PLO gezant aan Griekenland zegt dat Joden geen volk zijn en ‘Zionisme is racisme’

Het beleid van Griekenland is altijd geweest om het recht van de Palestijnen te ondersteunen om hun eigen vaderland te verwerven, in overeenstemming met de resoluties van de Algemene Vergadering van de VN en de VN-Veiligheidsraad,” zei de Palestijnse ambassadeur Marwan Toubassi, enkele maanden geleden in een interview met het Macedonische Nieuwsagentschap (ANA) in Athene.

Maar tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse ‘vredes’-organisaties in dat land ging deze vertegenwoordiger van de PLO in Griekenland, Marwan Toubassi, op antisemitische wijze vreselijk tekeer. De ‘vredes’-groepen maakten kennelijk geen enkel bezwaar toen Tobasi zei dat er een ‘Zionistische Holocaust’ bestaat die Israël zeven decennia lang tegen het Palestijnse volk heeft gevoerd.

In navolging van de Protocollen van de Wijzen van Zion beweerde Toubassi dat de zionistische strategie in het Midden-Oosten en over de hele wereld conflicten en oorlogen uitlokt waardoor Israël zich van de Nijl naar de Eufraat kan uitbreiden. Hij zei dat de zionistische beweging vanaf het begin trachtte het Palestijnse volk uit zijn land te verdrijven om hen te vervangen door joden.

Toubassi zei verder dat het annuleren van het besluit van de Algemene Vergadering van de VN in 1991 om het zionisme als een vorm van racisme te beschouwen, een grote fout was van de kant van de VN. Daarmee herhaalde hij de eis van de Palestijnse Autoriteit van donderdag 10 januari 2019 dat de Verenigde Naties de ter ziele gegane resolutie herstellen die verklaarde dat ‘het zionisme racisme is’.

De diplomaat beweerde ook dat er geen joods volk is en dat dit allemaal een mythe is. “Het gevaar en de misleiding liggen volgens de zionistische definitie van het jodendom als een etnische en niet religieuze groep … is geworteld in de mentaliteit en racistische praktijk die de essentie is van het zionistische denken.

Dit is een man die wordt betaald om de meningen van de ‘Staat Palestina’ aan de wereld te vertegenwoordigen. Het lijkt twijfelachtig dat elke Palestijnse ambtenaar het publiekelijk oneens zal zijn. Dat is gewoon meer bewijs dat de Palestijnse regering antisemitisch is.

VN-resolutie ‘Zionisme is racisme’
Op 10 november 1975 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Resolutie 3379 aan die was ingediend door de 22 moslim lidstaten van de Arabische Liga en verklaarde dat “Zionisme is een vorm van racisme en rassendiscriminatie” [Zionism is a form of racism and racial discrimination].

Aldus werd het anti-Zionisme verder uitgebreid in de sfeer van internationale niet-gouvermentele organisaties (ngo’s) en sloeg vrijwel meteen over naar de landen van de Derde Wereld. Dit was het resultaat van de samenwerking tussen Arabieren en de Sovjet-Unie die het anti-Zionisme wettigden en officieël erkenden.

Resolutie 3379 werd zestien jaar later herroepen door Resolutie 46/86 van 16 december 1991: “The general assembly decides to revoke the determination contained in its resolution 3379 (XXX) of 10 November 1975“, maar het vergift had dan al zijn slopend werk verricht. De grote massa weet niet eens dat die veroordeling van het Zionisme door de VN jaren later weer herroepen werd. Wat kan het hen schelen? 😦

Video: Myths and Facts 33: Zionism is Racism


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “PLO envoy to Greece says Jews aren’t a people, Zionism is racism” van 11 maart 2020 op de site van Elder Of Ziyon::

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh en Tovah Lazaroff “PLO calls for UN to restore ‘Zionism is racism’ resolution” van 11 januari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van David Harsanyi “Yes, Anti-Zionism Is The Same As Anti-Semitism” van 8 januari 2019 op de site van The Federalist

Een gedachte over “PLO gezant aan Griekenland zegt dat Joden geen volk zijn en ‘Zionisme is racisme’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.