‘Joodse organendiefstal’: Canadese krant publiceert middeleeuws bloedsprookje van Hamas

Een krant in de Arabische taal in de regio Greater Toronto, Canada, heeft een artikel van een Hamaslid gepubliceerd waarin het terrorisme wordt geprezen, vreemde samenzweringstheorieën worden bedreven en de veronderstelde fouten van Israël worden beschuldigd van het jodendom zelf.

Hamas is de radicale islamitische regerende partij in de Gazastrook, verantwoordelijk voor meer dan een decennium van constante raketaanvallen op Israëlische steden, gemene ontvoeringen en moorden op Joodse kinderen, de bouw van terreurtunnels onder scholen en de gewelddadige repressie van zijn eigen Arabische Burgerbevolking. De groep, wiens charter roept op de genocide op joden wereldwijd, is een federaal beursgenoteerde terroristische organisatie in Canada.

De 28 februari editie van al-Meshwar, uitgegeven door Holocaustontkenner Nazih Khatatba, wijdt een halve pagina (pagina 17) aan ‘Het misbruik van de martelaren en de manipulatie van hun lichamen zijn Joodse geboden en Israëlische richtlijnen’ door Dr. Mustafa Yusuf al-Lidawi.

Plaatje hierboven: Holocaustontkenner Nazih Khatatba, hoofdredacteur en eigenaar van de antisemitische Canadese arabisch-talige krant Al-Meshwar in Toronto, Canada

Volgens de Facebook-pagina van al-Lidawi vertegenwoordigde hij voorheen de Hamas-terroristische groep in Syrië en Libanon en is hij nu lid van de afdeling Arabische en islamitische betrekkingen van de organisatie.

In het artikel prijst al-Lidawi het ‘martelaarschap’ van Muhammad al-Na’im, een lid van de Palestijnse Islamitische Jihad, een andere aangewezen terroristische entiteit in Canada, die werd gedood terwijl hij probeerde een bom te planten op de grens tussen Israël en Gaza.

Het stuk besluit met het ophemelen van gedode Palestijnse terroristen: “Gezegend is hun martelaarschap, en felicitaties aan hen voor hun woning [in de hemel], en begroet hen in het hoogste paradijs.” Al-Lidawi beschuldigt Israël ook ten onrechte van het levend begraven van gevangenen en het stelen van hun organen, een praktijk die hij verwijt aan Israëls “oude boosaardigheid en Talmoedische en Thora-geboden“.

B’nai Brith Canada heeft contact opgenomen met de politie van Toronto om een ​​klacht in te dienen. “Het is onaanvaardbaar dat Canadese publicaties, in welke taal dan ook, Joden blijven demoniseren en terrorisme verheerlijken,” zei Michael Mostyn, Chief Executive Officer van B’nai Brith Canada. “Deze meedogenloze en ongegronde aanvallen op onze gemeenschap ondermijnen intercommunale relaties en vergroten het risico voor onze veiligheid.

Op 26 februari publiceerde Statistics Canada zijn eindrapport over door de politie gerapporteerde haatmisdrijven in 2018, waaruit blijkt dat de Joodse gemeenschap de meest geviseerde doelgroep bleef in Toronto en Canada.

Zowel al-Lidawi als al-Meshwar hebben een geschiedenis van het promoten van jodenhaat. In 2018 beriep al-Lidawi het beruchte antisemitische bloedsprookje, bewerend dat Joden niet-Joods bloed gebruiken om brood te bereiden voor de Joodse feestdag van Purim, en dat dit de middeleeuwse verdrijving van Joden uit veel Europese landen rechtvaardigde.

Het bloedsprookje is een van de oudste en meest verachtelijke antisemitische tropen in de geschiedenis. Het is afkomstig uit het middeleeuwse Europa, waar het eeuwenlang werd gebruikt om anti-joodse aanvallen uit te lokken.

In de loop der jaren hebben artikelen in al-Meshwar een bloedbad in 2014 in een synagoge in Jeruzalem geprezen, het jodendom een ​​’terroristische religie’ genoemd, joden de schuld gegeven voor de Holocaust en verheerlijkte zelfmoordaanslagen. Onlangs vestigde B’nai Brith de aandacht op Hamas ‘wrede uitbuiting van Gazaanse kinderen als soldaten tijdens de Palestinian Child Soldiers Week.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Jewish Organ Theft’: Canadian Paper Publishes Hamas Blood Libel” van 5 maart 2020 op de site van Unites With Israel

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Canadian Arabic newspaper publishes article accusing Jews of blood libel” van 5 maart 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelCanadian Arabic Newspaper Runs Terrorist Official’s Antisemitic Article” van 3 maart 2020 op de site van B’nai Brith Canada

♦ naar een artikelArabic paper in Canada says Israelis bury Palestinians alive, steal their organs” van 9 maart 2020 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)