Palestijnse preker Makharzah in Jeruzalem: ‘Joden haten is een religieuze plicht voor alle moslims’

In een vrijdag 14 februari 2020 preek in Jeruzalem die werd uitgezonden op de aan Hizb ut-Tahrir gelieerde Al-Waqiyah TV (Libanon), bekritiseerde de Palestijnse geestelijke Yousuf Makharzah de verklaring van PA-president Mahmoud Abbas dat ‘elke moslim die vijandig staat tegenover de Joden een ketter is.’

Let wel: de sjeik heeft het hier niet over Israëliërs maar over Joden.

Sjeik Makharzah zei dat vijandigheid jegens de joden een religieuze plicht is voor moslims en dat elke moslim die geen vijandschap jegens de joden vertoont, een ketter is. Hij citeerde een koranvers dat zegt dat de joden de meest intense vijandschap koesteren jegens de moslims en Makharzah bekritiseerde verder president Abbas:

[Mahmoud Abbas] zei: ‘In onze religie zeggen we dat iedereen die met een Jood rivaliseert een ketter is.’ Allah Akbar! Er is geen kracht of macht behalve Allah. Wie met een jood rivaliseert is een ketter? Het lijkt erop dat het liefhebben van de joden een van de pijlers van de islam is. […] Rivaliseren met joden is ketterij?

De vijandigheid jegens de joden is een verplichte religieuze plicht en een van de tekenen van de gelovigen. Wie geen vijandschap jegens de Joden vertoont, is een totale huichelaar. Het was tenslotte Allah die zei: ‘U zult de meest intense vijandigheid jegens de gelovigen vinden bij de Joden en degenen die anderen met Allah associëren.’ Als Allah hen als de meest intens vijandige mensen jegens ons beschouwt, hoe kunnen ze dan als ketters worden beschouwd, mijnheer de president?

Meneer de President, waar hebt u de islam geleerd? Heeft u het geleerd van [uw adviseur] Al-Habbash? Of heeft u het eerder van Yossi Sarid of Yossi Beilin geleerd? Waar heeft u de islam geleerd? Denkt u dat de islam geen hoeders heeft? Of dat het een onthoofd lijk is? Islam, oh Abbas, zal niet sterven in de harten van de gelovigen. Islam heeft hoeders die werden aangesteld door Allah. Ze zijn niet bang voor jou of koningen, maar alleen voor Allah, Heer van de werelden.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian cleric: Hating Jews is an Islamic obligation” van 3 maart 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel en een videoJerusalem Friday Sermon by Sheikh Yousef Makharzah: It Is the Religious Obligation of Muslims to Bear Animosity against the Jews; Mahmoud Abbas Is Wrong to Say Otherwise” van 14 februari 2020 op de site van the Middle East Media Research Institute (MEMRI)

 

Een gedachte over “Palestijnse preker Makharzah in Jeruzalem: ‘Joden haten is een religieuze plicht voor alle moslims’

Reacties zijn gesloten.