IDF verijdelde poging van Hamas om de mobiele telefoons van soldaten te hacken

De IDF zei dat ze erkennen dat Hamas ‘zijn bereik heeft verbreed en nieuwe doelgroepen bereikt”. De Israel Defense Forces verijdelde een poging van Hamas om de mobiele apparaten van soldaten te doorbreken om contact te maken en informatie te verzamelen, zei het leger op zondag.

De operatie van Hamas bestond uit het maken van nep-profielen op sociale media en zich voordoen als aantrekkelijke jonge vrouwen, waarvan sommigen zelfs beweren vrouwelijke immigranten te zijn in een poging hun gebrek aan Hebreeuws te verbergen, IDF-soldaten te lokken en hen te overtuigen kwaadaardige software te downloaden.

De IDF zei dat ze erkennen dat Hamas ‘zijn bereik heeft verbreed en nieuwe doelgroepen bereikt’ en nieuwe platforms zoals Telegram gebruikt, naast Facebook, Whatsapp en Instagram.

Hamas heeft ook hashtags en jargon in hun gesprekken opgenomen om de geloofwaardigheid te vergroten. Hamas heeft zes vrouwelijke personages uitgevonden om de soldaten te bereiken: Sarah Orlova, Maria Ya’akovleva, Eden Ben Ezra, Noa Danon, Yael Azoulay en Rebecca Abuksis.

Video: How Hamas Has Turned to Cyber Warfare


Bronnen:

♦ naar een artikelHow Hamas has turned to cyber warfare” van 5 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF foiled Hamas attempt to hack soldiers’ mobile phones” van 16 februari 2020 op de site van i24News

♦ naar een artikel van Ilan Ben Zion “Israeli army thwarts Hamas hackers’ malware scheme; Palestinian militant group posed as young women on social media to infect soldiers’ phones” van 16 februari 2020 op de site van The Financial Times

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.