Corona: Israëlische expert wijst naar het geheime biologische wapenprogramma van China in Wuhan

De dodelijke epidemie van het dierenvirus die zich wereldwijd verspreidt, kan volgens een Israëlische biologische oorlogsvoeringsexpert ontstaan ​​zijn in een laboratorium in Wuhan, in de in China centraal gelegen provincie Hubei, dat is gekoppeld aan het geheime biologische wapenprogramma van China. Het laboratorium is de enige verklaarde locatie in China die in staat is om met dodelijke virussen te werken.

Dany Shoham, een voormalige Israëlische militaire inlichtingenofficier die Chinese biologische oorlogsvoering heeft bestudeerd, zei volgens The Washington Post dat het instituut verbonden is met het geheime biologische wapenprogramma van Peking. Het meest geavanceerde virusonderzoekslaboratorium van China is het Wuhan Institute of Virology.

Bepaalde laboratoria in het instituut zijn waarschijnlijk, in termen van onderzoek en ontwikkeling, bezig geweest met Chinese [biologische wapens], althans in onderpand, maar niet als een hoofdfaciliteit van de Chinese BW-afstemming“, vertelde Shoham aan The Washington Times. “Het werk aan biologische wapens wordt uitgevoerd als onderdeel van een dubbel civiel-militair onderzoek en is ‘absoluut geheim’“, zei hij in een e-mail.

Dany Shoham heeft een doctoraat in de medische microbiologie. Van 1970 tot 1991 was hij senior analist bij de Israëlische militaire inlichtingendienst voor biologische en chemische oorlogsvoering in het Midden-Oosten en wereldwijd en bekleedde de rang van luitenant-kolonel.

China heeft in het verleden ontkend biologische biologische wapens te hebben. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een rapport vorig jaar dat het vermoedt dat China geheime biologische oorlogsvoering heeft verricht.

Coronavirussen (met name SARS) zijn onderzocht in het instituut en worden daar waarschijnlijk vastgehouden“, zei Shoham. “SARS is in het algemeen opgenomen in het Chinese BW-programma en wordt behandeld in verschillende relevante faciliteiten. Het is niet bekend of de reeks coronavirussen van het instituut specifiek is opgenomen in het biologische wapenprogramma, maar het is mogelijk,” zei hij.

Gevraagd of het nieuwe coronavirus mogelijk is gelekt, zei Shoham: “In principe kan uitwendige virusinfiltratie plaatsvinden als lekkage of als een onopgemerkte binneninfectie van een persoon die normaal gesproken de betreffende faciliteit verliet. Dit zou het geval kunnen zijn bij het Wuhan Institute of Virology, maar tot dusver is er geen bewijs of indicatie voor een dergelijk incident.

De uitbraak van het coronavirus (SARS-CoV-2) in België was op 3 februari 2020 een feit toen het virus werd vastgesteld bij een van de negen Belgische geëvacueerden die de dag ervoor met een vliegtuig arriveerden uit de Chinese stad Wuhan. De Belgen zaten in hetzelfde vliegtuig als de 15 Nederlanders die uit Wuhan zijn geëvacueerd.

Volgens de Belgische federale minister van Volksgezondheid Maggie De Block op 4 februari verkeerde de patient in goede gezondheid en vertoonde geen symptomen. Hij was op 15 februari 2020 weer volledig virusvrij.

