycot van Israël.

Officiële cijfers (van heden 19 maart) voor Corona-infecties in Iran stellen dat 17.361 mensen positief zijn getest op het virus, met 1,135 gerapporteerde sterfgevallen. Internationale experts zijn echter van mening dat de cijfers hoger zijn en bewust worden verdraaid door de Iraanse regering.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yisrael Katz, beschuldigde Teheran ervan het aantal coronavirusgevallen in het land te verdoezelen, met als doel de bevolking en de internationale gemeenschap te misleiden over de ernst van de uitbraak in Iran. Katz verklaarde op Twitter dat het ‘Ayatollah-regime essentiële informatie voor Iraniërs verbergt’, zijn burgers aan gevaren heeft blootgesteld en hen niet heeft toegestaan ​​passende beschermende maatregelen te nemen.

Vorige week ontstonden er zorgen nadat satellietbeelden naar verluidt het graven van massagraven in Iran aantoonden – door Katz beschreven als een ‘gruwelijke scène’ – en een videoverslag van een Iraanse verpleegster die beweerde dat er in haar ziekenhuis op slechts één dag meer dan 100 doden waren gevallen. De verpleegster werd kort na het publiceren van de video gearresteerd door de Revolutionaire Garde (IRGC).

Video: Iran is building a massive grave for coronavirus victims

TPS heeft vernomen dat de regering ongeveer een miljoen lijkzakken heeft voorbereid om het verwachte aantal Corona-slachtoffers aan te pakken. Lijken van slachtoffers worden naar verluidt ook verbrand om de volledige omvang van de uitbraak verder te verdoezelen.

Verschillende hooggeplaatste Iraanse politieke en militaire figuren hebben positief getest op Coronavirus. Meer dan 10 procent van de Iraanse parlementsleden heeft positief op het virus getest, waarvan er al twee zijn overleden. Ali Akbar Velayati, de topadviseur van de opperste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, testte ook positief evenals de geruchten dat Khamenei mogelijk besmet is geraakt.

Velayati, de minister van Buitenlandse Zaken van Iran ten tijde van de bombardementen op het Joodse gemeenschapscentrum AMIA in Buenos Aires in 1994, wordt ervan beschuldigd het meesterbrein te zijn van de ergste terreuraanslag in Argentinië waarbij 85 mensen omkwamen.

Het blijft verbazingwekkend hoe bereidwillig hoge Europese functionarissen zijn om te geloven in de protesten van Iran van goede bedoelingen, zelfs als de inherente tegenstrijdigheden van de beweringen van Teheran hen in het gezicht staren – het terrorisme, de strijdbaarheid, de criminaliteit, de wapenproliferatie, de aanvallen Tegen vreedzame naties.

Dit weerzinwekkende, schurken-regime heeft de rijkdom van de natie gekannibaliseerd om de overzeese paramilitaire oorlogen te voeren, waardoor het volk verhongert. Het hoeft ons dan ook niet te verbazen dat crimineel nalatige leiders op de drempel van een grote pandemie ervoor kiezen om Russisch roulette te spelen met het leven van miljoenen burgers.

Twee Iraanse Joden dood
Volgens ambtenaren die betrokken zijn bij zaken die betrekking hebben op de Joodse gemeenschap in Iran, stierven vorige week twee oudere Joden aan het coronavirus in Teheran. De begrafenis van een van de overledenen vond al plaats in een kleine steengroeve in de hoofdstad.

Vorige week meldde de joodse gemeenschap dat sommige van haar leden besmet waren geraakt met het virus, en ze vroegen joden over de hele wereld om te bidden voor hun volledig herstel. In het licht van de verspreiding van het virus in de Islamitische Republiek, heeft het Hooggerechtshof van Teheran, de hoogste gerechtelijke raad van Iran, een verbod op gemeenschapsbruiloften en ceremonies ingesteld.

Bovendien werd, vanwege pikuach nefesh (halachisch principe dat het redden van iemands leven voorrang heeft op elk ander gebod), besloten dat de Iraanse joden thuis gebedsdiensten zouden houden en dat alle Thora-lessen die dagelijks in synagogen in het hele land werden gegeven, live zouden worden uitgezonden naar kijkers thuis.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Brown “Absolutely Fake News:’ Iranian Top Cleric Denies Allowing Use of Israel Vaccine for Coronavirus” van 17 maart 2020 op de site van The Jewish Press/TPS

♦ naar een artikel van Baria Al Amuddin “Iran’s epidemic of lies and disinformation” van 8 maart 2020 op de site van Arab News

♦ naar een artikelIran: Two members of Jewish community die of coronavirus” van 13 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Michal Levy “Iran: Two Jews have died of the coronavirus; The Tehran High Court has imposed a ban on community weddings and ceremonies” van 15 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.