Raket afgevuurd uit Gaza valt voortijdig neer en explodeert op Gazaans grondgebied

Plaatje hierboven: Jihadi’s van de Al Quds Brigades zoeken vertwijfeld op een veldkaart waar Israël ligt: “Waar ligt de Zionistische Entiteit alweer? Hebben we die sh*t-staat al van de kaart geveegd? Da kanna nie. Ik zie het niet liggen! Hellup!” zucht de ene nitwit tegen de andere…

Een raket die vrijdagavond vanuit Gaza op Zuid-Israël werd afgevuurd, slaagde er niet in om zijn doel te raken en explodeerde binnen Gazan-grondgebied, zei de IDF-woordvoerder. Vanwege de mislukte lancering klonk een sirene alleen in open gebieden.

Afgelopen woensdag kondigde Israël aan dat het zijn grensovergangen met de Gazastrook en de visserijzone van de kust enclave zou heropenen, wat een duidelijk einde zou betekenen aan de gevechten, als een staakt-het-vuren met Palestijnse terreurgroepen na de gewelddadige uitwisseling.

Vorige maand vuurde de Islamitische Jihad, de organisatie die door de VS en de Europese Unie staat opgelijst als een verboden terreurgroep, meer dan 80 raketten af ​​naar de Israëlische gemeenschappen rondom de Strook in Zuid-Israël, voordat het naar verluidt verzocht om een ​​staakt-het-vuren nadat de IDF zwaar had teruggeslagen.

Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)
De Palestijnse Islamitische Jihad, soms bekend in Israël gewoon als Jihad, is de tweede grootste terroristische groep in Gaza na Hamas. De Islamitische Jihad, opgericht in 1979 als een ent van de Egyptische Moslimbroederschap, lijkt in veel opzichten op Hamas.

Het is een Palestijnse nationale beweging, het ontvangt financiering van Iran en heeft een kleine sociale dienstvleugel met scholen, ziekenhuizen en familiebemiddelingsdiensten, volgens de New York Times. Het is ook partij bij eventuele onderhandelingen die plaatsvinden in Caïro.

Een artikel van Reuters uit 2011 schatte de militie van de islamitische Jihad, de Al-Quds-brigade, op 8.000 strijders, vergeleken met tienduizenden Hamas-strijders. De islamitische Jihad voerde een aantal terreuraanslagen uit tijdens de tweede intifada tien jaar geleden, waaronder de ontvoering en moord op 2001 van twee 14-jarige jongens in Gush Etzion. DE PIJ heeft vaak raketten op Israël vanuit Gaza afgeschoten, ook tijdens de drie ronden van conflict tussen Israël en Hamas in de afgelopen jaren.


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza rocket fired toward Israel, falls short of the border” van 6 maart 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rocket fired from Gaza misses mark” van 6 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRocket launched by Muslim terrorists towards Israel fell short, exploded inside Gaza” van 6 maart 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.