PA produceert een nieuwe leugen: ‘De Palestijnen hebben de wereld het alfabet geschonken’

Palestijnse Arabische online geschiedenissen blijven fantastische nieuwe feiten creëren over een volk dat nooit bestond vóór 1964 in de vorige eeuw. Dit artikel in Al Watan van Ali Oqla Arsan over de geschiedenis van Jeruzalem zegt dat Arabieren in het gebied waren vanaf het vierde millennium voor Christus, iets dat historici graag zouden willen weten.

Voor het doel van dit artikel moest iedereen in het gebied echter Arabisch zijn, omdat ze dan als ‘Palestijnen’ konden worden beschouwd als ze zich tussen de Middellandse Zee en de Jordaan bevonden. Als gevolg hiervan zijn de Jebusieten die Jeruzalem beheersten – waarover we alleen weten uit de Joodse geschriften – Palestijnen.

In zijn fantasie over het hervertellen van de geschiedenis, zegt de schrijver dat de inheemse Arabieren zich verzetten tegen de invasie van de Joden. Zelfs David kon de controle over Jeruzalem niet ontnemen aan de Arabieren. In de dagen van David en Salomon hadden joden slechts een soort beperkte autonomie die ‘gracieus’ werd verleend door de Arabieren in het gebied.

Mijn favoriete deel is dit:

De Arabische Kanaänieten die de wereld het alfabet gaven van 1400 tot 1200 voor Christus – en aangezien de Feniciërs deel uitmaken van de Kanaänieten – bleven het volk van de beschaving, het volk van de landen en het volk van soevereiniteit in de meeste steden van de Levant in de tijd van die stadstaat. Hun strijd met de Joden ging door nadat ze de Levant waren binnengetrokken en de indringers waren niet in staat hun controle over de regio uit te breiden of een speciale culturele aanwezigheid te bieden – net zoals ze er geen prominente aanwezigheid in konden vormen, zelfs niet op militair niveau behalve in de tijd van David en Solomon (1000-923 v.Chr.).

Video hierboven: Toen de Joden van Israël nog gewoon ‘Palestijnen’ heetten, lang vóóraleer de staat Israël werd opgericht en een halve eeuw voor de moderne ‘Palestijnen’ werden uitgevonden. Het in de jaren 1920 erg populaire liedje ‘Lena from Palesteena‘ werd geschreven door de Amerikaans Joodse componisten Con Conrad en J. Russel Robinson en voor het eerst in 1920 op tekst gezet door Eddie Cantor.

In deze ‘geschiedenis’ hebben de Joden niets bijgedragen aan de beschaving en hebben de ‘Palestijnen’ hun kennis met de hele wereld gedeeld.

Niet alleen dat, maar de geschiedenis wordt bekeken vanuit de vervormde lens van hoe Arabieren de wereld vandaag zien. Daarom, toen Cyrus de Joden toestond terug te keren naar Israël, werd hij gelobbyd door Babylonische Joden die zijn adviseurs waren – net zoals AIPAC dat vandaag doet!

Ik heb eerdere artikelen gezien die beweren dat Palestijnen strijdwagens hebben uitgevonden – dankzij de Hettieten.

Dit alles inspireerde mij om dit te tweeten:


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “New claim: Palestinians invented the alphabet!” van 6 maart 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “PA produceert een nieuwe leugen: ‘De Palestijnen hebben de wereld het alfabet geschonken’

  1. Zonder ‘de palestijnen’ had de beschaving op onze planeet niet bestaan.

    De Joden zijn ons ongeluk en “de palestijnen” onze redding!

    Dom dat jullie dit niet wisten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.