Wanneer de Palestijnse propagandamachine PALLYWOOD blundert is het soms lachen geblazen

Nou, het zou grappiger zijn als er geen levens bij betrokken waren. In dit geval zijn er ook leugens bij betrokken. Zoals we allemaal weten, liegen en voeren de Palestijnse media voortdurend nep-incidenten uit ten voordele van de westerse pers, die de nepartikelen kritiekloos koopt omdat het bij hun verhaal past (zie hier en hier voor veel voorbeelden; dit zijn must-read-artikelen).

De Palestijnse propagandamachine, smalend PALLYWOOD genoemd, omvat het gebruik van nepfoto’s (dode baby’s uit Syrië in plaats van Palestina), met afbeeldingen van Israëlische kinderen die door terroristen zijn vermoord, maar die worden bestempeld als Palestijnse kinderen die door de IDF zijn vermoord [ze hadden de mezoeza eigenlijk van de muur moeten halen voordat ze die plaatsten! ], foto’s van een dood kind dat is afgebeeld als zijnde gedood door Israëli’s, maar die in werkelijkheid gedood werd door een verkeerd afgevuurde Palestijnse raket, geënsceneerde foto-ops, de samenvoeging van Palestijnse burgers met Hamas of andere militanten van militanten, enzovoort.

Omdat de pers over het algemeen links is en een linkse vertelling is dat de Israëli’s ‘apartheids onderdanen’ en ‘bezetters’ zijn, heeft de pers niet al te veel naar dit spul gekeken, en het is aan Israël – en soms aan Amerikaanse rechtse media – om het te ontkrachten (zie de eerste twee links in dit bericht).

Dit genre van geënsceneerde dramatische foto’s en video’s, vaak met kinderen (die natuurlijk de meeste empathie opwekken), is zo gewoon in Palestina dat het zijn eigen monicker heeft gekregen: ‘Pallywood’.

Hier is een voorbeeld van gisteren gepost door Palestijnse media; De post (ja, het is echt waar) werd geplaatst door het Palestijnse Informatiecentrum (PIC); de “stem van het Palestijnse volk” op hun Facebook-pagina. Zoals Wikipedia opmerkt: “Het is een van de meest bekeken websites in Palestina.

Dit is een schermopname (het bericht is verwijderd):

Herkent u de ‘Franse dokter’ op het plaatje? Als je naar de Amerikaanse TV-serie ‘Grey’s Anatomy‘ (2005-2010) zou kijken, zou je dat wel weten. De vrouw hierboven is namelijk de beroemde Hollywoodactrice Katherine Heigl ! De list werd snel ontdekt; Ze is tenslotte een populaire actrice in Amerika:

Merk op dat één persoon (er zijn er altijd een paar!) beweert dat Israël de foto daadwerkelijk heeft gepost. Maar nee dat gebeurde niet; De foto kwam van het Palestijnse Des-Informatie Centrum (PIC), dat zich na al de hilariteit die hun post teweegbracht, verplicht zag zich te verontschuldigen nadat ze betrapt werden.

Geef toe: als ze zo toegewijd zijn aan de waarheid en geloofwaardig nieuws, hoe kwam dit dan in de eerste plaats aan hun neus voorbij?


Bronnen:

♦ naar een artikelWeekly humor: more distortions from Pallywood” van 5 april 2018 op de site van Why Evolution is True

♦ naar een artikelPallywood” van 20 februari 2018 op de site van Pallywoodblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.