Zes weken later zijn er per 15 maart 2020 zijn 886 Belgen besmet en 4 doden. In Nederland 959 besmettingen en 12 doden. Italië 21.157 besmet en 1.441 doden en Spanje 6.821 besmet en 208 doden.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Expert: China Might Have Created the Coronavirus; Former IDF intelligence officer and expert on biological warfare suggests coronavirus no accident” van 9 februari 2020 op de site van Israel Today

♦ naar een artikel van Bill Gertz “Virus-hit Wuhan has two laboratories linked to Chinese bio-warfare program” van 24 januari 2020 op de site van The Washington Times

♦ naar een artikel van William Ebbs “Israeli Analyst Says One Coronavirus Conspiracy Theory Is Less Crazy Than You Think” van 27 januari 2020 op de site van CCN

♦ naar een artikel van Tyler Durden “Did China Steal Coronavirus From Canada And Weaponize It?” van 26 januari 2020 op de site van Zero Hedge

♦ naar een artikel van Justin Ling “The Wuhan Virus Is Not a Lab-Made Bioweapon; Conspiracy theories are spreading faster than the coronavirus itself” van 29 januari 2020

6 gedachtes over “Corona: Israëlische expert wijst naar het geheime biologische wapenprogramma van China in Wuhan

 1. Dat zou wel eens het eerste geluid kunnen zijn dat veel waarheid bevat.
  Van alle veiligheidsdiensten is de Israëlische de best geïnformeerde voor wat betreft veiligheid voor eigen natie, (ze hebben trouwens meer als eens andere naties gewaarschuwd voor op handen zijnde gevaren).
  Als ze dit vermoeden in Israël zou er best grond van waarheid kunnen in zitten want, ik ken ze niet als een natie die gratuite beschuldigingen uit of zonder veel kennis ongefundeerde geruchten de ether in slingert.

  Like

  1. Om het verhaal kort te maken:

   Tijdens een internationale conferentie in Wuhan in januari van dit jaar (ICCSCT van 20 januari), waar zowel wetenschappers uit van België, Nederland, Italië en Spanje aan deelnamen, zou er in de fabriek waar ‘stiekem’ biologische oorlogswapens worden aangemaakt een fabrieksongeval of een explosie hebben plaatsgevonden.

   Een soort Tsjernobyl-ramp dus, maar dan met gifgas.

   Daarbij is een lekkage opgetreden en zou een uiterst giftig biologisch gas zich verspreid hebben en sommige van de aanwezige deelnemers hebben besmet. Nietsvermoedend keerden zij terug naar hun landen van herkomst. En dan is de bal aan het rollen gegaan.

   De waarheid te weten komen zal moeilijk zijn. Dat kan wel jaren aanslepen, zoals ook met Tsjernobyl gebeurde.

   Ik heb de “volledige” waarheid over Tsjernobyl pas vernomen met de TV-reeks (op bluray als Chernobyl) in november 2019 en vooral na het lezen van het boek ‘Nacht in Tsjernobyl’ van Adam Higginbottam dat ik rond die periode heb aan gekocht en gelezen.

   Het accident zelf gebeurde op 26 april 1986 …. 33 jaar wachten dus…

   Geliked door 1 persoon

   1. Bedankt voor de aanvulling Brabosh, maar kan me niet van de indruk ontdoen dat het ernstiger is (in China) als gezegd geweest is, de Chinese overheid kennende.
    Het zou wel een unicum in de geschiedenis zijn dat ze (nu) correcte cijfers weergeven, misschien zijn het wel tientallen duizenden doden wij gaan het nooit weten.
    Heb deze morgen met een (zeer goede) kennis een chirurg (eerder vrienden hij en zijn gezin) gebeld, hij zei me “tot gisteren dacht ik dat het minder ernstig was was maar ik krijg nu (dus deze morgen) cijfers te zien die me meer als ongerust maken”.
    Ik kom mijn erf niet meer af, heb voorraad voor minstens een maand en ingeval ergens iets nodig gaat zijn echtgenote voor mij iets halen.
    Ik neem geen risico.

    Like

     1. koop ze bij een dichte buur boer … 20kg 6euro.
      Betaal je in de supermarkt voor een zakje van 5kg.
      Het leven op den buiten heeft zo zijn voordelen, ken trouwens geen enkel nadeel er aan verbonden.
      Maar of we gaan delen dat is een ander paar mouwen 😉

      Like

Reacties zijn gesloten.