Iran beweert dat coronavirus een biologisch wapen is dat werd ontwikkeld door de Zionisten

Het Iraanse kanaal Press-TV, die de Engelstalige propaganda van het regime vertegenwoordigt, heeft antisemitische samenzweringen over het coronavirus gepromoot om de mishandeling van de pandemie door het mullah-regime af te leiden.

Op zondag meldde het Iraanse ministerie van Volksgezondheid 49 nieuwe coronavirussterfgevallen, de hoogste tol van één dag van degenen die zijn gedood door COVID-19 in het land sinds half februari. Vanaf het moment van drukken heeft Teheran erkend dat 194 Iraniërs zijn gestorven aan de zich snel verspreidende ziekte. Maar waarnemers geloven dat het werkelijke aantal veel hoger kan zijn.

In de afgelopen dagen heeft Iran verschillende rapporten gepusht waarin wordt beweerd dat ‘Zionisten’ achter het coronavirus zaten. Press TV citeerde ook dezelfde website die centraal stond in een antisemitisch artikel uit 2017 dat beweerde: “De Joden van Amerika sturen de Amerikaanse oorlogen aan“.

Op 5 maart beweerde Press TV dat “zionistische elementen een dodelijkere soort coronavirus tegen Iran ontwikkelden.” Hoewel het rapport beweerde te verwijzen naar een buitenlandse ‘academicus’, past het in het patroon van Iran dat buitenlandse experts gebruikt om de eigen opvattingen van het regime een patina van autoriteit te geven.

De agenda van Teheran is drievoudig sinds de uitbraak van coronavirus Iran midden februari begon te treffen. Iran ontkende aanvankelijk dat er een virusuitbraak was, zodat het de opkomst van de kiezers kon verhogen voor de verkiezingen van 21 februari. Eind februari bleek dat enkele vooraanstaande politici en belangrijke insiders van Iran besmet waren omdat het virus zich had verspreid van de heilige stad Qom naar Teheran.

Om de eerste cover-up goed te maken, verschoof het regime zijn verhaal naar de schuld van Amerikaanse sancties voor het onvermogen om het virus te beheersen. Regeringsleiders begonnen het virus al te vergelijken met sancties. De Iraanse president Hassan Rouhani had het virus eerst gebagatelliseerd en beweerd dat het net als sancties erger uitzag dan het was.

Toen, op 7 maart, betoogde minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif dat de Amerikaanse sancties “de middelen van Iran hadden opgebruikt die nodig zijn in de strijd tegen” het virus. Hij noemde het ‘medisch terrorisme’. Het IRGC had echter andere ideeën. De leider, Hossein Salami, begon mensen te vertellen dat het virus ‘biologische oorlogsvoering’ was, afgeleid van de VS.

“We hebben nu te maken met een biologische oorlog”, zei hij op 5 maart. Hij betoogde dat “het product van Amerikaanse biologische oorlogvoering kan zijn.” Het verhaal van de IRGC werd al snel het gesprekspunt van Press TV. Een artikel op de homepage van 8 maart verwijst naar de bewering dat de VS ‘biologische oorlogvoering’ voert en citeert ook een artikel dat beweert dat Israël achter het virus zit.

China: Coronavirus is mogelijk door vleermuizen verwekt

Volgens dit artikel heeft een ‘voormalige CIA-officier’ betoogd dat ‘de VS en Israël samenwerken.’ Dezelfde bron waarop Press TV voor zijn artikel op 8 maart vertrouwde, is dezelfde website in de VS die ooit een artikel publiceerde waarin stond dat ‘de Joden van Amerika de oorlogen van Amerika sturen’. Dat artikel werd in 2017 getweet door een ander voormalig CIA-lid, Valerie Plame. Ze probeert nu naar het congres te gaan, hoewel haar kansen op 7 maart een tegenslag bereikten tijdens een pre-primaire conventie.

Press TV vertrouwt vandaag op dezelfde antisemitische rantings voor zijn artikelen over coronavirus. Het gebruik door de tv van het ‘Zionisten’ -label, terwijl ook artikelen worden gepubliceerd die verband houden met de ‘Amerikaanse Joden sturen de oorlogen van Amerika’, maakt deel uit van haar campagne om Israël te verbinden met de verspreiding van het virus om een ​​samenzweringstheorie te verweven die past bij de overtuiging van het regime dat het een slachtoffer is van ‘biologische oorlogsvoering’.

Het regime van Iran vereist dat een buitenlandse vijand zijn burgers afleidt van het falen om het virus vorige maand te confronteren. Iran stuurde achter-admiraal Ali Shamkhani, secretaris van de Supreme National Security Council, op 7 maart naar Irak. Ondanks het reisverbod voor Iraniërs die naar Irak gaan en het hoge aantal coronavirus onder leidende regime-leden zoals Shamkhani, schudde hij handen met Iraakse politici en was niet in quarantaine in Irak.

Hij beweerde tijdens een persconferentie in Irak dat ‘zionisten tegen regionale veiligheid zijn’. Het Iraanse regime kent alleen dit punt: geef de VS en Israël de schuld. Van regionale beveiliging tot het coronavirus, het heeft hetzelfde verhaal gepusht. Voor COVID-19 heeft het vertrouwd op buitenlandse antisemitische samenzweringen om gewicht toe te voegen aan verkeerde informatie over de oorsprong van het virus.

Video: Jews paid doctors to “create and spread diseases”
according to Islamic lesson in Al-Aqsa Mosque


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eli Nahum “Iran’s regime pushes antisemitic conspiracies about Coronavirus” van 8 maart 2020 op de site van Monitoring Antisemitism Worldwide

♦ naar een artikelZionist elements developed deadlier strain of coronavirus against Iran: Academic” van 5 maart 2020 op de site van Press TV

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “Jews paid doctors to “create and spread diseases” according to Islamic lesson in Al-Aqsa Mosque” van 2 augustus 2015 op de site van The Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelIraqi Political Analyst Muhammad Sadeq Al-Hashemi: Coronavirus Is an American, Jewish Plot to Reduce World Population; Rothschilds Paid for the Annihilation of Native Americans and Scots” van 26 februari 2020 op de site van the Middle East Media Research Institute (MEMRI)

♦ een artikel op deze blogRussische biologist: coronavirus is biologisch wapen van ‘wereldregering’ om 90% mensen uit te roeien” van 7 maart 2020

Een gedachte over “Iran beweert dat coronavirus een biologisch wapen is dat werd ontwikkeld door de Zionisten

Reacties zijn gesloten.