Palestijnen blijven kwakkels en leugens uitbraken terwijl Israël hun levens redt

Israël levert momenteel een enorme inspanning om de Palestijnen te helpen een coronavirus-uitbraak te bedwingen nadat verschillende Palestijnen in Bethlehem positief testten voor de ziekte. In ruil daarvoor blijven de Palestijnen boosaardige kwakkels en leugens verspreiden tegen Israël en de Joden.

Op 5 maart heeft het Israëlische ministerie van Defensie aangekondigd dat het de afgelopen twee weken heeft gewerkt om de Palestijnse Autoriteit te helpen bij het ‘terugdringen en voorkomen van een uitbraak van coronavirus’ op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Israëlische autoriteiten hebben 250 coronavirus-testkits uit Israël overgedragen aan de Palestijnen. Bovendien werden gezamenlijke trainingssessies georganiseerd voor Israëlisch en Palestijns medisch personeel voor de professionele studie van het virus, de bescherming van medisch personeel en het testen van patiënten die ervan verdacht worden virusdragers te zijn.

We zullen blijven werken om de Palestijnse autoriteiten te helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan, zowel als Israëlisch belang als om humanitaire redenen,” zei de Israëlische gezondheidscoördinator Dalia Basa. “We zullen medische training voor Palestijns personeel zoveel mogelijk uitbreiden, evenals de overdracht van medische apparatuur naar het Palestijnse gezondheidszorgsysteem.

Kwakkel van de wilde zwijnen
Eerder kondigden de Israëlische autoriteiten aan dat ze 105.495 humanitaire overtochten voor Palestijnen hadden gefaciliteerd voor medische behandeling in Israël in de laatste week van februari. Maar in plaats van dankbaarheid te betuigen aan de Israëlische autoriteiten voor hun hulp, zetten de Palestijnse Autoriteit en haar media en ambtenaren hun campagne van aanzetten tegen Israël voort.

De boosaardige kwakkel verscheen in het Palestijnse dagblad Al-Quds onder de titel: ‘Herds of Wild Boars: The Settlers ‘New Tool for Seising Agricultural Lands.‘ (vert. ‘Varkenskuddes… het nieuwe hulpmiddel voor kolonisten om landbouwgrond in beslag te nemen’). Het rapport beweerde dat Israëlische soldaten en joodse kolonisten wilde zwijnen hebben losgelaten in delen van de Westelijke Jordaanoever om Palestijnse gewassen te vernietigen en Palestijnse dorpelingen en boeren te intimideren.

Een van de boeren, Fadel Tamimi, wordt geciteerd: “Verschillende bewoners zagen vrachtwagens met Israëlische kentekenplaten die wilde zwijnen overzetten naar landen in de buurt van het dorp Der Nizam. Dan vernietigen de dieren onze gewassen en veroorzaken ze fysieke schade aan dorpelingen.

Een andere boer, Munal Zeidan, zei dat het gebruik van wilde zwijnen deel uitmaakte van een ‘schema’ door Joodse kolonisten. Murad Ishtawi, hoofd van de Palestijnse Commissie voor Verzet tegen de Muur (Israëls veiligheidshekken) en nederzettingen op de Noordelijke Westelijke Jordaanoever, zei: “Joodse kolonisten voeren een oorlog van wilde zwijnen tegen [Palestijnse] inwoners. Ze brachten de wilde zwijnen hier en lieten ze vrij in onze velden om boeren weg te jagen. Dit is een vorm van oorlog.

Als, zoals de Palestijnen beweren, de Joden de afgelopen twee decennia everzwijnen hebben gebruikt, waarom heeft dan niemand een foto gemaakt van een Israëlische vrachtwagen die de dieren naar Palestijnse dorpen vervoert? Hoe zit het met de honderdduizenden joden die op de Westelijke Jordaanoever wonen? Waarom zijn ook zij niet aangevallen door wilde zwijnen? En hoe kunnen deze wilde zwijnen onderscheid maken tussen Arabieren en Joden?

Hoewel dit soort perverse Palestijnse terugverdientijd niets nieuws is, zou het toch iedereen in de internationale gemeenschap moeten interesseren die overweegt bij te dragen aan de Palestijnse zaak.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians Revive Blood Libels as Israel Saves Their Lives” van 9 maart 2020 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Palestijnen blijven kwakkels en leugens uitbraken terwijl Israël hun levens redt

  1. De grootste fout van Israël is om de palestijnen te helpen. Die zien dat als zwakte. moslims vinden zich zelf superieur en minachten de zwakte van hun vijand. Dus Israël, roei ze uit die zogenaamde palestijnen. moslims hebben alleen respect voor een groter geweld dan dat ze zelf kunnen oproepen.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.