Maleisië was weer even het antisemitische gastland van een conferentie van de VN over ‘Palestina’

De Verenigde Naties hielden een tweedaagse conferentie op 28 en 29 februari 2020 in Kuala Lumpur, Maleisië, genaamd de ‘Internationale Conferentie over de Kwestie van Palestina.’

De conferentie werd georganiseerd door het Comité van de Verenigde Naties voor de Uitoefening van de Onvervreemdbare Rechten van het Palestijnse volk (CEIRPP), in samenwerking met de regering van Maleisië en de Perdana Global Peace Foundation (PGPF).

De keynote-opmerkingen werden gegeven door premier Mahathir Mohamad. De premier gebruikte het forum om over de Israëlische regering aan te spreken als het ‘Regime van Tel Aviv‘, en weigerde de hoofdstad van Israël te erkennen in om het even welk deel van Jeruzalem. Hij noemde de Verenigde Staten ‘oneerlijk’ en zijn vredesplan een ‘belediging’.

Hij ging door met het bespreken van de Holocaust en de ‘Nakba’ zoals weld bericht door de media van de Verenigde Naties:

Herinnerend aan het feit dat Israël in 1948 is ontstaan ​​door het veroveren van land van de Palestijnen, wees hij erop dat de Holocaust zes jaar heeft geduurd en de Nakba al meer dan 70 jaar aan de gang is. De Holocaust werd gepleegd door anderen, merkte hij op, terwijl hij vroeg waarom de Palestijnen de prijs [daarvoor] moeten betalen. De pro-Israëlische naties hielden snel een tribunaal in Neurenberg om nazi-oorlogsmisdadigers te berechten, maar er is geen tribunaal ingesteld voor Palestijnse slachtoffers. Het buitenlandse beleid van Maleisië ten aanzien van Palestina is ongewijzigd gebleven, zei hij, eraan herinnerend dat toen de staat Palestina in 1988 werd uitgeroepen, Maleisië dit onmiddellijk heeft erkend. Maleisië blijft bij zijn standpunt dat de oprichting van een onafhankelijke staat Palestina door middel van een tweestatenoplossing op basis van de grenzen van vóór 1967, en met Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina, acceptabel is. Hij ging verder met het uiten van de hoop dat het Internationaal Strafhof kennis zal nemen van dat flagrante geval van onrecht van de eeuw en een procedure tegen Israël zal instellen.

Telkens weer vergeleek de gastheer van de VN-conferentie Israël met nazi-Duitsland. Hij zei dat de Nakba eigenlijk slechter is dan de Holocaust, omdat de laatste slechts zes jaar duurde terwijl de eerste meer dan 70 jaar loopt. Sterker nog, de wereld liet de nazi’s betalen voor hun acties en hij wacht op de wereld om de Joodse staat op dezelfde manier ‘oorlogsmisdadigers’ te straffen. Het weerzinwekkende sentiment dat de opzettelijke slachting van miljoenen onschuldige burgers vergelijkt met een burgeroorlog over land is weerzinwekkend.

Maar de Verenigde Naties hebben met fierheid bericht over beide dagen van de conferentie en titelden de opmerkingen van de Malesische premier Mahathir als “Unilateraal vredesplan is een ‘belediging’ van de wereldwijde inspanningen om het Israël-Palestina-conflict te beëindigen, vertelt de premier van Maleisië de Internationale Conferentie.“‘ De VN is duidelijk van mening dat dit een man van ‘vrede’ is die een ‘conflict’ wil beëindigen in een gerespecteerde ‘internationale conferentie’.

Dr. Mahathir Mohamad, een uitgesproken antisemiet, werd op 10 mei 2018 ingezworen als de premier van de islamitische staat Maleisië waar zowat 62% van de bevolking het Soefisme belijden, een vorm van de Soennitische islam, bijna twee decennia nadat hij voor het laatst dat ambt had bekleed. Hij staat bekend om zijn antisemitische retoriek en schreef in 2012 op zijn persoonlijke blog dat “de Joden deze wereld regeren by proxy” (by proxy staat via tussenpersonen, -groepen of landen).

De geschiedenis van antisemitische opmerkingen door de premier van Maleisië, zoals het noemen van joden als ‘haakneuzen’ en dat ze ‘de wereld regeren bij proxy’ – opmerkingen die hij verdedigde in naam van de vrijheid van meningsuiting – was niet in het minst verontrustend voor de Verenigde Naties die hem de gelegenheid gaf om het keynote-adres te houden op een door de VN gesponsord forum over het Israëlisch-Arabische conflict.

De Verenigde Naties maken elke dag wel duidelijk dat het niet alleen een forum is voor anti-zionisten, maar ook voor antisemieten.


Bronnen:

♦ naar een artikelThe UN’s Antisemitic Host” van 6 maart 2020 op de site van First One Through

♦ een artikel op deze blogDe Maleisische premier verdedigt zijn recht om antisemitisch te zijn” van 17 augustus 2018 en een artikelPremier van Maleisië: De Joodse ‘haakneuzen’ zetten het Midden-Oosten op stelten” van 3 oktober 2018 en een artikelAustralië en Oostenrijk veroordelen Maleisië voor verspreiden van Jodenhaat en Israëlhaat” van 22 januari 2019

Een gedachte over “Maleisië was weer even het antisemitische gastland van een conferentie van de VN over ‘Palestina’

  1. Als dit soort racistische idioten de zovéélste UN conferentie over “palestina’ mogen beleggen, terwijl er een Corona pandemie door de wereld waait, laat dit vooral het totale falen van de VN zien die het ook hier weer laat afweten.

    Zij hebben het dan ook véél te druk met de ‘palestina problematiek’ om zich bezig te houden met de zieken & doden van dit ‘banale Corona virus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.