Nieuws van boven de Moerdijk: Voetbalcoach gromt ‘kankerjood’ en moslimleider: ‘Hitler was een Jood’

Een Nederlandse voetbalcoach wordt ervan beschuldigd een 11-jarige joodse speler ‘kankerjood’ te noemen tijdens de training en hem lastig te vallen over zijn religie. De Nederlandse voetbalbond heeft het team geschorst.

De jongen, werd in een artikel van vrijdag in Het Parool enkel geïdentificeerd als Tobias, en trok de aandacht van de coach, die niet werd genoemd, vorig jaar omdat hij een hanger droeg met een Jodenster, vertelde de jongen de krant. Het team is de kleine competitie van de voetbalclub GeuzenMiddenmeer uit Oost-Amsterdam.

“Hij vroeg me of ik een Ajax-fan of een Jood ben”, zei de jongen, verwijzend naar het Amsterdamse team dat veel fans heeft die Joodse symbolen als mascottes gebruiken. Toen Tobias hem vertelde dat hij joods was, vroeg de coach: “En daar schaam je je niet voor?” volgens de jongen.

Tijdens de training schreeuwde de coach tegen andere spelers over Tobias: “Laat die Joodse jongen niet binnen” en “laat Joodse jongen niet scoren”, zei de jongen. Tijdens één wedstrijd, toen de spelers het veld verlieten vanwege regen, zei de coach: “Het lijkt erop dat Chanoeka is gearriveerd’, aldus de jongen.

Victor Koopman, lid van de kleine raad van bestuur van het team, vertelde Het Parool dat er ‘geen getuigen’ waren bij de uitwisselingen en dit ‘maakt het probleem ingewikkelder.’ De coach heeft ontkend dat hij antisemitische opmerkingen heeft gemaakt. Maar Het Parool sprak met twee teamgenoten van Tobias, die zijn verslag bevestigden. ‘De coach zei: ‘Deze kankerjood kan ooit in jouw team zitten”, vertelde een teamgenoot genaamd Bo aan de krant.

Toemaatje, ook uit NL over ‘Hitler de Jood’

Een e-mail uit 2014 met de handtekening van een invloedrijke leider van Nederlandse moslims betuigde zijn steun aan Hamas en zei dat Adolf Hitler joods was. De e-mail met de handtekening van Yahia Bouyafa, voorzitter van de Vereniging van Marokkaanse moskeeën in Nederland, zei dat “Hamas een legitieme en groeiende protestbeweging is” tegen “usurpers” die de Holocaust gebruikten, “gepleegd door de joodse Hitler” als een ‘voorwendsel om Palestijns land te stelen‘, luidde de tekst volgens een artikel dat zondag door De Telegraaf werd gepubliceerd.

Bouyafa vertelde de krant dat de e-mail een vervalsing was, maar zijn Facebook-pagina bevat ook verwijzingen naar “Hitler de Jood”, meldde Telegraaf. Aron Vrieler, een woordvoerder van het Centrum voor Informatie en Documentatie over Israël, of CIDI, noemde de brief “de meest kwaadaardige vorm van antisemitisme” en drong er bij moslimgroepen op aan het te veroordelen.

Saïd Bouharrou, de tweede in bevel van de vereniging, zei tegen De Telegraaf: “Dit is bizar en lichtjaren verwijderd van alles wat we doen. De associatie neemt afstand van dergelijke uitspraken en ik neem er afstand van. We hebben een warme plek in ons hart ten opzichte van de Joodse gemeenschap, ik wil niets horen over dit soort onzin. ” Bouharrou heeft in het verleden gesproken over het engagement van zijn vereniging om extremisme te bestrijden.

Yahia Boujafa: “Hamas is een legitieme verzetsgroep die steeds sterker wordt”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Dutch little league soccer coach called a Jewish player ‘cancer Jew,’ teammates say” en een artikelDutch-Muslim community leader accused of writing that Hitler was Jewish in pro-Hamas email” van 6 maart 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Hanneloes Pen “Ouders geschokt: voetbaltrainer scheldt kind uit voor ‘kankerjood’” van 6 maart 2020 op de site van Het Parool

♦ naar een artikel van Silvan Schoonhoven “Uitspraak ’Hitler was een Jood’ van baas moskeekoepel roept weerzin op” van 1 maart 2020 op de site van De Telegraaf

2 gedachtes over “Nieuws van boven de Moerdijk: Voetbalcoach gromt ‘kankerjood’ en moslimleider: ‘Hitler was een Jood’

 1. Wat is de gemene deler van een Nederlandse voetbal coach & Moslim coach met een Jodenprobleem?

  Het zijn beiden achterbakse lafaards, die per direct “onschuldig” beginnen te piepen wanneer hun ware aard word geopenbaard & woorden herhaald.

  Dan worden het opeens vriendelijke ‘beschaafde’ mensen die Joden een warm hart toedragen en in wiens hoofd het niet zou opkomen zulke racistische uitdrukkingen te gebruiken.

  Like

 2. ‘kankerjood’ ik wil wat verwedden dat die coach een islamiet is.
  islamieten gebruiken ‘kanker’ als standaard voorvoegsel tegen alles en iedereen die niet hun misdadige ideologie volgt.

  Like

Reacties zijn gesloten.