Iran heeft een veel dringender probleem dan corona: Israël vernietigen

Terwijl de 26 landen van de Europese Unie zich tot op heden uitsloven om Iran binnen het nucleair akkoord te houden dat, sinds de Verenigde Staten zich daaruit terugtrokken, op springen staat, heeft het Iraanse regime nog een ander probleem in gedachten: de vernietiging van Israël.

Ayatollah Ali Khamenei heeft met dat doel een boek gepubliceerd genaamd ‘Palestina‘, een stevige turf van 416 pagina’s gericht tegen de Joodse staat. Op de achterkant wordt Khamenei verheerlijkt als ‘De vaandeldrager van Jihad om Jeruzalem te bevrijden.’

Palestina‘ by Ali Khamenei

Khamenei maakt zijn standpunt vanaf het begin duidelijk: Israël heeft geen bestaansrecht. Hij gebruikt drie woorden. Een daarvan is ‘nabudi‘, wat ‘vernietiging’ betekent. Het andere is ‘imha‘, wat ‘uitvagen’ betekent, en ten slotte is er ‘zaval‘, wat ‘wegcijferen’ betekent.

Khamenei beweert dat zijn strategie voor de vernietiging van Israël niet is gebaseerd op antisemitisme, dat hij omschrijft als een Europees fenomeen. Zijn positie is daarentegen gebaseerd op ‘gevestigde islamitische principes’.

Een van die principes is dat een land dat zelfs onder de islamitische heerschappij valt, nooit meer kan worden afgestaan ​​aan niet-moslims. Waar het in de islam om gaat, is het eigendom van de regering van een land, ook al zijn de meeste inwoners niet-moslims.

Khomeinisten staan ​​niet alleen in dit geloof. Tientallen kaarten circuleren in de moslimwereld en tonen de omvang van de moslimgebieden die verloren zijn gegaan voor de ongelovige en die moeten worden hersteld. Deze omvatten grote delen van Rusland en Europa, bijna een derde van China, heel India en delen van de Filippijnen en Thailand.

Volgens Khamenei is Israël, dat hij bestempelt als ‘adou‘ en ‘doshman‘, wat ‘vijand’ en ‘tegenstander’ betekent, om drie redenen een speciaal geval. De eerste is dat het een loyale ‘bondgenoot van de Amerikaanse Grote Satan‘ is en een sleutelelement in zijn ‘slechte plan’ om ‘het hart van de Ummah’ te domineren.

De tweede reden is dat Israël een aantal keren oorlog heeft gevoerd tegen moslims en zo ‘een vijandige ongelovige’ of ‘kaffir al-harbi’ is geworden. Ten slotte is Israël een speciaal geval omdat het Jeruzalem bezet, dat Khamenei omschrijft als ‘de derde heilige stad van de islam’. Hij geeft aan dat een van zijn ‘meest gekoesterde wensen‘ is om op een dag in Jeruzalem te bidden.

Khamenei houdt vol dat hij geen ‘klassieke oorlogen’ aanbeveelt om Israël van de kaart te vegen. Hij wil ook niet ‘de joden afslachten’. Wat hij aanbeveelt is een lange periode van oorlogvoering met lage intensiteit, ontworpen om het leven voor een meerderheid van de Israëlische joden onaangenaam, zo niet onmogelijk te maken, zodat ze het land verlaten. Zijn berekening is gebaseerd op de aanname dat grote aantallen Israëli’s een dubbele nationaliteit hebben en dat emigratie naar de Verenigde Staten en Europa de voorkeur zou hebben boven de dagelijkse doodsbedreigingen.

Khamenei verwijst niet naar het nucleaire programma van Iran. Maar de subtekst is dat een nucleair bewapend Iran Israël twee keer zou doen nadenken voordat het probeert de strategie van Khamenei tegen te gaan door militaire actie te ondernemen tegen de Islamitische Republiek. Volgens Khamenei zouden westerse machten, met name de VS, die de Joodse staat al decennia lang steunen, van zodra de kosten van verblijf in Israël voor veel joden te hoog zijn geworden, besluiten dat de kosten hiervan hoger zijn dan de mogelijke baten.

Khamenei is trots op het succes van zijn plannen om het leven van Israëli’s onmogelijk te maken door terreuraanslagen vanuit Libanon en Gaza. Zijn meest recente plan is om ‘strijders’ op de Westelijke Jordaanoever te rekruteren om eenheden in Hezbollah-stijl op te richten. “We zijn tussenbeide gekomen in anti-Israëlaangelegenheden en het leverde de overwinning op in de 33-daagse oorlog van Hezbollah tegen Israël in 2006 en in de 22-daagse oorlog tussen Hamas en Israël in de Gazastrook [Operation Cast Lead 2008-2009]“, schept hij op.

Khamenei beschrijft Israël als ‘een kankergezwel’ waarvan de eliminatie zou betekenen dat “de hegemonie en bedreigingen van het Westen in diskrediet zullen worden gebracht” in het Midden-Oosten. In plaats daarvan, zo beweert hij, “zal de hegemonie van Iran worden bevorderd”.

Khamenei’s boek behandelt ook de Holocaust, die hij beschouwt als ‘een propaganda-truc’ of als een betwiste claim. ‘Als er zoiets was,’ schrijft hij, ‘weten we niet waarom het is gebeurd en hoe.’ Dit is wat de leiders van Iran prediken aan hun volk en hun bondgenoten in het Midden-Oosten waaronder dus ook de Europese Unie.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Amir Taheri “Iran publishes book on how to outwit US and destroy Israel” van 1 augustus 2015 op de site van The New York Post

♦ naar een artikel van David Reaboi “EXCLUSIVE: First Translation of Khameini’s New Book on the Destruction of America, Israel” van 5 augustus 2015 op de site van Iran Truth

Een gedachte over “Iran heeft een veel dringender probleem dan corona: Israël vernietigen

 1. Als Ali eens uit zijn isolement (opgelegd door de grote Satan) zou komen dan zou hij zien dat het niet Israeli’s maar zijn gemanipuleerde kindsoldaten zijn die de boel de boel laten en wegvluchten uit dit palestijnse paradijs.

  Op zijn leeftijd is corona inderdaad geen probleem en zijn onderdanen interesseren hem een pak minder dan het leven & welzijn van de gemiddelde Israeli waar hij zich 24/7 obsessief mee bezig houd.

  En zijn vrienden de Europeanen?
  Die zijn niet in staat zichzelf te helpen, laat staan hem & zijn missie.

  Als er één ding duidelijk is geworden van deze corona crisis dan is het het falen van het ‘verenigde” Europa, haar leiders & instanties.

  De klimaatfarce is weggeblazen door een miniscuul virus en nu is het…..ieder voor zich en de grenzen dicht!

  Ali & co zijn er nog niet achter gekomen dat de wereld van gisteren niet de wereld van morgen is.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.